Skocz do zawartości

Problem z zasilaczem Zalman ZM500-GS

Recommended Posts

Witam,

Dopiero co złożyłem 3 dni temu komputer a już mam problem. Mam taki zestaw:

Płyta: Asrock 970 Extreme 3

Procesor: AMD Phenom II x4 965BE (Revision RB-C3)

Chłodzenie: Noctua NH-U12P SE2

Pamięć: 2x4GB DDR3 Patriot Viper 3 Mamba (1866MHz)

Grafa: Gigabyte GTX660 GB DDR5

Dysk: Seagate Baracuda Sata 3 500GB

Obudowa: Zalman Z9+

Zasilacz: Zalman ZM500-GS 500W

No i właśnie z tym zasilaczem jest problem. Nie zauważyłem tego na początku bo i karty graficznej do dzisiaj nie obciążałem. W momencie gdy odpalam w OCCT Gpu test lub odpalę jakiś test w 3DMark 2011, czyli wtedy gdy obciążona zostaje karta graficzna, zasilacz zaczyna jakby szumieć/syczeć, gdy kończy się test wszystko ustaje. I tu moje pytanie, czy to jest normalne, że zasilacz wydaje pod obciążeniem taki dźwięk czy po prostu trafił mi się felerny egzemplarz?

Z opinii na forum dowiedziałem się, że taki zasilacz w zupełności wystarczy do mojego zestawu, nie wiem zatem czy tak ma być czy to felerny model mi się trafił. No i czy mogę go w związku z tym odesłać w ramach reklamacji niesprawnego modelu?

Pzd.

Edytowane przez stasimon

miałem taki problem lecz na innym zasilaczu zaniosłem do sklepu podłączyli i chcieli mi wcisnąć że wszystko jest ok poprosiłem żeby puścili go pod obciążeniem i jakie było ich rozczarowanie że brzęczy jak transformator przyjęli na reklamacje i oddali nowy

możesz śmiało reklamować bo to na pewno nie jest normalne