Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tych pierwszych nie posiadam ale mogę cos napisać o hs-800. O ile nie jesteś audiofilem onanistą a słuchawki mają służyć do grania to nie ma się do czego przyczepić , dobrze leżą na głowie i uszach . Muszle są z weluru więc są miękkie i się uszy nie pocą nawet podczas długiego grania . Na pałąku też jest welur więc nie uciskają w głowę. Mam je od 4 lat i mimo częstego użytkowania ( 4-6 h dziennie ) są jak nowe . Z czystym sumieniem polecam.

HS800 jak na gamingowe słuchawki przeciętnienie pozycjonują, zalane basem ,ogólnie z słabym dźwiękiem. Wygoda to kwestia indywidualna.Według mnie jedne z najgorszych słuchawek dla graczy do 100zł.

Ja opisałem swoje odczucia po 4 latach użytkowania. To nie są słuchawki dla audiofili (to fakt) a bas można ustawić nawet w systemowym equalizerze. Pozycjonowanie ma średnie ale nie zapominajmy że to wiekowa konstrukcja. Mają naprawde niezły mikrofon.

I co ważne są wytrzymałe i naprawde wygodne. Wielu znajomych musiało zmienić swoje wynalazki (często sporo droższe) ze względu na to że po prostu się im rozleciały.

HS800 jak na gamingowe słuchawki przeciętnienie pozycjonują, zalane basem ,ogólnie z słabym dźwiękiem. Wygoda to kwestia indywidualna.Według mnie jedne z najgorszych słuchawek dla graczy do 100zł.

I jedno pytanko ( bo kiedyś na jdnym z portali wyczytałem o ich pozycjonowaniu i przesterowanym basie ) testowałeś je czy powielasz opinie wyczytane w necie ?

Przez chwilkę słuchałem, wielu znajomych tez to miało.Negatywne opinie w internecie tylko ugruntowały osobiste zdanie o tej tandecie. Co ma audiofil  wspólnego z dobrym dźwiękiem ? Na forach komputerowych nadużywają często tego słowa nie mając pojęcia, co to i kto to jest ten audiofil.Możesz być z nich zadowolony owszem, nie wnikam, ale to nie zmienia faktu, że  Crative HS-800 są po prostu słabe, za tę cenę znajdziemy wiele innych lepszych dźwiękowo słuchawek. Najśmieszniejsze jest iż tego typu sprzęt 4games od Creativa, Roccat,  SteelSeries itp. przekazują dźwięki mniej dokładniej, aniżeli zwykłe słuchawki ,a w co niektórych pozycjonowanie nawet leży.Żałosne, ale prawdzie.

A do 130 jakie najlepiej wybrać?

Za 150zł są bardzo ciekawe pół-otwarte AKG K514mk2. Są dużo lepsze od twoich propozycji. Za 130zł również można coś polecić, np. otwarte Kossy UR 40, ale w tym wypadku karta dźwiękowa mile widziana.

• 4 miesiące temu...

Zainteresowałem się tematem, bo po wielu latach użytkowania w końcu wyszarpałem sobie kabelek ze słuchawek, nie ma to jak zaczepić nogą o słuchawki i wyjść z pokoju podczas gdy te zamontowane są w komputerze.

Szukam słuchawek w okolicy 100zł z mikrofonem, najlepiej jakby jeszcze do tego był kabelek sznurowy, co by może przetrwały moje mało delikatne podejście do sprzętu.

Niestety widzę w Polsce ciężko na forach znaleźć jakąkolwiek dobrą radę.

Zaproponowane przez adivxv5 - AKG K514mk2 - nie posiadają mikrofonu i do tego są o połowę droższe niż fatality

Koss UR 40 - tańsze, ale dalej bez mikrofonu.

Jak ktoś zadaje pytanie, które z dwóch zestawów słuchawek z mikrofonem w cenie 99zł kupić. To na polskich forach dostaje od geniuszy odpowiedź, że za 150 no i bez mikrofonu. To jakby zadać pytanie który z rowerów sobie kupić, a czy b. W odpowiedzi dostaniesz: "kup sobie biurko".

Przerażające

Edytowane przez takisobiekoles
  • Popieram 1

No i tu się mylisz.

Odpowiedź powinna brzmieć:

Za 100zł ze słuchawek z mikrofonem najprawdopodobniej nie odczujesz żadnej różnicy pomiędzy pierwszą i drugą opcją którą zaproponowałeś.

Jeśli chcesz wysokiej jakości dźwięk to polecam Superlux HD681 oraz Sennheiser HD201 niestety bez mikrofonu.

Proste prawda, da się.

Ale ty pewnie tego nie zrozumiesz. 

Do grania spokojnie wystarczają te zaproponowane przez autora wątku, przepłacanie za słuchawki jest dobre tylko dla napuszonych snobów.

• Popieram 1

przepłacanie za słuchawki

Gdzie tutaj przepłacanie skoro 681 dostaniesz spokojnie do 100zł, a HD201 jeszcze taniej.

Do grania spokojnie wystarczają

Autor nigdzie nie napisał, że tylko do grania, poza tym włączy byle jaką "empetrójkę" i od razu będzie czuł różnicę.

Miałem na głowie HS-800, małe nauszniki przez co wygodne nie są no i jakość dźwięku naprawdę potrafi rozczarować.

Dałem kumplowi, który je posiadał na chwilę akg k514 i od razu stwierdził, że mają lepsze "pierdolnięcie".

Lepiej już kupić coś tańszego, randomowego za 40zł z mikrofonem niż przeznaczać 100zł na te wyżej wymienione.

przepłacanie za słuchawki jest dobre tylko dla napuszonych snobów.

Przepłacanie jest zawsze nierozsądne, my tutaj nikogo nie zmuszamy do zakupu tych droższych...

Twoim zdaniem jeśli nie ma dobrego produktu w danym segmencie cenowym to powinniśmy polecać byle co?