Skocz do zawartości

Zmiana procesora AMD i sterowniki od procesora

Recommended Posts

http://www.microsoft.com/poland/piratnie/faq/faq12.mspx

Pyt. 118 W jaki sposób firma Microsoft identyfikuje komputer? Czy składniki komputera mogą zostać zmienione?

Odp.

Usługa aktywacji produktu wykrywa konfigurację sprzętową komputera, na którym został zainstalowany aktywowany produkt. Nie jest przy tym skanowany dysk twardy, nie są wykrywane żadne informacje osobiste ani marka, model lub producent komputera i jego komponentów. Usługa aktywacji jest w stanie tolerować pewne zmiany w konfiguracji sprzętowej komputera bez konieczności ponownej aktywacji produktu. Jeżeli użytkownik kompletnie przebuduje swój komputer, to może pojawić się konieczność ponownej aktywacji – co zostanie dokonane telefonicznie.

Jak ja zmieniałem tylko procka na PII, to niestety musiałem aktywować system w ciągu trzech dni:/

hmm, czyli widać jest to kwestia indywidualna. Ja sie spotkałem, że przy zmianie płyty głównej z reguły trzeba ponownie aktywować, a inne podzespoły przechodzą.

Jak ja zmieniałem tylko procka na PII, to niestety musiałem aktywować system w ciągu trzech dni:/

hmm, czyli widać jest to kwestia indywidualna. Ja sie spotkałem, że przy zmianie płyty głównej z reguły trzeba ponownie aktywować, a inne podzespoły przechodzą.

Przy zmianie płyty glównej w 90% przypadków trzeba reinstalować system, a nie aktywować windowsa. Pirata nie trzeba aktywować przy zmianie procesora, tak jak w moim przypadku :D Nie stać mnie na oryginalny Windows :)

Ja tylko próbuje się domyślić, czemu po zmianie niektórych procesorów trzeba aktywować, a niektórych nie :)

Bo np zmiana w drugim, starszym komputerze Athlona XP 2000+ na Semprona 2200+ nie wymagała aktywacji (XP Home SP3).

Nie stać mnie na oryginalny Windows :D

Stać cię na reseratora, a nie stać na Windows :)

Po prostu powiedz, że szkoda kasy :lol:

Strasznie podrożały te windowsy ostatnio :lol: Spojrzałem wczoraj z ciekawości i kilkadziesiąt procent droższe niż jak kupowałem ponad rok temu.

Nie stać mnie na oryginalny Windows :lol:

Stać cię na reseratora, a nie stać na Windows :)

Po prostu powiedz, że szkoda kasy :lol:

Szkoda kasy, szkoda, po co mam kupowac Windows, skoro niedługo wyjdzie kolejny, a wydawać na płytkę 300 czy 400zł... :D Wolę kupić jakiś sprzęcior do kompa za tę kasę. oryginalne gry to co innego, przynajmniej nie kosztują po 400-stówy każda :)

Strasznie podrożały te windowsy ostatnio :lol: Spojrzałem wczoraj z ciekawości i kilkadziesiąt procent droższe niż jak kupowałem ponad rok temu.

Wszystko poszło w górę :) , ciekawe kiedy zaczną się obniżki :D
No tak sam chciałbym obniżki tym bardziej, że mam uwalonego kompa i nie stać mnie na nowe mobo.