foreverr 0 Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Witam posiadam kartę graficzną GTX260, którą podkręciłem do: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ab4f6.html Chciałbym ją jeszcze troszkę wywindować ale bez zmiany napięcia się nie obejdzie. I t tym jest problem bo nie w tym jak się do tego zabrać... Posiadam: -win Viste 64 bit -płyta główna Gigabyte GA-EP45-DS4 (nie posiadam stacji dyskietek!) Proszę o wyjaśnienie krok po kroku jak to zrobić, łącznie z przygotowaniem płyty fleshujaczej ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Do zmiany napięcia konieczne jest wgranie zmodyfikowanego biosu karty albo pencil mode (chyba, że masz kartę np. Asusa z oprogramowaniem do zmiany napięcia) i tu kończy się moja wiedza na ten temat...ale wartości na screenie nie są granicą możliwości GTX 260 na standardowych napięciach. Mam taką kartę od Gainwarda i ten model, mimo okrojonej sekcji zasilania, kręci się (gpu) do 725MHz a pamięci przy dobrych wiatrach dochodzą do 1400MHz. Jeśli koniecznie zależy ci na cyferkach to spokojnie możesz uzyskać jeszcze parę MHz bez zabawy z napięciami. Cytuj Link to post Share on other sites
foreverr 0 Napisano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Dzięki, jeszcze się pobawię i dam znać jakie efekty uzyskałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts