MroczekCom 0 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Cześć!, zamierzam wymienić parę komponentów w moim starym poczciwym PC. Nowe cześci wyniosą około 1900 zł. Czy warto? Czy lepiej dołożyć(mogę przeznaczyć dodatkowe 400 zł). Jest to komputer pod gry, szczególnie pod nowego Rome: Total War 2.Mam nadzieje, że chociaż odpale grę na medium na nowych i starych elementach. Nowe części: Core i5 3570 3.4 Ghz LGA1155BOX ASUS P8Z77-v LX Intel Z77 LGA 1155 KINGSTON hyperX DDR3 2x4GB 1600Mhz KHX1600C9D3X2K2/8GX CAVIAR GREEN 2TB WD20EZRX SATA III 64 MB Obudowa wraz z kartą graficzną Radeon 5770 1gb, zasilaczem (MODECOM 620 W Carbon) i dyskami zostaje. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Moment Na spokojnie teraz... - i5 3570k - WD Caviar Blue albo Black - Płyta może być - Ram może być - XFX Core 550W (zasilacz zmień ten co masz bo jest na czarnej liście i po prostu szkoda sprzętu) Z tym, że na tej grafie to cienko widzę rozgrywkę w nowe gry Edytowane 10 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
MroczekCom 0 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Taki zestaw komponentów spisali mi w sklepie. Po powrocie do domu znalazłem podobne zestawienia na allegro. Chłopaki za bardzo nie wysilili się. Sam GTX 770 kosztuje 1700 zl xD. Chyba emocje Cię poniosły i nie zrozumiałes mojego prostego pytania, humanista ze mnie cieńki, napisałem najprościej jak mogłem. Edytowane 10 Czerwca 2013 przez MroczekCom Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Nieee. poprostu nie czytam ze zrozumieniem za co przepraszam gdyż jestem bardzo zirytowany pewną rozmową dotyczącą podzespołów PC. Już edytowałem. jak Ci w sklepie takie coś złożyli to im podziękuj i powiedz niech zmienią branżę Edytowane 10 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Pamiętaj, że jeśli procesor bez k w nazwie, to go nie podkręcisz (chyba, ze te 2-4% na BCLK). Skoro bez k, to to dlaczego masz mobo z chipsetem z77... Cytuj Link to post Share on other sites
MroczekCom 0 Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Nieee. poprostu nie czytam ze zrozumieniem za co przepraszm gdyż jestem bardzo zirytowany pewną rozmową dotyczącą podzespołów PC. Już edytowałem. Spoko, zdarza się. O tym zasilaczu wiele złego słyszałem. Może zamiast dysku, wymienie zasilacz. Mam 1.5 Tera, słuzą mi do przechowywania filmów. Pamiętaj, że jeśli procesor bez k w nazwie, to go nie podkręcisz (chyba, ze te 2-4% na BCLK). Skoro bez k, to to dlaczego masz mobo z chipsetem z77... Bo chcą ze mnie zedrzeć albo tak się znają fachmeny. Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Pamiętaj, że jeśli procesor bez k w nazwie, to go nie podkręcisz (chyba, ze te 2-4% na BCLK). Skoro bez k, to to dlaczego masz mobo z chipsetem z77... Już miałem to napisać tylko używając bardziej ostrych sformułowań ale sie powstrzymałem, napisałem tylko ogólnie to co myślę o takich "znaffcach" sklepowych Dlatego wyżej juz podałem proc 3570k. Autorze-podaj model tego tysku co masz EDIT po raz setny!!! XD . Zasilacz MUSISZ WYMIENIĆ Edytowane 10 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts