jarossisek 5 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam. Nie znam się za bardzo na o/c i chce się dowiedzieć czy takie ustawienia i tempy są dobre : http://img706.imageshack.us/img706/6672/procekm.th.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Nie pokazałeś temperatur w stresie :> Poza tym do 3.6 GHz nie trzeba podnosić napięcia, tym bardziej w e0 Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Dawaj więcej jeśli w stresie temp. nie przekraczają 70*C Cytuj Link to post Share on other sites
jarossisek 5 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 To teraz wam rozwine temat ;] Wczoraj dodalem wrzuciłem mój wynik z 3dmarka na benchmarka ;] bylo to tylko 13563 p Dzis 4 osoby skomentowaly i napisaly zebym go spokojnie kręcił do 3.5 ;] więc się skusiłem i podkręciłem proca według filmiku z youtube znalazlem filmik z moja p.g i procem : Jak podkrecałem to już wiedziałem ze nie do końca bedzie dobrze bo na samym początku jak złożyłem tego kompa był tak stary bios na płycie ze był jakis tam błąd z pocem w przed ładowaniem sys. Dlatego przeinstalowałem na najnowszeo BIOSA jaki był i miałem o dużo wiecej opcji niż ten koleś w filmiku. Ale do żeczy, z 15 min temu odrazu po podkreceniu dałem znów 3d marka teraz wyszło 16044 p. W trakcie testu przypomniałem sobie że ułamałem wentylator na chpiset na płycie głownej i nie ma on żadnego chłodzenia. Dotknołem go w trakcie testu ręką i był taki gorący że mógł popażyć. Odrazu chwyciłem Wentylator boczny od obudowy (leżał odkręcony bo buda caly czas stoi bez przymocowanego boku. Przytknołem go do chipsetu i jakos tam zleciało ;] I z tym rodzi się moje nastepne pytanie. Zrobiłem wam zdjęcie ułamanego wentylka i wentyla od obudowy. Czy ten od budy wystarczy do chłodzenia chipsetu. Bo tamten oryginalny miał o dużo większe obroty. OTO ZDJĘCIE : http://img200.imageshack.us/img200/711/wentyl.th.jpg i jeszce jedno pytanie : Ta E0 to jedna z lepszych rewizji ? Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Jeśli ten na obudowie dobrze "dmucha" na chipset to możesz tak zostawić. Sprawdź temp. chipsetu w jakimś programie to zobaczysz czy jest w porządku. E0 jest (o ile dobrze pamiętam) najlepszą rewizją do OC Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts