Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zasilacz pociągnie, ale ja bym nie robił SLI na phenomie. Lepiej sprzedać 460 za 300 - 350zł i kupić coś pokroju hd 7870. Może być drożej, ale ciszej i rachunki za prąd będą mniejsze. 

Edytowane przez Bichits

Uważam dokładnie tak samo jak kolega powyżej, ale 7870 to do Phenoma też za dużo. Zasilacz pociągnie SLI, ale nie opłaca się tego robić na tym procesorze chyba, że nie interesuje Cię to, że procek będzie lekko zwalniał resztę w niektórych grach.

Podaj jeszcze jaką posiadasz płytę główną bo nie wiadomo w ogóle czy możesz zrobić SLI.

to co waszym zdaniem jaka karta bedzie w sam raz dla phenoma 3,8-4ghz moze kupic hd5870 ?

na ta chwile mam gtx 460 hawk fajna karta temp.ma bardzo niskie bo 29 i 49stopni w porównaniu do tych radeonów to bardzo mało ,aletroszke głosna jest pod obciążeniem.

http://allegro.pl/galaxy-gtx-570-1280mb-ddr5-529-99zl-122-i3269623742.html

oplaca sie ?

Edytowane przez program93

nie, daruj sobie. 

Btw. na moim athlonie x4 mam 75% użycia gpu w bf3. Tombraider z TressFX kręci maksa, ale czasem widać, że procesor nie daje wszystkich obliczeń dla karty...

Dodając L3 do cpu mnożąc to przez drzwi i dzieląc przez ryż... równa się to jakieś 90% użycia gpu przez 955. Więc hd 7850 Plus OC proca i gpu.

Zasilacz pociągnie, ale ja bym nie robił SLI na phenomie. Lepiej sprzedać 460 za 300 - 350zł i kupić coś pokroju hd 7870. Może być drożej, ale ciszej i rachunki za prąd będą mniejsze. 

Jak płaci co miesiąc tylko za zużyta energię to jakaś tam różnica w rachunkach będzie jak co dwa miechy to nic się rachunki nie zmienią bo zakład energetyczny szacunkowo oblicza rachunki więc nawet jak miały by się zmniejszyć to zakład energetyczny tego pod uwagę nie weźmie.

Tez miałem taki procesor i zmieniłem go na I5 a GTX460 zostawiłem.

Na phenomie w niektórych grach jest płynniej ale patrząc na frapsa klatek jest mniej, kolejna magia haha

I nie od dziś wiadomo że nvidia pisze sterowniki pod intela i zawsze na amd będzie mniej klatek.