Skocz do zawartości

Galaxy Ace 2 (i8160) - jakość dźwięku.

Recommended Posts

Witam!
Zastanawiam się nad kupnem tego Samsunga i chciałbym spytać osoby posiadające ten model o jakość odtwarzanego dźwięku na słuchawkach. Jakimś wielkim audiofilem nie jestem - ot uwielbiam stacje internetowe.

Zależy mi na komfortowym słuchaniu muzyki na telefonie, więc prosiłbym o krótką recenzje.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam! ;)

Edytowane przez Wyrwinóg

nie sluchaj krychuna. zobacz chocby recenzje ace 2 na youtube od webshake. ace 2 gra swietnie. Mam i jestem zadowonoly, a muzyka to moje drugie zycie. Sluchajac muzki z tego fona przypomina sie seria muzyczna xm od nokii i w porownaniu nie wiem czy nie jest nawet lepiej od xm5530 ktora miala dodatkowy prcesor dzwieku z najwyzszej pulki.

Edytowane przez pocio
  • Popieram 1

nie sluchaj krychuna. zobacz chocby recenzje ace 2 na youtube od webshake. ace 2 gra swietnie. Mam i jestem zadowonoly, a muzyka to moje drugie zycie. Sluchajac muzki z tego fona przypomina sie seria muzyczna xm od nokii i w porownaniu nie wiem czy nie jest nawet lepiej od xm5530 ktora miala dodatkowy prcesor dzwieku z najwyzszej pulki.

co ty wygadujesz najlepszy dźwięk mają telefony z chipem audio wolfsona czyli : Galaxy SIII,IV i starszy SGS.

Ace 2 możliwe że ma chip audio yamahy albo inny gorszy... -ale super czule nie gra w porównaniu do up.

Edytowane przez krychun3

jest jednym z najlepszych nie najlepszy. ace 2 to bardzo muzyczny telefon. wiem co mowie bo jestem ma tym punkcie bardzo wrazliwy. btw nie uzywam stockowego odtwarzacza tylko hiki pro player. cos ala foobar na androida. power ampy i winampy moga sie schowac, a program zabija prostota, jakoscia i ogolnie imo 10/10. do tego jest lekki i nie masakruje baterii. Poza tym opinia Twoja wynika z kartki, ze najlepszy jest wolf, a moja z odsluchu.

Edytowane przez pocio
  • Popieram 2

otoż ace 2 jest jednym z lepiej grajacyh fonow. tyle w temacie.

Dzięki - kupiłem.

Aero2 śmiga, AutoMapa testowana - po cofnięciu występowania komentarzy sprawuje się pięknie, muzyka gra wyraźnie i bez szumów (ale i zero bassów, co przy moim gatunku nie przeszkadza - choć może winne ponosi jakość słuchawek z zestawu).

Teraz czas poszukać aktualizacji do Androida 4.1.2. Jeśli ktoś byłby chętny uprościć mi poszukiwana, z radością przyjmę pomocną dłoń.

Choć ver 4 posiada nowe bajery graficzne, ufam że poprawiono również optymalizacje, i nie obciąży sprzętu.

btw nie uzywam stockowego odtwarzacza tylko hiki pro player. cos ala foobar na androida(..).

Być może w przyszłości sprawdzę kilka odtwarzaczy, lecz w tym momencie rekomendacja hiki pro player mnie przekonuje (choć na PC'cie polecam JetAudio. O ile foobar się nie poprawił mają lepsze biblioteki audio ; ) )

Edytowane przez Wyrwinóg

Co do słuchawek z zestawu to jak na nie gumkowe grają fajnie, ale przy opowiednich ustawieniach EQ. Jest czysty i naturalny bas, słyszalny nawet na And Justice For All gdzie jest prawie całkowicie wyciszony przy miksowaniu płyty. Ja i tak uzywam innych bo te mi nie lezą z dizajnu. JB ma byc ponoc 22 maja przez kiesa. Takto zostaje Ci wgranie przez odina przecieku, a pozniej oficlajnego tyle, ze portugalskiego TMN. Ja czekam cierpliwie;p

Teraz obaczaiłęm i na stockowym plajerze z ustawieniem ROCK w korektorze graja fajnie te słuchawki od zestawu. Ustawienie efektu normal/podbicie basu. Wedle uznania.

Przesłuchałem kawałek na takich ustawieniach z podbiciem basu kapeli Lizard i jestem pod wrażeniem. Bardzo soczysty dzwiek. To co lubie:D

Na hiki playerze tez już obaczjone EQ do nich. Imo niezłe słuchawki jak na takie dodawane do zestawu.

Edytowane przez pocio
  • Popieram 1

Bez EQ to może i bez szału, ale ja np. mam PlayerPro, poustawiałem basy i inne pierdoły pod siebie i jestem baaardzo zadowolony.

Ace 2 gra na prawdę ładnie, jak się umie wykorzystać jego moc :)

(..)ja np. mam PlayerPro, poustawiałem basy i inne pierdoły pod siebie i jestem baaardzo zadowolony.

Ace 2 gra na prawdę ładnie, jak się umie wykorzystać jego moc :)

Zastanawiam się jaki efekt byłeś w stanie uzyskać. Możesz podesłać zastosowane ustawienia ?