Darkpoint 0 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Witam wszystkich, dysponuję budżetem około 5000zł (1k funtów) i chciałbym prosić was o pomoc w złożeniu komputera przede wszystkim do gier. Mieszkam w Szkocji i będę kupował wszystko z ebay.co.uk lub ewentualnie Amazona. Przyznam się, że nie znam się dobrze na temat składania zestawów PC, ale poczytałem trochę forum i złożyłem coś co przedstawię w linkach poniżej. Chciałem zaznaczyć, że nie umiem podkręcać procesorów i kart graficznych, więc wersje OC raczej mijają się z celem. Zastosowanie komputera : GRY, Multimedia Maksymalna kwota : 5000 złotych (1k funtów) Których części potrzebuję : Grafika, Procesor, Płyta Główna, Chłodzenie, HDD, Obudowa, Nagrywarka DVD, RAM, Czy będę podkręcać sprzęt? : Raczej nie, jestem w tym temacie upośledzony ;-) Rozdzielczość mojego monitora : 1920x1080 Specjalne wymagania : musi mieć wi-fi, być cichy Części z poprzedniego komputera : Klawiatura, Myszka, Monitor 23', głośniki, słuchawki Własna propozycja zestawu : Karta Graficzna: Radeon 7970 // 2x GeForce GTX660 Procesor: i5 3570K Płyta Główna: MSI Z77A-G45 Pamięć: G-Skill Ripjaws 8GB 1600MHZ Zasilacz: Corsair AX760 Nagrywarka: LG 24x Chłodzenie: Nie mam pojęcia... Obudowa: Jak powyżej Inne : Nie wiem czy dysk SSD w tym zestawie coś da, ale jak tak (i będzie to w budżecie, to dlaczego nie). Aha, odnośnie obudowy: nie musi być super ekstra, bo i tak na nią patrzeć nie będę. Ma dobrze odprowadzać temperaturę, pochłaniać dźwięki z wewnątrz, wygląd jest drugorzędną rzeczą. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 obudowę weź Gladius M40 Pure Black fajna obudowa za niewielką kasę a chłodzenie SilentiumPC Fortis HE1225 sprawdzi się do tego procka po oc Cytuj Link to post Share on other sites
HajducekHajduk 106 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 (edytowane) obudowę weź Gladius M40 Pure Black fajna obudowa za niewielką kasę Synu Judasza, co ty brałeś? Edytowane 25 Maja 2013 przez HajducekHajduk Cytuj Link to post Share on other sites
Darkpoint 0 Napisano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Dzięki za propozycje. Ale pisałem, że nie chcę podkręcać, bo nie znam się na tym. A obudowa fajna, ale niestety niedostępna na terenie UK :-( A co do zestawu, który "skleiłem" - zmienilibyście coś, czy może zostać jak jest? Cytuj Link to post Share on other sites
Hector87p 9 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 (edytowane) to może Fractal Ciszej http://www.amazon.co.uk/Fractal-Design-Define-R4-Case/dp/B008NFWNFO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1369509471&sr=8-1&keywords=fractal+design+r4 BARDZIEJ PRZEWIEWNA Midi Arc 2i5 3350p/3470 jak nie będziesz podkręcał ,ale spoko możesz wziąść może ci się kiedyś przydaćChłodzenie powietrzne powinno starczyć i ewentualnie inny wentylator na procek (ale raczej nie koniecznie) Edytowane 25 Maja 2013 przez Hector87p Cytuj Link to post Share on other sites
Darkpoint 0 Napisano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Szkoda, że te obudowy takie drogie. Ciekawi mnie czy zmieszczę się z tym wszystkim w budżecie. Myślę, że procesor może się przydać zawsze na przyszłość troszkę lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
ostryb 522 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Wypowiedź no 23 http://forum.benchmark.pl/topic/85338-komputer-skladany-od-podstaw-do-gier/page-2 Tam zaproponowałem kilka sklepów w UK. Posprawdzaj ceny może coś znajdziesz taniej. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts