procek 2 Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Czy po zmianie procesora z Athlon 64 X2 4600+ Windsor 90nm na Athlon 64 X2 6000+ Windsor 90nm muszę jeszcze raz instalować AMD Dual-Core Optimizer i AMD Processor Driver (od Cool n Quiet)? Cytuj Link to post Share on other sites
Jacek Wiśniowski 3 Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Na pewno nie zaszkodzi przeinstalować, sprawdzając przy okazji czy to najnowsza wersja. To chyba nie problem, 10 minut i po operacji. Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Zmiana części w komputerze często wiąże sie z przeinstalowaniem wndowsa!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Zmiana części w komputerze często wiąże sie z przeinstalowaniem wndowsa!!!Ale nie po zmianie procesora, system trzeba tylko jeszcze raz aktywować. Cytuj Link to post Share on other sites
marek23pl 0 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ale nie po zmianie procesora, system trzeba tylko jeszcze raz aktywować. ja nie musiałem od nowa aktywować. Vista home premium Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 ja nie musiałem od nowa aktywować. Vista home premiumAle mówimy o oryginalnym Windowsie Cytuj Link to post Share on other sites
marek23pl 0 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ale mówimy o oryginalnym Windowsie naturalnie Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin1PL 0 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 naturalnieże nie Cytuj Link to post Share on other sites
marek23pl 0 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 naturalnieże nie Masz na myśli swój system? Bo ja mam oryginalny. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Cytuj Link to post Share on other sites
marek23pl 0 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 http://www.microsoft.com/poland/piratnie/faq/faq12.mspx Pyt. 118 W jaki sposób firma Microsoft identyfikuje komputer? Czy składniki komputera mogą zostać zmienione? Odp. Usługa aktywacji produktu wykrywa konfigurację sprzętową komputera, na którym został zainstalowany aktywowany produkt. Nie jest przy tym skanowany dysk twardy, nie są wykrywane żadne informacje osobiste ani marka, model lub producent komputera i jego komponentów. Usługa aktywacji jest w stanie tolerować pewne zmiany w konfiguracji sprzętowej komputera bez konieczności ponownej aktywacji produktu. Jeżeli użytkownik kompletnie przebuduje swój komputer, to może pojawić się konieczność ponownej aktywacji – co zostanie dokonane telefonicznie. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ale mówimy o oryginalnym Windowsie naturalnie Jak ja zmieniałem tylko procka na PII, to niestety musiałem aktywować system w ciągu trzech dni:/ Cytuj Link to post Share on other sites
marek23pl 0 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Jak ja zmieniałem tylko procka na PII, to niestety musiałem aktywować system w ciągu trzech dni:/ hmm, czyli widać jest to kwestia indywidualna. Ja sie spotkałem, że przy zmianie płyty głównej z reguły trzeba ponownie aktywować, a inne podzespoły przechodzą. Cytuj Link to post Share on other sites
crazybob 0 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Jak ja zmieniałem tylko procka na PII, to niestety musiałem aktywować system w ciągu trzech dni:/ hmm, czyli widać jest to kwestia indywidualna. Ja sie spotkałem, że przy zmianie płyty głównej z reguły trzeba ponownie aktywować, a inne podzespoły przechodzą. Przy zmianie płyty glównej w 90% przypadków trzeba reinstalować system, a nie aktywować windowsa. Pirata nie trzeba aktywować przy zmianie procesora, tak jak w moim przypadku Nie stać mnie na oryginalny Windows Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Moze po zmianie procesora od AMD potrzebna jest aktywacja, bo Windows traktuje wbudowany kontroler pamieci jak czesc NB, i uznaje to za zmiane plyty? Cytuj Link to post Share on other sites
zodiac 1 Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Wątpie żeby tak było, kontroler kontrolerem inaczej część CPU pod jedną nazwą, a płyta to płyta pod drugą, osobną nazwą. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 2 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Ja tylko próbuje się domyślić, czemu po zmianie niektórych procesorów trzeba aktywować, a niektórych nie Bo np zmiana w drugim, starszym komputerze Athlona XP 2000+ na Semprona 2200+ nie wymagała aktywacji (XP Home SP3). Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Nie stać mnie na oryginalny Windows Stać cię na reseratora, a nie stać na Windows Po prostu powiedz, że szkoda kasy Cytuj Link to post Share on other sites
marek23pl 0 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Nie stać mnie na oryginalny Windows Stać cię na reseratora, a nie stać na Windows Po prostu powiedz, że szkoda kasy Strasznie podrożały te windowsy ostatnio Spojrzałem wczoraj z ciekawości i kilkadziesiąt procent droższe niż jak kupowałem ponad rok temu. Cytuj Link to post Share on other sites
crazybob 0 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Nie stać mnie na oryginalny Windows Stać cię na reseratora, a nie stać na Windows Po prostu powiedz, że szkoda kasy Szkoda kasy, szkoda, po co mam kupowac Windows, skoro niedługo wyjdzie kolejny, a wydawać na płytkę 300 czy 400zł... Wolę kupić jakiś sprzęcior do kompa za tę kasę. oryginalne gry to co innego, przynajmniej nie kosztują po 400-stówy każda Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 [OT]Thank God for MSDN AA[/OT] Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Strasznie podrożały te windowsy ostatnio Spojrzałem wczoraj z ciekawości i kilkadziesiąt procent droższe niż jak kupowałem ponad rok temu.Wszystko poszło w górę , ciekawe kiedy zaczną się obniżki Cytuj Link to post Share on other sites
decigner12 0 Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Strasznie podrożały te windowsy ostatnio Spojrzałem wczoraj z ciekawości i kilkadziesiąt procent droższe niż jak kupowałem ponad rok temu. Wszystko poszło w górę , ciekawe kiedy zaczną się obniżki No tak sam chciałbym obniżki tym bardziej, że mam uwalonego kompa i nie stać mnie na nowe mobo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts