kornel93 0 Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Co możecie powiedzieć o nowych obudowach Aerocool z serii VX-xxx? http://www.frazpc.pl/news/29022 I jak one wypadają w porównaniu do innych topowych bądź dobrze znanych konstrukcji (np Gladius, PGS Rs-9 itp)? Pytam się bo cenowo nie jest tak strasznie a i wygląd ładny tylko ciężko mi określić jak z funkcjonalnością może być. Jak ktoś takową posiada to niech się podzieli wrażeniami Cytuj Link to post Share on other sites
Tearius 1 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 No szczególnie VX-E Pro Limited Edition fajnie wygląda :> Ale ja osobiście nie przepadam za takimi świecącymi choinkami...zdecydowanie bardziej podoba mi sie Lancool K58 Tym bardziej, że cenowo wypada podobnie Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 No a jak z przepływem powietrza? Znacie jakąś konstrukcję która nie jest zbyt droga a i ma dobry przepływ powietrza? Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Apartech Venator - 150zł Cytuj Link to post Share on other sites
Tearius 1 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Apartech Venator - 150zł Są przewidziane jakieś testy tej budy, albo coś? :> Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Ooo ten Venator całkiem fajny jest Igoruss masz go może w posiadaniu? :-> jeśli tak to byś opisał jak Ci się sprawuje Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Igoruss masz go może w posiadaniu? :-> jeśli tak to byś opisał jak Ci się sprawuje Niedługo siostrze kompa składam i właśnie taką obudowę planuję wziąć Jak kupię to oczywiście podzielę się wrażeniami z użytkowania A tak w ogóle to ta obudowa kilka dni temu się pojawiła na rynku więc pewnie trochę czasu minie zanim ktoś ją ztestuje Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Szkoda tylko, że te Aerocoole są 0.6mm... Mogliby darować sobie te wszystkie "kosmiczne" plastiki i dać grubszą blachę Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 @Igoruss no to czekam @torture - gdyby VX-9 miał panel boczny jak VX-R to by było wtedy fajnie wg mnie a poza zderzakami to Ci się podobają? Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Ale czy te 0.2mm blachy więcej robi taką ogromną różnicę ?? Po czymś musieli pojechać żeby buda była tania Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 No takie blachy jakie mam w Antku, no to jednak jest różnica między 0.6mm. Czuć w łapie, że to cięższe i grubsze. Cała buda jest stabilniejsza, nawet jeżeli łącznie waży mniej. @kornel93: No jakby je ogolić z tych odstających części, to wizualnie są w porządku Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Co do blachy to obudowa i tak stoi w miejscu więc 0,6 czy nawet 1mm nie robi różnicy chyba że tam jakieś wielkie koło zamachowe jest i wtedy rzeczywiście trzeba użyć czegoś mocniejszego A zapytam się jeszcze czy bardziej opłaca się kupic obudowę za np 300 zł która ma to czego chcę czy kupić tańszą za 200 zł i samemu ją przerobić?? Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 A co np brakuje Ci w tych obudowach ?? Cytuj Link to post Share on other sites
kornel93 0 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Nie mówię tutaj akurat o tych tylko podałem taki przykład. Może inaczej to ujmę: Mam ~300 zł na zakup obudowy i chcę sobie kupić z fajnym wyglądem, cała czarna w środku też z szybką z boku i z miejscami na wentylatory w górnej ściance. I taka obudowa kosztuje te 300 zł. Ale zamiast tego kupuję zwykłą w kolorze białym, bez szybki itp w cenie np 200 zł i wszystkie te bajery chciałbym zrobić sam. Chodzi mi tutaj tylko o to czy taki zabieg by się opłacił ergonomicznie, konstrukcyjnie itp. Do obudów nic nie mam bo są fajne i pewnie którąś z nich kupię a pytam się z czystej ciekawości (poza tym mam na strychu z dwie takie stare obudowy i mógłbym je tak dla zabawy "ztuningować" ) Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Jeśli masz pewną rękę i zmysł majsterkowicza to możesz spróbować W innym wypadku efekt może być odwrotny do zamierzanego Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Co do blachy to obudowa i tak stoi w miejscu więc 0,6 czy nawet 1mm nie robi różnicy chyba że tam jakieś wielkie koło zamachowe jest i wtedy rzeczywiście trzeba użyć czegoś mocniejszegoChodzi o drgania i ogólną jakość. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts