omar2033 593 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Kupiłem na początku 2012r. Jakie to ma znaczenie. 2000 obr/min jest nie realne w tym zasilaczu. A to, że wentylator teoretycznie może się rozkręcić do tej wartości nic nie zmienia. Wybacz nie łapię nic z tych chińskich testów - żadnych wykresów w zależności od obciążenia itp. Tylko jakaś informacja, że coś tam, gdzieś 2000 obr. Myślę, że test na IB oddaje realnie prędkość pracy tego wentylatora w max obciążeniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Mareczq 422 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 (edytowane) Ty naprawdę chyba nie przeczytałeś co ci wysłałem. Z recenzji co podałem (swoją drogą serio Google Translate nie boli;P) masz pokazane zdjęcia (dwa różne totalnie od siebie nie zależne źródła, z czeko jeden to rosyjski a nie Chiński/Tajwański) jaki to wentylator. Fizycznie jest inny wentylator w recenzji u Rafała, i w tych co ja podałem. Inna marka, inna firma, inne parametry pracy... Trzeci Link to link do strony producenta wentylatorów, z pełnymi danymi wentylatora. W tym co masz na IB masz 1650 max od YateLoona (niezła marka, zwłaszcza jak na tak budżetowy zasilacz). W tych pozostałych recenzjach masz już Ong Hua HA1225M12S-Z, który ma zupełnie inne parametry pracy. Jeśli fizycznie nie zmodyfikowali regulatora obrotów przy podmianie wentylatorów, to wersja z OH jest na pewno glośniejsza. I ma ogromne znaczenie kiedy kupiłeś, bo w różnych datach produkcji mogą być różne zastosowane wentylatory. Jednak jeśli masz dwie recenzji zasilaczy z dużą odległością czasową od Siebie, i w obu fizycznie jest ten sam wentylator to jest duża szansa, że teraz właśnie ten jest stosowany. Edytowane 25 Maja 2013 przez Mareczq Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Nie neguję tego. Dla mnie to przyzwoity zasilacz za 130zł. Ja wtedy kupiłem go chyba za 124zł. A test na IB tylko to potwierdził. Także można go polecać użytkownikom z czystym sumieniem bo chyba w tej cenie nic rozsądniejszego nie dostaną. Cytuj Link to post Share on other sites
Mareczq 422 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Ależ oczywiście, dlatego go poleciłem:) Za 130 i z 400W na lini 12V na pewno nie ma nic lepszego z nowych zasilaczy. Szkoda tylko, że nie dali 2xPCI-E, wtedy było by już super. To jest CWT a to dobra fabryka , zwłaszcza dla budżetowych konstrukcji. Wolę co prawda Sirteca, ale niestety jednak jest zawsze min. droższy od CWT:/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts