Salem 363 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Ale trzeba przyznać że ładnie grał, głośno i nawet całe piosenki w mp3 lykal, ale ile ich tam mogło wejść? Następny taki przełom był jak pokazali Nokię N95 Cytuj Link to post Share on other sites
DeNeB 134 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jeżeli cofamy się o te powiedzmy ~7 lat , to muszę wam powiedzieć,iż kolosalne wrażenie w tamtym czasie robił na mnie SE K800i,to był dopiero obiekt pożądania,widok tego sprzętu w gablocie wywoływał u mnie efekt "wow",dzisiaj już żaden telefon nie robi na mnie takiego wrażenia Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 U mnie efekt wow i efekt I am JEALOUS wywoływał Se k750i. k800i to była tylko ulepszona, nowsza wariacja a prawdziwym prekursorem był k750i właśnie. Mp3, karty sd, świetny aparat... dioda led... Cud, miód i orzeszki Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Jeżeli cofamy się o te powiedzmy ~7 lat , to muszę wam powiedzieć,iż kolosalne wrażenie w tamtym czasie robił na mnie SE K800i,to był dopiero obiekt pożądania,widok tego sprzętu w gablocie wywoływał u mnie efekt "wow",dzisiaj już żaden telefon nie robi na mnie takiego wrażenia Kupiłem se go jak byłem chyba w 6 klasie podstawówki za 700zł Szpan był (wciaż mi służy opera+palringo) a i lampa błyskowa to super majstersztyk wciąż mocna zdjęcia w ciemnym pokoju to nie problem Dawniej dało rade lampe a tera na ledzie oszczędzają U mnie efekt wow i efekt I am JEALOUS wywoływał Se k750i. k800i to była tylko ulepszona, nowsza wariacja a prawdziwym prekursorem był k750i właśnie. Mp3, karty sd, świetny aparat... dioda led... Cud, miód i orzeszki a nie memory stick ? Edytowane 11 Października 2013 przez Kiciuk Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 w/e, chodziło ogólnie o karty pamięci. Co za różnica w jakim były standardzie.... ehh.... Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Ja miałem Siemens sl45i co MP3 odtwarzał i kartę do niego 32mb... uwielbialem te 10 piosenek które się na niego mieściły :-) Wysłane z mojego Nexus 7. now Free Edytowane 11 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 ten Siemens był fajny, nawet gdzieś mam jeszcze oryginalna kartę 32mb od niego Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Też miałem k750i, fantastyczny telefon praktycznie bez wad. Chodził płynniej niz mój obecny sgs3 mini Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Lumia 1020 ma głównie zachwycać aparatem Wolę jednak prawdziwą lustrzankę z wymiennymi obiektywami oraz porządną optyką niż to coś. No i cena powala - w tej kwocie naprawdę kupię porządniejszy sprzęt do robienia zdjęć niż to coś z Windows Phone 8. A co do wad Windows Phone dodałbym jeszcze brak możliwości wyłączenia autoobracania ekranu. W 7.5-7.8 tego nigdy nie będzie a w 8.0-8.1 może będzie a może nie. EDIT - w tamtym czasie robił na mnie SE K800i,to był dopiero obiekt pożądania,widok tego sprzętu w gablocie wywoływał u mnie efekt "wow",dzisiaj już żaden telefon nie robi na mnie takiego wrażenia Moja żona miała dokładnie ten telefon i chyba gdzieś jeszcze leży w szufladzie. Chyba zaniosę go do Plusa Edytowane 11 Października 2013 przez Igorrodz Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Też miałem k750i, fantastyczny telefon praktycznie bez wad. brak oficjalnej aplikacji Youtube ...matko jak to wszystko się pozmieniało dzwonki polifoniczne, logo na ekranie (pamietam jak SMSy sie wysylalo zeby zmienic logo w Nokiach), i CENY polaczen i SMSow... puszczało się "dzynki" do ludzi bo SMS 3zł kosztował Edytowane 11 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Igorrodz - co jest lepsze Radio czy Gazeta? Gazeta, w Radio nie zawiniesz śledzia. :) Lustrzanka jest potwornie droga, obiektywy, body. Sam widziałem jak moi znajomi z lustrzankami przegapiali fajne momenty - bo miał założony obiektyw "długi" a tu coś się dziąło blisko i potrzebny był "portret" - a ja wyciągalem komórke i szybko robiłem zdjęcie :) Pewnie, ze ani telefon, ani kompakt nie może się równać z lustrzanka - ale smartfon ma jedną ZALETĘ - zawsze go mamy przy sobie, a lusrzanke nie. Nie wiem jak TY - ale ja na codzień nie noszę lustrzanki i dwóch obiektywów a telefon mam zaawsze. A że robią coraz lepsze aparaty w komórkach ? Cóz - jeszcze do nie dawna nosiłem mały, lekii i płacki apart kompaktowy, dziś nie musze bo mam równie dobry aparat w komórce. I to jest cel - wyeliminowanie kompaktów. Telefon nigdy nie dorówna lustrzankom - nie o to chodzi. Ja używałem Pager'a - pamieta z Was ktoś takie cudo? Jeszcze przed komórkami z Centrtela. Dzwoniłeś na centralę dyktowałeś tekst - pani go wklepywała i po chwili na Pagerze się pokazywł. Naj fajniej było jak ktoś wysyłal tekst : Zadzwoń do mnie. Bez Nazwiska czy numeru. Mój pierwszy telefon Benefon Delta - jedyne dzwonki jakie miał to kilka melodyjek i SMS'y i tyle. To były czasy. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Wolę jednak prawdziwą lustrzankę z wymiennymi obiektywami oraz porządną optyką niż to coś. No i cena powala - w tej kwocie naprawdę kupię porządniejszy sprzęt do robienia zdjęć niż to coś z Windows Phone 8. to sobie kup. Nikt nie reklamuje tego jako lustrzanki wiec nie wiem czemu do takiego sprzętu porównujesz. To tylko telefon z dobrym aparatem. Cytuj Link to post Share on other sites
alladen 19 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Wolę jednak prawdziwą lustrzankę z wymiennymi obiektywami oraz porządną optyką niż to coś. No i cena powala - w tej kwocie naprawdę kupię porządniejszy sprzęt do robienia zdjęć niż to coś z Windows Phone 8. Jak można porównywać Lustrzankę do telefonu. To jakby porównywać Telewizor CRT z Plazmą lub "Smart TV". Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 To tylko telefon z dobrym aparatem. (imo) A na co taki aparat w telefonie (smartfonie)? Imo to bez sensu - jak ktoś chce dobrego zdjęcia to robi lustrzanką a jak słabszego to coś zdecydowanie tańszego niż 2700zł zrobi mu nie gorsze fotografie... znaczy się na tyle wystarczająco dobre, że nie potrzeba wydawania kasy na taki zbędny gadżet. No, chyba że brać smartfona z aparatem o matrycy 38Mpix aby mieć +100 do lansu oraz + 200 do prestiżu na dzielnicy Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Igorrodz, JA też bym tego nie kupił bo o połowę taniej można kupić smarta z naprawdę porządnym aparatem ( zatem w pełni siez tobązgadzam) ale jest popyt to i jest podaż. Jak kogoś stać i ma taki kaprys to niech kupuje.. Nie ma co tu dywagować niepotrzebnie w kwesti opłacalności bo zależy ona tylko i wyłącznie od naszego portfela i własnego widzimisie. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (imo) A na co taki aparat w telefonie (smartfonie)? Imo to bez sensu - jak ktoś chce dobrego zdjęcia to robi lustrzanką a jak słabszego to coś zdecydowanie tańszego niż 2700zł zrobi mu nie gorsze fotografie... znaczy się na tyle wystarczająco dobre, że nie potrzeba wydawania kasy na taki zbędny gadżet. No, chyba że brać smartfona z aparatem o matrycy 38Mpix aby mieć +100 do lansu oraz + 200 do prestiżu na dzielnicy A po co większość z nas kupuje tak drogie smartfony, jak przecież Lumia 520 jest idealna i za 1/5 ceny topowych smartfonów. Jak ktoś chce odtwarzać muzykę to odtwarzacz przenośny, jak nakręcić film to kamera HD, jak pograć to konsola przenośna, jako telefon to zwykły dumbphone sie nada bo bateria pozwoli na dłuższą rozmowę no i do fotek oczywiście lustro. A jeszcze do internetu tablet 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Skąd ty te 2700 zł wytrzasnąłeś, skoro L1020 można już teraz dostać za 2400. Do końca roku cena spadnie zapewne poniżej 2000 zł. Nie wiem czemu narzekacie na cenę L1020, skoro to jest jeszcze nowość i tak jak cena prawie każdego smartfona jest przesadzona. SGS4 i HTC One na początku też kosztowały sporo, a teraz HTC One kosztuje poniżej 1700 zł, SGS4 podobnie. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Dlaczego nie odpuścić tematu? 1020 jest dla pasjonatów którzy chcą mieć wszystko w jednym miejscu. Jak już się rozpisujecie to proponuję kupić zwykły telefon komórkowy do dzwonienia, aparat do zdjęć, odtwarzacz MP3, PDA lub tablet z 3G, przenośny odtwarzacz DVD, konsole przenośna do gier i laptopa... bo po co komu smartfon. Wysłane z mojego Nexus 7. now Free Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Mam ipoda, mam ps vita, psp i 3ds, mam cyfrówkę, mam laptopa A no i mam ajfona żeby sobie net przejrzeć, zadzwonić i napisać sms Edytowane 12 Października 2013 przez natsu Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 I po co ci internet w iponie, to bez sensu. Sprzedaj go, kup nokię 3510i i korzystaj z internetu z laptopa. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Nie będę 17 cali na plecach nosił Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Skąd ty te 2700 zł wytrzasnąłeś A stąd - http://www.ceneo.pl/Telefony_komorkowe;0112-0;szukaj-Lumia+1020.htm oraz http://www.skapiec.pl/szukaj/200/lumia+1020 bo po co komu smartfon. Do robienia zdjęć ekstremalnie wysokiej jakości - bo przecież nie do telefonowania 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Igorrodz, wyluzuj. To był sarkazm... Wysłane z mojego Nexus 7. now Free Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Takie tam z Xperia Ultra.. http://i.imgur.com/gTPB5ag.jpg 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Ta Xperia jest jak Galaxy Mega, za duża. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts