Hister 0 Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam, Prowadzę właną stronę internetową. Na chwilę obecną jest jeszcze mała, ale systematycznie się rozrasta. Strona traktuje o opowiadaniach, które można na niej zamieszczać i które później można oceniać. Na razie jest tam około 20 prac, ale z czasem będzie coraz więcej. Chodzi mi o skrypt wyszukiwarki, który będzie można zamieścić na stronie. Wyszukiwarka w stylu takiej jak jest np. na filmwebie, która przeszukuje zawartość strony. Przeszukałem google wzdłuż i wszerz, wszystko co znalazłem to wyszukiwarka oparta na googlach, która w zasadzie przeszukuje Internet a nie zawartość mojej strony. Ponadto bardzo dobrze by było, gdyby wyszukiwarka była oparta na plikach a nie na bazie danych mySQL. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
pajo22 0 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Twoja strona jest spoko, ale gdybyś popróbował coś na silniku joomli (wymagane podstawy php) z własną skrórką, wyglądało by to ładniej, a poza tym twoja strona, zatrzymywałaby ludzi na trochę dłużej, niż artykuł. Jak bym miał czas, to nawet mogę Ci zrobić skórkę. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Hej Wyszukiwarka, która miałaby wyszukiwać zawartości w plikach to niezbyt dobry pomysł. Zainteresuj się MySQL (dzisiaj to standard). To bardzo proste, jedna podstrona zastąpi tysiące innych, modyfikacja zawartości będzie prostsza, a treść łatwa do wyszukania. Pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts