Skocz do zawartości

Nowe obudowy Aerocool z serii VX-xxx - czy dobre??

Recommended Posts

Co możecie powiedzieć o nowych obudowach Aerocool z serii VX-xxx?

http://www.frazpc.pl/news/29022

I jak one wypadają w porównaniu do innych topowych bądź dobrze znanych konstrukcji (np Gladius, PGS Rs-9 itp)? :)

Pytam się bo cenowo nie jest tak strasznie a i wygląd ładny tylko ciężko mi określić jak z funkcjonalnością może być. Jak ktoś takową posiada to niech się podzieli wrażeniami :)

Igoruss masz go może w posiadaniu? :-> :D jeśli tak to byś opisał jak Ci się sprawuje ;)

Niedługo siostrze kompa składam i właśnie taką obudowę planuję wziąć

Jak kupię to oczywiście podzielę się wrażeniami z użytkowania

A tak w ogóle to ta obudowa kilka dni temu się pojawiła na rynku więc pewnie trochę czasu minie zanim ktoś ją ztestuje

:D

No takie blachy jakie mam w Antku, no to jednak jest różnica między 0.6mm. Czuć w łapie, że to cięższe i grubsze. Cała buda jest stabilniejsza, nawet jeżeli łącznie waży mniej.

@kornel93: No jakby je ogolić z tych odstających części, to wizualnie są w porządku :D

Co do blachy to obudowa i tak stoi w miejscu więc 0,6 czy nawet 1mm nie robi różnicy chyba że tam jakieś wielkie koło zamachowe jest i wtedy rzeczywiście trzeba użyć czegoś mocniejszego :D

A zapytam się jeszcze czy bardziej opłaca się kupic obudowę za np 300 zł która ma to czego chcę czy kupić tańszą za 200 zł i samemu ją przerobić??

Nie mówię tutaj akurat o tych tylko podałem taki przykład. Może inaczej to ujmę:

Mam ~300 zł na zakup obudowy i chcę sobie kupić z fajnym wyglądem, cała czarna w środku też z szybką z boku i z miejscami na wentylatory w górnej ściance. I taka obudowa kosztuje te 300 zł. Ale zamiast tego kupuję zwykłą w kolorze białym, bez szybki itp w cenie np 200 zł i wszystkie te bajery chciałbym zrobić sam. Chodzi mi tutaj tylko o to czy taki zabieg by się opłacił ergonomicznie, konstrukcyjnie itp.

Do obudów nic nie mam bo są fajne i pewnie którąś z nich kupię :D;) a pytam się z czystej ciekawości (poza tym mam na strychu z dwie takie stare obudowy i mógłbym je tak dla zabawy "ztuningować" :D )

Co do blachy to obudowa i tak stoi w miejscu więc 0,6 czy nawet 1mm nie robi różnicy chyba że tam jakieś wielkie koło zamachowe jest i wtedy rzeczywiście trzeba użyć czegoś mocniejszego

Chodzi o drgania i ogólną jakość.