zzzero 0 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Poszukuje w miarę taniego chłodzenia do procesora intel core quad q8200 . Moja płyta główna to GA-G31M-S2L . Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Jakim budżetem dysponujesz na ten cooler? No i jaka obudowa jeszcze bo nie wiadomo czy się zmiesci jakis większy cooler ja moge polecić silentium pc fortis, zalman performa PS. WIdzę, że kolega jeszcze z socketem 775. Z ciekawości zapytam ile masz ramu w tej chwili i jakiego? Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
zzzero 0 Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) ramy to 4GB (2x2GB) Hynix 2Rx8 PC2-6400u-666-12 co do obudowy nie mam pojęcia jaki to model jest to rodzaj mini (niska) a co do PCF PC2 LX AQUA to tak do pieniędzy to do 100 zł by chciał Edytowane 7 Czerwca 2013 przez zzzero Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Hmm... W takim wypadku moge ci polecić Silentium PC Fera PRO HE 1224 http://chlodzenie.net/reviews/silentiumpc-fera-pro-he1224-test-coolera-cpu/ Powinno ci się udać kupić w jakimś sklepie poniże 100 zł BTW- Nie chciałbyś może zakupić pamięci RAM? Mam dwie kości DDR2 po 2 gb czyli razem 4gb też 800mhz takie jak twoje. Nie ukrywam, że chciałbym się ich po prostu pozbyć. Pochodzą one z mojego poprzedniego komputera który został sprzedany na części i tylko ten ram został. Ram jest sprawny w 100%, niedawno był testowany. Ciężko coś takiego sprzedać teraz bo już od dłuższego czasu w kompach dominują ddr3 a u ciebie akurat jeszcze ddr2 siedzi Cena może być symboliczna, po prostu nie chcę, żeby ten towar sie zmarnował a przeciez nie będę go wyrzucał do śmieci. Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Może mniejsza Noctua Ci się sprawdzi? http://pcfoster.pl/artykul/noctua-nh-u12s-i-nh-u14s-%E2%80%93-test-coolerow-cpu/1121-1.html Cytuj Link to post Share on other sites
WielebnyRay_PL 34 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 @up cena Noctuy to ponad grubo ponad 250zł, a autor nie chce wydać więcej niż 100zł Proszę naucz się czytać ze zrozumieniem poprzedników:) Abizer, z ciekawości, ile za ramy? Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Nawet dałem ogłoszenie w dziale sprzedam, po 4 dychy za kość, no nawet mniej http://forum.benchmark.pl/topic/87852-sprzedam-zasilacz-xfx-core-550w-oraz-2x-2gb-ram-ddr2-800-mhz/ Byle tylko je opchnąć. po co mam je trzymać, jak ktoś może jeszcze ich użyć a u mnie leżą w pudełku. Ale wiadomo, że za darmo tez tak nie za bardzo się chce oddać bo kiedys trzeba było wydac swoje żeby je kupić Edit: Cena wzrosła do 5 dych za kość Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
Invidiosa 23 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Polecam dolożyć do True Spirita. Jest to tak naprawde Cogage True Spirit i gniecie on wasze fery i fortisy.http://www.sleeveking.pl/pl/p/Thermalright-True-Spirit-120-Black-White/1472 Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 proszę o test Cytuj Link to post Share on other sites
Invidiosa 23 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Moze nie doslownie gniecie ale w tym tescie jest lepszy od fortisa. Jak by powiedziec konkuruja. Od fery tez jest wydajniejszy. Ale jesli autor boi się "egzotykow" i nie interesuje sie tym ze tymi kilkoma stopniami to taki Spartan 924, Fera Pro, Fortis spokojnie mu wystarczy.http://i.imgur.com/oOgr4OO.pnghttp://i.imgur.com/ddn395a.png Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Invidiosa Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 jak budżet do 100zł to myślę że fera mu wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
Invidiosa 23 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Tez tak mysle. Jak nie zalezy mu mocno na temp, nie jest "temperaturowym pedantem" to starczy mu. Cytuj Link to post Share on other sites
tomajpocketr1 17 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 polecam spc fera pro , cenowo mega , jakosciowo rowniez . Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 (edytowane) Drogi autorze- w gronie szanownych uzytkowników wybralismy dla Twojego procesora chłodzenie marki SilentiumPC, model Fera PRO HE1224 Edytowane 7 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 j.a. do 100 zł najlepszą opcją jest Fera Pro a owe "zmiatanie" przez Cogage to potraktuję jako dobry żart Cytuj Link to post Share on other sites
bodek_ 27 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 ramy to 4GB (2x2GB) Hynix 2Rx8 PC2-6400u-666-12 co do obudowy nie mam pojęcia jaki to model jest to rodzaj mini (niska) a co do PCF PC2 LX AQUA to tak do pieniędzy to do 100 zł by chciał Zmierz najpierw odległość od tacki do boku obudowy bo może się okazać, że Fera Ci nie wejdzie ma 157mm wysokości. Wtedy lepszą opcją będzie Freezer 13 ma 130mm wysokości. Cytuj Link to post Share on other sites
tomajpocketr1 17 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 do brutusa 410 dosłownie na styk wchodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Invidiosa 23 Napisano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 j.a. do 100 zł najlepszą opcją jest Fera Pro a owe "zmiatanie" przez Cogage to potraktuję jako dobry żart Bzdury, kolego, bzdury... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 @ UP Fera Pro to niemal klasa Fortisa przy czym jednocześnie Fera Pro jest tańsza od Cogage....Kto więc pisze bzdury? Cytuj Link to post Share on other sites
Invidiosa 23 Napisano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Umiesz czytać ze zrozumieniem? "Polecam dolożyć do True Spirita. Jest to tak naprawde Cogage True Spirit i gniecie on wasze fery i fortisy." Chodzi mi o Thermalight true spirit 120. To jest rebrandy owego Cogage. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 @ UP A Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Budżet jest do 100 zł a Ty radzisz dorzucić jeszcze 30%...Za takie rady dziękujemy. Cytuj Link to post Share on other sites
Invidiosa 23 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Za takie rady to ty możesz sam sobie podziękować. Skąd wiesz czy autor moze sobie doplacic? Patrzysz na jego wyplate czy co? Przestan robic z siebie posmiewisko kolego. Mysle ze temat zostal zamkniety i tyle. Powiem Ci tyle. Jestes beznadziejnym marketingowcem i tyle. Na wielu forach masz ciekawa opinie i to od uzytkownikow ktorzy sa bardziej znani niz ty i sa dluzej w tej branzy. Polecasz te SilentiumPC, a jak sa problemy to chcesz wywinac sie albo dajesz opinie ze np. zalman nie dal srubek i juz wg ciebie jest firma stracona. Edytowane 10 Czerwca 2013 przez Invidiosa Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Umiesz czytać ze zrozumieniem? "Polecam dolożyć do True Spirita. Jest to tak naprawde Cogage True Spirit i gniecie on wasze fery i fortisy." Chodzi mi o Thermalight true spirit 120. To jest rebrandy owego Cogage. No tak, tylko że w pierwszym poście nie napisałeś dokładnie o "którego" true spirita chodzi więc mogły wyniknąc pewne nieścisłości A tak w ogóle to zamiast zaśmiecac wątek swoją spontanicznością radziłbym takie zatargi rozwiązywać w odpowiednim do tego miejscu. jeśli budżet jest sztywno zaczepiony na 100 złotych to Fera, jak drożej to impreza sę rozkreca na szerszą skalę. Co ma więc do powiedzenia autor? Edytowane 10 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
Invidiosa 23 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Tak, ale wystarczy uzyc szukajki i starczy. mysle ze temat zostal zakonczony. Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Będzie zakończony w momencie gdy autor powie, co zamierza kupić lub juz kupił, albo określi się konkretnie z tym budżetem. Przynajmniej tak w moim mniemaniu powinien postąpić Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts