morro 69 Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Cześć.Poszukuję waszej pomocy w wyborze tabletu, dosyć długo nie interesowałem się nimi, jestem więc trochę do tyłu, jeśli chodzi o te urządzenia. Interesuje mnie urządzenia o rozmiarze 7-8 cali. Preferuję nowe urządzenie.Głównym wymogiem co do urządzenia, jest to, czy poradzi sobie z aero 2. Co do reszty, tu zostawiam wam otwarte pole. Kwota jaką jestem w stanie wydać to ok. 700zł, ew. mogę w szczególnym wypadku znaleść dodatkowe 100zł ale nie więcej.Proszę o waszą poradę Cytuj Link to post Share on other sites
asfasfds2332 24 Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) nexus7 chyba byłby najlepszy samsung galaxy tab 2 7.0 3g Edytowane 31 Maja 2013 przez asfasfds2332 Cytuj Link to post Share on other sites
Koziolekk 4 Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Witam. powiedz co interesowało by cie w specyfikacji do czego bedziezs go uzywac . jestem uzytkownikiem Pentagrama 8" 2x 1,5Ghz, 16 GB wbudowanej slot na Karte SDHC, Wyswietlacz IPS, Jedynym minusem jaki ma ten tablet to brak wbudowanego Modemu 3G i GPS, na dodatek producent dodaje do zestawu ładowarke sieciowa, samochodowa, sciereczke do wyswietlacza, cos ala etui , kable pod kompa , i cena to 599zl . Jezeli chcesz przeznaczyc 700zl to jednak tak jak kolega napisal Nexus 7 pewnie bedzie najlepszy Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Ten bez przeszkód umożliwia korzystanie z Aero2 - Navroad NEXO 7 16GB 3G http://youtu.be/F3M6qoANpKw http://www.tabletowo.pl/2013/02/09/recenzja-tabletu-navroad-nexo-3g-wideo/ Cytuj Link to post Share on other sites
asfasfds2332 24 Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) nexo 3g jest dobry ale w porównaniu z nexus 7 słaby lepiej było by nexusa ma procesor 4x 1.2 a nie 2x 1.5 ale jeśli nie potrzebujesz większej mocy to możesz wziąć spokojnie nexo lub pentagrama i każdy inny Edytowane 1 Czerwca 2013 przez asfasfds2332 Cytuj Link to post Share on other sites
morro 69 Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Z tego co wypatrzyłem, galaxy tab i nexus w tym przedziale cenowym to wersje bez 3g.Orientujecie się może, jak ma się sprawa z modemami usb na tych tabletach ? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Niestety ciężko znaleźć cokolwiek z 3g w tej cenie. Zawsze możesz np udostępniać sobie internet z telefonu jeśli masz na nim pakiet, no chyba że ma to być osobna jednostka. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Niestety ciężko znaleźć cokolwiek z 3g w tej cenie. 3G? To co poleciłem nie ma funkcji telefonowania / sms ale świetnie nadaje się do internetu mobilnego.... Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Raczej miałem tu na myśli markowy sprzęt Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 NEXO to też dobry sprzęt - posiadający swoje wady jak i zalety. W tej cenie rewelacji nie ma i nie będzie, skoro tyle kosztują średniej klasy smartfony to czego wymagać od tabletów, które są większe - a wraz z wielkością rosną wymagania (potencjalnych) użytkowników. Zresztą pokaż mi zdecydowanie lepszy sprzęt 3G w tej cenie? Google Nexus 7? Tak, ale jest on zdecydowanie droższy, prawie dwukrotnie - http://www.ceneo.pl/20206003 Hmm... Zresztą sprzęt, który zaproponowałem spełnia wymagania autora tematu zatem nie widzę problemu aby go wziął, no chyba że jakość mu nie odpowiada - ale wtedy powinien dołożyć do budżetu... Zaproponuj coś lepszego w założonym przez autora budżecie a zarazem spełniający wymagania, które postawił - a nie pisz tylko puste słowa o "markowym sprzęcie", dobrze? EDIT - Zawsze możesz np udostępniać sobie internet z telefonu jeśli masz na nim pakiet, no chyba że ma to być osobna jednostka. Nie zauważyłeś, że autor chciał pod Aero2? To ma "żonglowa"ć kartami w fonie czy co (bo nie sądzę aby miał dual sim)? Cytuj Link to post Share on other sites
Youki 17 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Samsunga to z góry wywal z tej listy. Chyba jaskiniowcy mieli mocniejsze bebechy.. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 (edytowane) @Igorrodz Po co się rzucasz jak ktoś wyżej odpisał i ja go tylko poparłem? nexo 3g jest dobry ale w porównaniu z nexus 7 słaby lepiej było by nexusa ma procesor 4x 1.2 a nie 2x 1.5 ale jeśli nie potrzebujesz większej mocy to możesz wziąć spokojnie nexo lub pentagrama i każdy inny Nie zauważyłeś, że autor chciał pod Aero2? To ma "żonglowa"ć kartami w fonie czy co (bo nie sądzę aby miał dual sim)?Zauważyłem. Zaproponowałem również inną opcję, po to żeby autor o tym wiedział i sobie przemyślał.P.S Masz Nexusa 7 z 3G taniej http://allegro.pl/asus-google-nexus-7-3g-32gb-i3294487507.html Edytowane 2 Czerwca 2013 przez Salem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Nexus - akcja z Twojego linku zakończona i chyba nie kupił tego autor tematu (mogę się mylić). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts