manfred86 109 Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Jak to zrobić? Pytam ponieważ znajoma poprosiła mnie o pomoc. Zamierza kupić za granicą telefon jak powyżej tj LG X4 HD P880. Obawia się że nie będzie miał on polskiego języka. Dysponuje ktoś jakimiś informacjami jak takowy język wgrać? Będę wdzięczny za info. Cytuj Link to post Share on other sites
kastefan4 106 Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Skoro to jest android, to zmieniasz język z poziomu ustawień Cytuj Link to post Share on other sites
manfred86 109 Napisano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 też mi się tak wydaje ale koleżanka jest pewna, że trzeba będzie wgrać polskie menu. Cytuj Link to post Share on other sites
Damian1998 12 Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 pełnego polskiego androida to nie ma tylko w chińszczyźnie a nie w renomowanej marce więc zmienisz język z poziomu ustawień Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 To zależy, mimo wszystko może być konieczna zmiana androida. Np. kupowałem niedawno HTC Sensation przeznaczony na rynek Wysp Brytyskich, brand dla O2 i był tylko angielski w odmianie brytyjskiej i irlandzkiej. Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Obecnie 4x HD posiada rom V20A - jest to ogólno europejska wersja. Ponadto są wersje z końcówką B,C i chyba D A wersja na Europę B - Azja C - Afryka D - jak dobrze pamiętam rynek amerykański Są to te same romy, różnią się tylko wbudowanymi językami oraz prawem w danych rejonach. Jeśli telefon będzie z europejskiej dystrybucji to powinien posiadać język Polski. Jeśli go nie posiada, znaczy, że pochodzi z innego regionu. W tym wypadku istnieje możliwość wgrania romu europejskiego przez KDZ. Jednak telefon traci gwarancję. W przypadku LG jeśli telefon jest z Niemiec nie naprawią go w Polsce na gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts