Skocz do zawartości

Recommended Posts

- Czy zamierzasz podkręcać?Tak
- Czy potrzebne ci USB 3.0 i SATA 3?Mogą być nie muszą.
- Czy masz coś ze starego komputera (np. obudowa, dysk i nagrywarka, proszę podać interfejs IDE/ATA lub SATA)?dysk,nagrywarka
- Jaki masz monitor (wielkość i rozdzielczość natywna)?24" 1920x1080
- Do czego wykorzystujesz komputer?głownie Gry,rendering,obróbka zdjęć.Zawód Informatyk
- Czy potrzebna ci nagrywarka (zważywszy na fakt, że system można zainstalować z pendrive)?mam nagrywarke.
- Jakie dodatkowe części lub peryferia- potrzebujesz nic nie potrzebuje 

moja propozycja:

http://zapodaj.net/6f1edd77bfd07.png.html

Myśleć nad ivy??

Edytowane przez krychun3

Zestaw WojciechPiwo dobry, ale:

Ramy zmień na crucial ballistix, a karte na gtx 670 windforce x3, lub sapphire/gigabyte hd7970.

Obudowę na SilentiumPC m40 , a zasilacz na xfx core 550w.

Edytowane przez venedet

i obecnie zdecydowałem się na macho 120+m40.

Myślałem nad i5 2500k+msi g45 lub asrock extreme 3/4,nie wykluczam i5 3570k ale lepszy do oc i tańszy jest 2500k.

Gpu chyba wybiorę gtx 770 lub 7970,i ten xfx550w.Co o tym myślicie?

Haswell i tak raczej bez sensu bo się grzeje i ciężko podkręca a i ceny wysokie płyt jak i procesorów.

Edytowane przez krychun3

Obecna rewizja sandy nie kręci się tak bajecznie, a poza tym 4.7-4.8GHzna 2500k to jak 4.5GHz na 3570k.

Co do karty to wyrwiesz gtx 680 za 1400zł nówke na allegro.

Płytę weż msi Z77A-G43.

Edytowane przez venedet

Po co się powtarzać:

http://allegro.pl/evga-gtx680-4gb-nowa-i3283124812.html

Niezły deal. Tylko w razie ewentualnych wad, to bawisz się z przesyłką, byś musiał w google poszukać, ale i tak bym się nie zastanawiał. Nowa 4GB za 1400... Albo 770 za 1600. W każdym razie, branie 7970 obecnie mija się z celem.

GHz miał jedyną przewagę nad 680, był tańszy i nadal tak jest. 770 z szybszymi pamięciami od 680 (rdzeń ten sam) jest tańszy od 7970, ale za to znalazłem dziś na allegro, że osoba ma do sprzedania trzy nówiki 680 4GB od EVGA za 1399zł. Brać, nie zastanawiać się.

Od Fortisa jest lepsza w tym samym przedziale cenowym CNPS10X PERFORMA za 127zł, performa ma szybszy wiatrak (na stronie pisze, że 1350, ale jak zdejmiesz ogranicznik (czy jak to nazwać), to będziesz miał 2000 RPM

Edytowane przez Gwynbleidd

Myślę, że ustawowo w ciągu 14 dni można zwrócić kartę i dostać zwrot pieniędzy, przepisy się kłaniają, poza tym, jako przesyłkę masz tylko odbiór osobisty, co tylko świadczy o prawdomówności. Gościu pisze, że przyniósł karty z zagranicy, jak udało się jemu ominąć cło, to super, ma biznes.

A co do przesyłki, to pewnie dałoby się dogadać, aby wysłał jakimśtam kurierem.

Niestety nie, bezpodstawny zwrot towaru do 14 dni działa tylko jeśli kupiłeś produkt kup teraz i od firmy, jeśli kupujesz od osoby prywatnej to możesz ubiegać się o relkamacje z tytułu rękojmi. Czyli trzeba odesłać sprzedawcy towar z reklamacją, i jeśli rozpatrzy pozytywnie, i naprawi albo odda kase to git jeśli tego nie zrobi to już chyba tylko sąd pozostaje.

Btw w usa ta karta najtaniej za 400 usd więc wielkiego biznesu z tego nie ma. Ja bez wcześniejszego kontaktu z tym gościem bym nie brał.

//edit z drugiej strony komentarze pozytywne wszytkie ma, może to faktycznie jest deal życia ^^ w każdym razie wiele czasu do końca aukcji nie zostało ciekawe czy wystawi ponownie.

Edytowane przez churaragi

Myślę, że ustawowo w ciągu 14 dni można zwrócić kartę i dostać zwrot pieniędzy, przepisy się kłaniają, poza tym, jako przesyłkę masz tylko odbiór osobisty, co tylko świadczy o prawdomówności. Gościu pisze, że przyniósł karty z zagranicy, jak udało się jemu ominąć cło, to super, ma biznes.

A co do przesyłki, to pewnie dałoby się dogadać, aby wysłał jakimśtam kurierem.

a co myślicie na temat : Sapphire HD 7970 OC / bądź dopłacając 200zł  do Ghz edition vs EVGA GTX 680 4GB

bo sam osobiście rozważam taką opcje z tymi HD bądź SLI 2x GTX660... PC brałbym za pare miechów az ceny haswella sie ustabilizują... jako że PC będę składał od podstaw to sądzę że za parę miechów spokojnie będzie mozną wziaść 4 generacje CPU z MOBO juz pod socket 1150...

Ja tobie mówię, że lepsze jest IB, niż SB. Rób jak uważasz, ale popatrz na zestawy na tym forum (skladane przez ludzi takich jak sid), czy oni pakują komuś SB? Nie! Dlaczego? Bo te kilka mhzów wiecej i tak się zeruje, bo IB jest trochę wydajniejsze zegar w zegar. Poza tym, biorą mniej prądu, po wymianie pasty pod IHS (za parę lat można się bawić) temperatury ładnie spadają i można dalej kręcić (czyt. ponad 4,6/4,7 GHz).

Bierz g45 + 3570k, SB nie bierz.

Edytowane przez Gwynbleidd
  • Popieram 1