Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, chciałem prosić o małą radę. 
W grę wchodzi nowy zestaw do gier (nie mówimy tutaj o czymś mega) tym bardziej, że budżet jest skromny, bo około 1100 zł, liczy się stosunek jakości do ceny :) 
Myślę że i3 spokojnie powinno wystarczyć do moich wymagań. 
Potrzebuję wszystkiego, oprócz karty graficznej (sama jednostka z obudową). 

Będę wdzięczny za wszelką pomoc. 

Dobra, zrobisz jak bedziesz chciał. Ten zestaw co Ci podałem to takie rozsądne minimum jeżeli chodzi o gry. Poprostu odejmij sobie kartę graficzną z zestawu. Chciałbym nadmienić tylko że mimo pozornego spełniania choćby minimalnych wymagań co do wydajności podzespołów w grach, nie odpalisz dużej liczby nowych tytułów ze względu na brak sprzętowej obsługi directX 11 przez twoją obecną karte graficzną

Edytowane przez Abizer

Karta może i szrot, ale grałem na takiej samej w Skyrima, BF3, nowego tomba i Wiedźmina 2 bez większych problemów.

Oczywiście nie było na maxa, ale da się żyć bez wygładzania krawędzi.

Co do gier które wymagają Dx11 to na razie można policzyć je na palcach jednej ręki więc to też nie duży problem.

Ten stan rzeczy będzie się teraz szybko zmieniał, bo konsole doganiają pecety, ale posiadany Radeon jako karta przejściowa się nada w zupełności. Jeżeli przy budżecie 1100zł miałbyś kupić od razu i kartę, to myślę że nie wyszedłbyś na tym za dobrze.

Zastanów się jeszcze nad jakąś płytą główną z 2x PCI-E.

Nie wiem jak tylko zachowa się szrot na dx10 z kartą na dx11. Prawdopodobnie obie będą miały dx10.

zapomnij o takim gotowcu !w tej cienie,  szukaj amd apu 5600k lub 5800k  z dobrą zintegrowaną grafiką , można spokojnie na tym grać ! można dokupić drugą kartę graficzną która będzie pracowała razem z zintegrowaną od radeon hd 6670 do 7790