Skocz do zawartości

Dobrze podkręcony Proc ?

Recommended Posts

To teraz wam rozwine temat ;] Wczoraj dodalem wrzuciłem mój wynik z 3dmarka na benchmarka ;] bylo to tylko 13563 p Dzis 4 osoby skomentowaly i napisaly zebym go spokojnie kręcił do 3.5 ;] więc się skusiłem i podkręciłem proca według filmiku z youtube znalazlem filmik z moja p.g i procem :

Jak podkrecałem to już wiedziałem ze nie do końca bedzie dobrze bo na samym początku jak złożyłem tego kompa był tak stary bios na płycie ze był jakis tam błąd z pocem w przed ładowaniem sys. Dlatego przeinstalowałem na najnowszeo BIOSA jaki był i miałem o dużo wiecej opcji niż ten koleś w filmiku. Ale do żeczy, z 15 min temu odrazu po podkreceniu dałem znów 3d marka teraz wyszło 16044 p. W trakcie testu przypomniałem sobie że ułamałem wentylator na chpiset na płycie głownej i nie ma on żadnego chłodzenia. Dotknołem go w trakcie testu ręką i był taki gorący że mógł popażyć. Odrazu chwyciłem Wentylator boczny od obudowy (leżał odkręcony bo buda caly czas stoi bez przymocowanego boku. Przytknołem go do chipsetu i jakos tam zleciało ;] I z tym rodzi się moje nastepne pytanie. Zrobiłem wam zdjęcie ułamanego wentylka i wentyla od obudowy. Czy ten od budy wystarczy do chłodzenia chipsetu. Bo tamten oryginalny miał o dużo większe obroty. OTO ZDJĘCIE :

http://img200.imageshack.us/img200/711/wentyl.th.jpg

i jeszce jedno pytanie : Ta E0 to jedna z lepszych rewizji ?