Skocz do zawartości

Co wybrać HTC One X czy HTC One X+ ?

Recommended Posts

Dziękuję wszystkim za tak szybkie odpowiedzi. W 90% byłem przekonany, że następnym telefonem będzie właśnie HTC lecz gdy poczytałem dogłębnie o Xperii Z myślę, iż będzie to telefon od tego producenta :) Co o tym myślicie, będzie to dobry wybór i czy się nie zawiodę ?

Radzę ci iść do najbliższego salonu Play/Orange i potrzymać go w ręce przez chwilę ;)
Niektórzy mówią że po chwili "obmacywania" mówią że czas prysł (pare razy juz na takie cos natrafilem) takze juz nie wiem co o tym myslec i polecam zrobic to samo -> sprawdzic.

Radzę ci iść do najbliższego salonu Play/Orange i potrzymać go w ręce przez chwilę ;)

Niektórzy mówią że po chwili "obmacywania" mówią że czas prysł (pare razy juz na takie cos natrafilem) takze juz nie wiem co o tym myslec i polecam zrobic to samo -> sprawdzic.

W sumie masz rację, najlepiej samemu się przekonać. Byłem ostatnio w salonie ale dosłownie tylko na chwilkę wziąłem Xperie do ręki i może dlatego mi nie podeszła, ale myślę że jeśli chwilkę nad nią spędzę to powinno być ok.

Możliwe, ale wrażenie takie jakiego się spodziewałem "nie podeszła". Heh, każdy tak mówi :/ Sam musze go w koncu ogarnac bo to jedyny topowy smartfon ktorego nie "obmacałem". Coś musi być na rzeczy. Ale sprzętowo wydaje się być fajny. Osobiście z doświadczenia jestem średnio zadowolony z telefonów Xperii, byłem posiadaczem X8 oraz X10 Mini-Pro.

Dzisiaj rozmawiałem z jednym ze znajomych, który nabył ostatnio LG Optimus/Swift G i jest bardzo zadowolony. Paru innych znajomych odradzało mi LG ale o tym modelu akurat nie wspominali. Uważacie, że jest to telefon godny uwagi ?

Gość usunięty

Telefon nie służy do zdjęć! :D

Nokia 808 też nie służy? :P

Nie offtopować tu fotkami, to nie dział APARATY hehe

To porównanie telefonów - bo smartfone nie służą tylko do dzwonienia, inaczej polecano by Emphorię :wariat:

Przy możliwości wzięcia HTC One X+ lub One nie pakował bym się w LG, nie ważne jaki model by to nie był.

Mówisz tak bo masz i jesteś poniekąd fanbojem tej marki, tego modelu, nieprawdaż? :menda:

Nie nie jestem żadnym fanboyem - chyba nie wiesz co to w ogóle znaczy. To że jeden telefon jest bardzo dobry, to nie znaczy że wszystkie takie są.  Jeżeli chcesz aparat, to już ci mówiłem. Kup sobie normalny aparat a nie w telefonie. Chyba że potrzebujesz najzwyklejszego średniego, to jakiekolwiek 5mpx ci starczy... Więcej do szczęścia nie trzeba. W cenie Optimusa G oczekuję także szybkich i bezproblemowych aktualizacji systemu - LG w ogóle olewa klienta pod tym względem.

Czyli ogólnie rzecz ujmując nie polecacie LG ? Jeśli chodzi o parametry oraz wygląd a także cenę byłby dla mnie odpowiedni. 

Lepiej dopłacić troszkę i kupić ONE X+ ( 1700 zł ) ? LG 1400 zł tak samo jak HTC One. Jak uważacie ?

Zależy JAKI LG. Są modele bardzo dobre, są i modele nie warte swojej ceny.

One X+ w twoim przypadku będzie najlepszym wyborem - będziesz z niego na prawdę zadowolony ;)

Edytowane przez Kapucynek
  • Popieram 1
Gość usunięty

Jeżeli chcesz aparat, to już ci mówiłem. Kup sobie normalny aparat a nie w telefonie

Normalnie nie będę nosił dwóch dużych urządzeń - nieporęczne i w ogóle. Wybieram jeden w fonie, ew. na wycieczki czy wakacje mogę sobie kupić porządną lustrzankę ale na co dzień dobry aparat w fonie nie będzie gorszy - ba często będzie o niebo lepszy - niż średnio-drogi kompakt, nieprawdaż?

W cenie Optimusa G oczekuję także szybkich i bezproblemowych aktualizacji systemu

Zapytaj kupującego, czy to mu jest potrzebne, czy będzie to robił oraz co taka aktualizacja "na szybko" (czyli często niedopracowana) mu da?

Dla tego wystarczy ci najzwyklejsze 8mpx, nie ważne w jakim smartfonie. ;)
Także nie ma tutaj sensu patrzenie, który ma lepszą 8'semkę... Gdyby jeden miał 5mpx a drugi 8mpx - ok, jest ogromna różnica, ale tak to prosze...

Co do aktualizacji to zależy kto czego oczekuje od telefonu. Jeżeli ktoś ma pisać smsy i dzwonić, najzwyklejszy Blackberry Bold mu wystarczy. 

Gość usunięty
Dla tego wystarczy ci najzwyklejsze 8mpx, nie ważne w jakim smartfonie.

Nieprawda. Są lepsze i gorsze aparaty - sama wielkość matrycy to jeszcze nie wszystko :P

Czyli ogólnie rzecz ujmując nie polecacie LG ? Jeśli chodzi o parametry oraz wygląd a także cenę byłby dla mnie odpowiedni.

A co do LG to Optimus G jest jak najbardziej porządnym i polecanym fonem, naprawdę między nim a owym HTC różnicy wielkiej nie będzie.

Z aparatami to tym gorszy z pewnością mówię że był by aparat LG 4X HD, tym dobrym był by od SGS3 (widziałem na oczy, to prawda). Ale z pewnością mój wystarcza do wszystkiego - nie jestem kamerzystą TVN24 więc nie muszę mieć turbo aparatu od Macgyvera.

Gość usunięty

więc nie muszę mieć turbo aparatu od Macgyvera.

On akurat takiego czegoś nie miał tylko z pudełka zapałek, sznurka i filtra od papierosa potrafił kozikiem coś takiego zbudować - a to  zasadnicza różnica :menda:

Tyle z mojej strony bo schodzimy z tematu.

Zależy JAKI LG. Są modele bardzo dobre, są i modele nie warte swojej ceny.

One X+ w twoim przypadku będzie najlepszym wyborem - będziesz z niego na prawdę zadowolony ;)

Chodzi mi o Lg Optimus/Swift G - ma bardzo dobrą specyfikację oraz cenę jak za takie parametry. Jeśli chodzi o aktualizacje to w poprzednim Galaxy S II przez ponad rok miałem ICS - a, i parę miesięcy JB tak więc dość długo czekałem i praktycznie mi to nie przeszkadzało. Telefon ma mi służyć tak jak pisałem oprócz funkcji podstawowych, do internetu - korzystam bardzo dużo, dość często zdarza mi się zrobić zdjęcie oraz od czasu do czasu w coś pograć.

Gość usunięty

HTC One jest wydajniejszy niż Optimus G

http://www.youtube.com/watch?v=p0q2m3e7vM0

Co do reszty to na poprzedniej stronie pokazałem Ci porównanie funkcji fotograficznyc, filmowych oraz wyświetlacza na przykładzie odpowiednich filmików z YouTube - zatem sam łatwo możesz zobaczyć, co Twoim zdaniem jest lepsze. Co do kart pamięci to dopiero Optimus G w wersji E973 oraz Pro posiada ożliwość ich zastosowania, wersje E975 oraz "podstawowa" (F180) nie mają odpowiedniego slotu.

Czterordzeniowy Snapdragon pozwoli Ci na komfortowe użytkowanie Androida w wersji 4 niemniej na aktualizację do wersji 5 będziesz musiał dłużej poczekać ponieważ firma LG w tym aspekcie zazwyczaj się ociąga i nie sądzę, aby w tym przypadku było inaczej.

Dziękuj Ci bardzo za tak wyczerpujące odpowiedzi. A co sądzisz na temat przesiadki z Androida na inną platformę np Windows Phone 8 ? Myślałem nad Lumią 820/920 ( troszkę ciężka ale pewnie da się przyzwyczaić ), HTC 8X oraz Ativ S od Samsunga ?

//Nie cytuj całych postów bezpośrednio poprzedzających. //Igorrodz

Edytowane przez Igorrodz
Gość usunięty

Osobiście nie mam zaufania do Windows Phone 8 ale z tego co czytałem ludzie twierdzą, iż takie fony są szybkie, mają dobry wyświetlacz i bardzo dobre funkcje fotograficzne. Gorsza sprawa z personalizacją sprzętu pod siebie. No i mogą być problemy z apkami jeśli nie wybierzesz Lumii. Mogą - ale nie muszą: http://forum.benchmark.pl/topic/87057-pytanie-do-posiadaczy-windows-phone/

Ativ'a bardzo ciężko dostać w Polsce, obecnie chyba kilka sklepów ma go na magazynie. Sam telefon zły nie jest, jednak Samsung totalnie olewa sobie platforme WP w porównaniu do Nokii, która wypuszcza mase aplikacji na swoje telefony, oraz liczne aktualizacje i poprawki.

Ativ'a bardzo ciężko dostać w Polsce, obecnie chyba kilka sklepów ma go na magazynie. Sam telefon zły nie jest, jednak Samsung totalnie olewa sobie platforme WP w porównaniu do Nokii, która wypuszcza mase aplikacji na swoje telefony, oraz liczne aktualizacje i poprawki.

Z tym się zgodzę, wsparcie u Nokii jest bardzo duże. Bardzo mi się podoba ten Ativ S ze względu na duży ekran a takiego właśnie szukam, ponieważ dużo korzystam z internetu, WP 8 ciągle się rozwija i jest na niego coraz więcej gier i aplikacji. Najważniejszym argumentem dla mnie jest, że telefon jest bardzo dobrze zoptymalizowany co skutkuje szybkością działania ( mój SGS II od czasu do czasu potrafił się sam zrestartować ).

• 2 tygodnie później...

Witam nie było mnie jakiś czas ze względu na szkolenie. Czy mógłby mi ktoś z was przybliżyć nieco informacji na temat Samsunga Ativ S byłbym bardzo wdzięczny i z góry dziękuję :)

Poczytaj forum , jest gdzieś jego opis nawet.A szczegółowa specyfikacja i porównanie ze zwykłą S4 znajdziesz gdzieś u wujka googla.Pozdrawiam

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...