matikusz 1 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, od pewnego czasu zaczęły migać mi diody Phase, tzn. dwie pierwsze świecą światłem ciągłym, a pozostałe zaczynają migać od czasu do czasu. Zmianach w stabilności nie zauważyłem, lecz nurtuje mnie to pytanie, przez co to ? Dodam że mam starej generacji zasilacz (Amcrox 450W) i mam w nim tylko ATX'a 4 Pinowego podłączonego do JPWR2 , a w Mpowerze jest wejście 8 pin. Na grafice zamieszczam które diody migają (zaznaczone kolorem czerwonym) http://scr.hu/4l1/7tt2n Edytowane 7 Czerwca 2013 przez matikusz Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Jest to ilość aktywnych faz zasilania procka i pamięci. im mocniej jest komputer obciążony tym więcej się ich świeci. Mam to samo na GTX 580 Extreme od msi. Stosuje się to w celu oszczędności energii. TZW Active phase led i to na tyle nie ma się czym martwić przeglądając neta masz ze 4 obciążone a jak grasz zapewne więcej:) Edytowane 7 Czerwca 2013 przez RafiXll Cytuj Link to post Share on other sites
matikusz 1 Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Z Tym że one nie są zgaszone, tylko migają wszystkie (oprócz tych dwóch) i tylko raz na jakiś czas udaje mi się zauważyć że wszystkie się palą. Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 no tak dość szybko mrugaja bo są aktywne w zależności od tego co robisz nawet jak muzykę puścisz w aimpie. Cytuj Link to post Share on other sites
matikusz 1 Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) No to załóżmy że tak jest, no to czemu wcześniej przez ok. pół miesiąca wszystkie fazy były aktywne nawet przy minimalnym zużyciu procesora ? EDIT: Jeszcze do upewniania się ze wszystko jest ok, wrzucam filmik pracy LEDów podczas uruchomionej przeglądarki. http://youtu.be/HNcAWEtMpD8 Edytowane 7 Czerwca 2013 przez matikusz Cytuj Link to post Share on other sites
MAŁY 124 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Miałeś OC genie włączone U mnie np po przerwie w dostawie energii elektrycznej,przy starcie pc potrafi sam włączyc Oc genie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts