Skocz do zawartości

Jaki smartphone polecacie? (600-750zł)

Recommended Posts

Cześć, planuję wymienić telefon i różne opinie wyczytałem i trochę jestem zmieszany. 
Mam teraz Sony Ericsson Xperia mini pro i szukam czegoś lepszego. Próg 750zł to próg maksymalny co do którego nie jestem do końca pewien, w tej górnej granicy mieści się HTC Desire X i Sony Xperia P (z mojego małego rozeznania). W granicy 600zł jest Sony Xperia Sola i Samsung Galaxy Ace 2, jest też Samsung Galaxy S Advance ale on mnie nie interesuje :) 

Czego wymagam ? Ekran 3.7-4", procek dwu rdzeniowy, 512 RAM to dolna granica, bateria żeby chociaż wytrzymywała 1-2 dni, slot kart pamięci.

Może polecacie coś innego? Czekam na opinie, porady, propozycje :) 

miałem LG i trochę się przejechałem (4x na gwarancji) więc nie wezmę już LG więcej ;) Xperia J ma tylko 1 rdzeniowy procek niestety.. w mini pro też jest 1 rdzeń wolałbym 2 albo chociaż 1.5GHz. co do Wave 3 to Bada. ja wolę Androida, zapomniałem dodać :) 

W8 to nie dla mnie, wolę Androida 

Samsung Galaxy Ace II będzie zdecydowanie najlepszym wyborem. 

procek 800MHz nie za słaby? niby dwu rdzeniowy ale..

Ogólna płynność działania będzie podobna więc niezależnie co wybierzesz to będzie wszystko płynnie chodziło. Ace II jest dla mnei jednak lepszym wyborem choć oczywiście ostateczny wybór należy do Ciebie. Moim zadaniem jest doradzić Ci jak najlepszy telefon dlatego Ace II powinien Ci dobrze służyć.

Pozdro

• Popieram 1

Ogólna płynność działania będzie podobna więc niezależnie co wybierzesz to będzie wszystko płynnie chodziło. Ace II jest dla mnei jednak lepszym wyborem choć oczywiście ostateczny wybór należy do Ciebie. Moim zadaniem jest doradzić Ci jak najlepszy telefon dlatego Ace II powinien Ci dobrze służyć.

Pozdro

uważasz że lepiej kupić nowego Ace II czy dołożyć i kupić używanego Galaxy S2 lub Xperie P? 

Lepiej kupić nowego. SGS II i szczególnie xperia P są telefonami gorszymi od ace'a 2.

Uważasz, że SGS II jest gorszy od Ace 2 ?? 

Jeśli tak to nie mam więcej pytań. 

Mając do wyboru lekko używany w b.dobrym ( a może i idealnym ) stanie SGS II a nowego Ace 2 zdecydowanie wybrał bym SGS II. 

Do tego wszystkiego dodał bym jeszcze LG L9 ( chyba, że telefony od LG odpadają definitywnie ) 

Desire X czy LG L7 można sobie na starcie odpuścić, są to telefony które nic ciekawego nie oferują za tą cenę. 

• Popieram 2

Mając do wyboru lekko używany w b.dobrym ( a może i idealnym ) stanie SGS II a nowego Ace 2 zdecydowanie wybrał bym SGS II. 

SGS II trzeba się naszukać żeby był w b. dobrym stanie i w przystępnej cenie ;) sporo widzę ma popękane ekrany, są mocno porysowane lub poobijane.

o tego wszystkiego dodał bym jeszcze LG L9 ( chyba, że telefony od LG odpadają definitywnie ) 

tak LG definitywnie odpada. 

Gość usunięty
SGS II i szczególnie xperia P są telefonami gorszymi od ace'a 2

Uhmm...

s2 bo Galaxy Ace 2 porównujesz?

Powinien pójść warn za niekompetencję.

Galaxy s2 ma 4.3cala super amoled plus bez pentile

Procesor Exynos z 4 rdzeniowym mali, a nie z 1-rdzeniowym jak w ace 2, sam procesor to 1.2ghz vs 800mhz.

1GB ram vs 768mb

16gb pamięci wewnętrznej vs 4gb

Aparat 8mpx z fullhd nagrywaniem(lepszy od ace)

Więc jak? :wariat:

Do tego wszystkiego dodał bym jeszcze LG L9 ( chyba, że telefony od LG odpadają definitywnie )

L9 vs Ace 2 --> http://forum.benchmark.pl/topic/86545-lg-optimus-l9-vs-samsung-galaxy-ace-2/  ;)

Edytowane przez Igorrodz
  • Popieram 2