Skocz do zawartości

Luźne rozmowy o urządzeniach mobilnych

Recommended Posts

Niech Tabaln nauczy się wyrażać jasno własne myśli 

Ehh, gdzie tu miejsce dla ludzi chcących smartfonów o normalnych rozmiarach i nie przesadzonych parametrach?

można to odczytać jako, zbyt mocne, za duże. Tok tego pokręconego myślenia pokrywa się z jego  poprzednimi wypowiedziami w których podczas porównania Xperi Sp i HTC One w minusach HTC wymieniał:

-rozdzielczość (Full HD to przesada) -procesor (ponownie, przesada, no chyba że jest bardziej oszczędny niż ten w Xperia SP)
Edytowane przez Michur

Pokręcony tok myślenia? A ekran smartfona o rozdzielczości QHD (2560 x 1440) to jest coś normalnego? Podobnie jest z 8 rdzeniowymi procesorami. Qualcomm poważnie zastanawia się nad 128-bitowym prockiem. To jest po prostu chore, w czasie "postępu" straciliśmy gdzieś z oczu cel, aby smartfony były po prostu bardziej przyjazne użytkownikom. Teraz liczą się tylko cyferki (oczywiście nie te dotyczące baterii, bo gdzieżby).

No właśnie niezbyt dobrze, ponieważ na rynku powstała luka - smartfony z ekranem ~4,3-4,5" z bardzo rozsądnymi parametrami (marzy mi się Snapdragon z "obciętymi" 2 rdzeniami i 1,5 GB RAM + 32/64 GB ROM (bez wejścia na kartę SD).

Edit:

Xperia Z1f trafiła już do sprzedaży na rynku japońskim i jak się okazuje wzbudziła bardzo duże zainteresowanie. Nie jest tajemnicą, iż w Kraju Kwitnącej Wiśni ogromną popularnością cieszą się smartfony Apple. Obecnie to jednak Xperia Z1f znajduje się na szczycie listy sprzedaży tych mobilnych urządzeń, bijąc nawet iPhone'a 5S, co bez wątpienia uznać należy za sukces Sony.

Zapewne znalazłoby się też wiele osób z naszego kontynentu, które chętnie kupiłyby mniejszą wersję flagowego modelu Sony. Na międzynarodową premierę Xperia Z1f (prawdopodobnie przyjmie nazwę Xperia Z1S) wciąż jednak czekamy. Ostatnio mówiło się, iż może ona mieć miejsce na targach CES 2014. Najnowsze doniesienia sugerują, że stanie się to nieco wcześniej, bo już 3 stycznia. Nie mamy nic przeciwko temu.

Edytowane przez Tabalan

To jest po prostu chore, w czasie "postępu" straciliśmy gdzieś z oczu cel, aby smartfony były po prostu bardziej przyjazne użytkownikom. Teraz liczą się tylko cyferki (oczywiście nie te dotyczące baterii, bo gdzieżby).

Ja to nazywam marketingiem cyferkowym :wariat: ( + dodatkowo kreowanie mody na smartfony daje mieszankęwybuchową) Jedno trzeba przyznać,jest wyjątkowo skuteczny w gronie laików którzy bądź co bądź  są przeważającą grupą konsumencką.

Edytowane przez Synergia

Mnie krew zalewa, jak sprzedawcy w salonach wciskają taki szajs. Nikt nie tłumaczy co dany model potrafi etc. Wchodzę kiedyś do jednego z takich (szukam fajnego abonamentu btw, jakby ktoś miał pomysł, bo wstępnie jestem za playem) i mówię że chcę możliwie niski abonament i że mogę dopłacić 1200zl do telefonu, a miła Pani proponuje mi sgs 2+ albo sgs advance! Ech.

Edytowane przez Salem

Nie wiedziałem gdzie zadać to pytanie, ale powiedzmy, że tutaj. :)

Jak myślicie ile mógłbym żądać za używanego, dwuletniego Samsunga Galaxy S2? Już bez gwarancji (kupiony 30 grudnia 2011), ale w bardzo dobrym stanie, ekran bez zarysowań, tak samo obudowa, bateria jak ostatnio sprawdzałem potrafi trzymać nawet 15h.

400zł na Allegro? 500 to już chyba zbyt dużo?

Z góry dzięki za opinie. ;)

Edytowane przez Crrooss

Ja to rozumiem, ale jeśli idę do salonu chcę mieć przedstawioną jakąś sensowną ofertę, a nie same samsungi. Mina Pani, gdy wyjąłem mojego HTC i powiedziałem że chyba nie o takiej lidze rozmawiamy za 1,2k pln, była bezcenna :D

Kupuję lodówkę - polecają samsunga, kupuję telewizor to samo.. Rzygam tym.

• Popieram 2

Taki rynek, cyferki idą jak świeże bułeczki (niestety kosztem takich firma jak HTC czy LG) zwłaszcza te w wydaniu Samsunga. Nie można jednak krytykować szaleńczej rywalizacji producentów bo ta jak by nie patrzeć w dłuższej perspektywie przynosi korzyści wszystkim. 

Edytowane przez Michur

Ja to rozumiem, ale jeśli idę do salonu chcę mieć przedstawioną jakąś sensowną ofertę, a nie same samsungi. Mina Pani, gdy wyjąłem mojego HTC i powiedziałem że chyba nie o takiej lidze rozmawiamy za 1,2k pln, była bezcenna :D

Kupuję lodówkę - polecają samsunga, kupuję telewizor to samo.. Rzygam tym.

NA święta byłem u rodziny patrze a tam nowa lodówka. Zgadnij jakiej była firmy ? :>

Fajne niebieskie podświetlenie miała hehe

Chyba chodzi Ci o mA. W mAh podaje się pojemność akumulatorów. Do telefonów raczej nie robią ładowarek powyżej 1A.

yy mA. Z rozpędu napisałem.

To jakie ładowarki majątelefony typu note2/3 albo htc one czy xperia z1 albo inne w miarę topowe tel typu nexus 5 czy lg g / g2