Wyrwinóg 15 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) Witam!Zastanawiam się nad kupnem tego Samsunga i chciałbym spytać osoby posiadające ten model o jakość odtwarzanego dźwięku na słuchawkach. Jakimś wielkim audiofilem nie jestem - ot uwielbiam stacje internetowe. Zależy mi na komfortowym słuchaniu muzyki na telefonie, więc prosiłbym o krótką recenzje.Z góry dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam! Edytowane 17 Maja 2013 przez Wyrwinóg Cytuj Link to post Share on other sites
pocio 39 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 otoż ace 2 jest jednym z lepiej grajacyh fonow. tyle w temacie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krychun3 3 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Gra dobrze ale szału nie robi bo grają lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
pocio 39 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) nie sluchaj krychuna. zobacz chocby recenzje ace 2 na youtube od webshake. ace 2 gra swietnie. Mam i jestem zadowonoly, a muzyka to moje drugie zycie. Sluchajac muzki z tego fona przypomina sie seria muzyczna xm od nokii i w porownaniu nie wiem czy nie jest nawet lepiej od xm5530 ktora miala dodatkowy prcesor dzwieku z najwyzszej pulki. Edytowane 17 Maja 2013 przez pocio 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krychun3 3 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) nie sluchaj krychuna. zobacz chocby recenzje ace 2 na youtube od webshake. ace 2 gra swietnie. Mam i jestem zadowonoly, a muzyka to moje drugie zycie. Sluchajac muzki z tego fona przypomina sie seria muzyczna xm od nokii i w porownaniu nie wiem czy nie jest nawet lepiej od xm5530 ktora miala dodatkowy prcesor dzwieku z najwyzszej pulki. co ty wygadujesz najlepszy dźwięk mają telefony z chipem audio wolfsona czyli : Galaxy SIII,IV i starszy SGS. Ace 2 możliwe że ma chip audio yamahy albo inny gorszy... -ale super czule nie gra w porównaniu do up. Edytowane 17 Maja 2013 przez krychun3 Cytuj Link to post Share on other sites
pocio 39 Napisano 17 Maja 2013 Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) jest jednym z najlepszych nie najlepszy. ace 2 to bardzo muzyczny telefon. wiem co mowie bo jestem ma tym punkcie bardzo wrazliwy. btw nie uzywam stockowego odtwarzacza tylko hiki pro player. cos ala foobar na androida. power ampy i winampy moga sie schowac, a program zabija prostota, jakoscia i ogolnie imo 10/10. do tego jest lekki i nie masakruje baterii. Poza tym opinia Twoja wynika z kartki, ze najlepszy jest wolf, a moja z odsluchu. Edytowane 17 Maja 2013 przez pocio 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Wyrwinóg 15 Napisano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) otoż ace 2 jest jednym z lepiej grajacyh fonow. tyle w temacie. Dzięki - kupiłem. Aero2 śmiga, AutoMapa testowana - po cofnięciu występowania komentarzy sprawuje się pięknie, muzyka gra wyraźnie i bez szumów (ale i zero bassów, co przy moim gatunku nie przeszkadza - choć może winne ponosi jakość słuchawek z zestawu). Teraz czas poszukać aktualizacji do Androida 4.1.2. Jeśli ktoś byłby chętny uprościć mi poszukiwana, z radością przyjmę pomocną dłoń. Choć ver 4 posiada nowe bajery graficzne, ufam że poprawiono również optymalizacje, i nie obciąży sprzętu. btw nie uzywam stockowego odtwarzacza tylko hiki pro player. cos ala foobar na androida(..). Być może w przyszłości sprawdzę kilka odtwarzaczy, lecz w tym momencie rekomendacja hiki pro player mnie przekonuje (choć na PC'cie polecam JetAudio. O ile foobar się nie poprawił mają lepsze biblioteki audio ; ) ) Edytowane 17 Maja 2013 przez Wyrwinóg Cytuj Link to post Share on other sites
pocio 39 Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 (edytowane) Co do słuchawek z zestawu to jak na nie gumkowe grają fajnie, ale przy opowiednich ustawieniach EQ. Jest czysty i naturalny bas, słyszalny nawet na And Justice For All gdzie jest prawie całkowicie wyciszony przy miksowaniu płyty. Ja i tak uzywam innych bo te mi nie lezą z dizajnu. JB ma byc ponoc 22 maja przez kiesa. Takto zostaje Ci wgranie przez odina przecieku, a pozniej oficlajnego tyle, ze portugalskiego TMN. Ja czekam cierpliwie;p Teraz obaczaiłęm i na stockowym plajerze z ustawieniem ROCK w korektorze graja fajnie te słuchawki od zestawu. Ustawienie efektu normal/podbicie basu. Wedle uznania. Przesłuchałem kawałek na takich ustawieniach z podbiciem basu kapeli Lizard i jestem pod wrażeniem. Bardzo soczysty dzwiek. To co lubie:D Na hiki playerze tez już obaczjone EQ do nich. Imo niezłe słuchawki jak na takie dodawane do zestawu. Edytowane 18 Maja 2013 przez pocio 1 Cytuj Link to post Share on other sites
baker 41 Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Bez EQ to może i bez szału, ale ja np. mam PlayerPro, poustawiałem basy i inne pierdoły pod siebie i jestem baaardzo zadowolony. Ace 2 gra na prawdę ładnie, jak się umie wykorzystać jego moc Cytuj Link to post Share on other sites
Wyrwinóg 15 Napisano 19 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 (..)ja np. mam PlayerPro, poustawiałem basy i inne pierdoły pod siebie i jestem baaardzo zadowolony. Ace 2 gra na prawdę ładnie, jak się umie wykorzystać jego moc Zastanawiam się jaki efekt byłeś w stanie uzyskać. Możesz podesłać zastosowane ustawienia ? Cytuj Link to post Share on other sites
retigon 27 Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Galaxy ace 2 gra dobrze ale nie na swoich słuchawkach tzn. trzeba do niego zakupić dobre słuchawki. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 26 Maja 2013 Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Czy ja wiem. Samsungowskie słuchawki dają radę. Ja z nich na co dzień korzystam i jestem zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts