mejor 2848 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Jeszcze ramka i Samsung krul xddddd Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 (edytowane) Ramka jak dla mnie może być z plastiku. Edytowane 9 Października 2013 przez Mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 No, szczególnie jak są na niej odpryski Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Połączyli tematy i sie syf zrobił. I jak mierzycie tą waszą jakość wykonania. HOX też niby ma taką super jakość wykonania a odciski zobaczę szybciej na nim niż na Samsungu. Chodzi o to czy jest matowa, świecąca czy o co wam chodzi bo tego nie mogę załapać... Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Ja patrzę na spasowanie elementów, przycisków fizycznych, wyświetlacza. HTC One X ° Tapatalk now Free Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Bestia!!! http://www.gsmmaniak.pl/242932/zte-nubia-z7-2/ Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Szczerze ? Żygam tymi cyferkami mali więc zapewne będzie exynos octa MTK chyba powerVR czy jakoś tak woli Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Połączyli tematy i sie syf zrobił. I jak mierzycie tą waszą jakość wykonania. HOX też niby ma taką super jakość wykonania a odciski zobaczę szybciej na nim niż na Samsungu. Chodzi o to czy jest matowa, świecąca czy o co wam chodzi bo tego nie mogę załapać... Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalk 4 A tam odciski, mi w S2 odlazła farba z ramki nawet w bumperze. @UP Mnie też cyferki nie rajcują, ma płynnie działać i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Żygam tymi cyferkami Ile aplikacji korzysta z więcej niż dwóch rdzeni? Lepiej jak w Atomie od Intela - mniej rdzeni a mocniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 (edytowane) @UP Benchsmarki ? Edytowane 9 Października 2013 przez Kiciuk Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Jak to po co - Android 4.4 Kitkat - czy ktoś się łudził, że Andrut 4.4 będzie miał takie same wymaania jak 4.3 ? Od początku wiadomo było, że 3GB RAM i mocniejszy procesor będzie potrzebny. W Nexus 5 wsadzili tylko 4 rdzenie ale taktowane 2.23 GHz. Czuję, ze moje złośliwości i żarty moga sie spełnić - Android 5 na 16 rdzeniach i 8 GB RAM - serwerowe Xenony przerobimy na Mobile i gotowe :) Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 (edytowane) Ravir ULV-y i5 prędzej Edytowane 9 Października 2013 przez Kiciuk Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Jak to po co - Android 4.4 Kitkat - czy ktoś się łudził, że Andrut 4.4 będzie miał takie same wymaania jak 4.3 ? To się przesiądę na Windo.... eeeee.... Ubuntu Mobile, jak wyjdzie w finalnej i stabilnej wersji Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Jeszcze długa droga zanim to wejdzie pod strzechy, jeśli wejdzie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Google jest bogatsze od Cannonical zatem siłą rzeczy ma inne możliwości. Do tego Samsung tworzy swój oddzielny system o nazwie Tizen - a ta firma również ma więcej kasy. O Microsofcie nie wspomnę... Niemniej każda konkurencja to coś dobrego na rynku, nawet jeśli to słaba, jak Forefox OS, konkurencja (oczywiście - Ubuntu Phone od Firefox OS będzie lepszym systemem mobilnym, tak sądzę). Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Tak całkiem serio to przestało być ciekawe to pokazywanie coraz lepszej specyfikacji. Zagubili się i biorą udział w wyścigu na to kto mocniejszy sprzęt zrobi. Ewidentne działania marketingowe a użytkownicy niestety na drugim planie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 I dla tego w segmencie tanich smartfonów Android zaczyna przegrywać z kretesem z WP. Nie ma siły - jak do płynnego działania potrzebny jest mocny - czytaj drogi sprzęt - to taka Nokia z L520 czy HTC 8S stają się znacznie lepsze. A na rynkach "ubogich" cena to podstawa. Klient mając kupić za tę samą kase smrtfon z WP, który chodiz płynnie i bez zacięć lub jakiś zacinający się sprzęt z Androidem bez wahania wybierze WP. Widac to w Polsce i wielu innych, krajach - im biedniejsze tym więcej telefonów z WP. Zreszta Microsoft to dostrzegł i ma zamiar skupić się na tanich smartfonach i na rynkach rozwijających się. Jak zrobią to szybko i z głową - to zdobędą ogromny rynek. Sama Rosja, Indie, Ameryka Południowa to gigantyczny rynek. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Jak zrobią to szybko i z głową Ot co! Jeśli nadchodzące poprawki i WP8.1 rzeczywiście ulepszy system to rynek low-endu mogą zdominować. Chyba, że Android puści jakąś alternatywe. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 1. To ze Google ma kase nie znaczy ze wypuścić musza cos dobrego - przyklad Windows Vista. 2. Google musi sie obudzić i LowEnd zapelnic bo WP8 im tu nie zagraża juz a dominuje Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) To nie google ma się obudzić tylko producenci smartów. Samsung ma w miarę dobrą ofertę w lowendzie tylko jest one lekko zabita przez TW. Reszta producentów lekko śpi. Edytowane 10 Października 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Optymalizacja androida leży na ziemi i wola o pomoc od samego początku - to jest problem Googla. Aplikacje w Google Play które są niezoptymalizowane - problem Google. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 No, a optymalizacja aplikacji na wp8 jest idealna. hhehehe Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Nie jest. Sam doświadczyłem tego w jakieś apce na lumi 610 z taką różnicą że bez problemu apka poszła w niepamięć nacisnałem windows i wyszło do ekranu startowego a w androidzie trzeba resetować. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 No, a optymalizacja aplikacji na wp8 jest idealna. hhehehe yyy co ma piernik do wiatraka?.. mówimy o: To nie google ma się obudzić tylko producenci smartów ale specjalnie dla ciebie se7enfiy mam wymieniać wady WP8 za każdym razem kiedy coś jest nie tak z androidem albo coś niekorzystnego nt Google idzie?... tak to ma działać? może dla przeciwwagi wymieniać wady iOS, BadaOS, Symbian, Java, i co tam jeszcze jest?.. śmieszny jesteś... Ale wracając do rozmowy (bo to wyżej to jakaś komedia)... myślicie, że jakikolwiek inny system mobilny ma jeszcze rację bytu na rynku? IMO z jednej strony ludzi nudzi monotonia - dlatego zmiany - w tym zmiany systemów mobilnych są logicznie uzasadnione... ... z drugiej strony człowiek się przyzwyczaja - zbyt duże zmiany powodują frustrację i generalne niezadowolenie. Jest jeszcze trzecia strona - nowe systemy są "nowsze" - głupie stwierdzenie, a jednak... im nowszy system tym jego możliwości mogą być większe - mówimy tutaj o jądrze systemu - tym który już żaden z producentów nie może zmienić (MS to zrobił w przejściu WP7 > WP8 i stracił wiarygodność wśród swoich klientów) - taka zmiana wiązałaby się z niekompatybilnością istniejących aplikacji... jednak mogłaby wydajnościowo popchnąć system na wyższy lewel... ...takie tam moje rozważania. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) 1. To ze Google ma kase nie znaczy ze wypuścić musza cos dobrego - przyklad Windows Vista.A od kiedy Vista to produkt firmy Google? To dzieło M$, które równie dobrze może popełnić kolejnego "babola" w segmencie urządzeń mobilnych... Zresztą już popełniło - jest nim Windows RT. specjalnie dla ciebieNie odwracaj kota ogonem! IMO z jednej strony ludzi nudzi monotoniaMonotonia to tylko i wyłącznie M$ i jego kafelki, których niczym nie da sie zastąpić. Google... Android to szeroki wybór możliwości personalizacyjnych telefonu łącznie z zastąpieniem tradycyjnych ikon, skrótów i wingetów kafelkami. Czy w druga stronę się tak da - czy na Windows Phone mogę mieć normalne ikony? nowe systemy są "nowsze" - głupie stwierdzenie, a jednak... im nowszy system tym jego możliwości mogą być większe - mówimy tutaj o jądrze systemu - tym który już żaden z producentów nie może zmienićJądrze? Ha! Jądro typu "Linux", jądro typu "iOS" oraz jądro typu "Windows" - pierwsze można zmieniać jak się chce... no, prawie... ale kolejnych już nie, nieprawdaż? Nawet Firefox OS (swoja droga - dostał aktualizację do wersji 1.1) czy Ubuntu Phone, nie mówiąc o Tizen'ie, to ciągle jądro typu "Linux" jednak mogłaby wydajnościowo popchnąć system na wyższy lewel...Lepsza optymalizacja tego, co już jest może tego dokonać bez takiej "rewolucji" o jakiej piszesz, nieprawdaż? Edytowane 10 Października 2013 przez Igorrodz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts