stasimon 4 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 (edytowane) Witam, Dopiero co złożyłem 3 dni temu komputer a już mam problem. Mam taki zestaw: Płyta: Asrock 970 Extreme 3 Procesor: AMD Phenom II x4 965BE (Revision RB-C3) Chłodzenie: Noctua NH-U12P SE2 Pamięć: 2x4GB DDR3 Patriot Viper 3 Mamba (1866MHz) Grafa: Gigabyte GTX660 GB DDR5 Dysk: Seagate Baracuda Sata 3 500GB Obudowa: Zalman Z9+ Zasilacz: Zalman ZM500-GS 500W No i właśnie z tym zasilaczem jest problem. Nie zauważyłem tego na początku bo i karty graficznej do dzisiaj nie obciążałem. W momencie gdy odpalam w OCCT Gpu test lub odpalę jakiś test w 3DMark 2011, czyli wtedy gdy obciążona zostaje karta graficzna, zasilacz zaczyna jakby szumieć/syczeć, gdy kończy się test wszystko ustaje. I tu moje pytanie, czy to jest normalne, że zasilacz wydaje pod obciążeniem taki dźwięk czy po prostu trafił mi się felerny egzemplarz? Z opinii na forum dowiedziałem się, że taki zasilacz w zupełności wystarczy do mojego zestawu, nie wiem zatem czy tak ma być czy to felerny model mi się trafił. No i czy mogę go w związku z tym odesłać w ramach reklamacji niesprawnego modelu? Pzd. Edytowane 25 Maja 2013 przez stasimon Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Zasilacz reklamuj on nie ma prawa się tak tłuc, jeśli to jest PSU, a może to GPU? sprawdź dobrze Zasilacz wystarczy do twojego konfigu Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 miałem taki problem lecz na innym zasilaczu zaniosłem do sklepu podłączyli i chcieli mi wcisnąć że wszystko jest ok poprosiłem żeby puścili go pod obciążeniem i jakie było ich rozczarowanie że brzęczy jak transformator przyjęli na reklamacje i oddali nowy możesz śmiało reklamować bo to na pewno nie jest normalne Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Jak dla mnie to trzeba ustalić najpierw czy ten dźwięk wydaje zasilacz czy karta graficzna... Cytuj Link to post Share on other sites
stasimon 4 Napisano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 W komputerze ciezko było usłyszeć ale wystarczyło wyciągnąć zasilacz z obudowy i słychać wyraźnie że to on wyje. Co prawda tylko pod obciążeniem karty graficznej ale wyraźnie syczy! Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Czym prędzej ślij go na reklamację... Cytuj Link to post Share on other sites
stasimon 4 Napisano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Już zgłosiłem, we wtorek odsyłam go do sklepu, teraz myślę jaki inny zakupić. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 27 Maja 2013 Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Może poczekaj najpierw na załatwienie tamtej reklamacji Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts