ratal 0 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Czy ktoś wie coś o monitorze LG 27MT93S-Pz? Widać go w wielu sklepach, ale jakoś nie mogę znaleźć recenzji po polsku. No i cena jest sroga Czy ktoś go kupił? testował? Warty jest zakupu? No i czym on się tak naprawdę różni od poprzedniego modelu LG DM2752? Na pewno ceną No i wreszcie jak się ten model ma do LG TM2792S-sz. Monitora będę używał do telewizji, trochę gierek i oglądania filmów. Cytuj Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 To chyba nowość i dlatego. Z szybkiego porównania modeli 23" wyszło, że starsza seria jest lepsza (więcej złącz itp.), choć nie wiem, jak jest w tym wypadku. Cytuj Link to post Share on other sites
ratal 0 Napisano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Według info otrzymanego ze sklepu torx, obydwa nowe modele 27mt93 i tm2792 mają tę samą matrycę i moduł. Ciekawe więc czym naprawdę się różnią. Testów w necie nie widziałem. Stary model dm2752 jest dużo tańszy i też ma wiele dobrych opinii. Ponieważ będę oglądał na monitorze telewizję, ciekawi mnie przede wszystkim czy odbiór tv jest ok. Gdzieś na necie w jakiejś opinii ktoś napisał, że dm2752 ma słaby jakościowo odbiór tv ponieważ brak w nim "grzebieniowania" (cokolwiek by to nie oznaczało). Chciałbym oszczędzić i może wybrać tańszy model. No ale jeśli to prawda, to lepiej dołożyć i kupić nowy model. Chyba że i w tych modelach jakość tv jest niższa niż w tradycyjnym odbiorniku tv... Dlatego nadal cierpliwe czekam na opinie userów Cytuj Link to post Share on other sites
Sunchez 0 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) Kupiłem ten "osobisty TV" i ... : Jestem załamany bo urządzenie jest piękne jako rzecz (jakośc wykonania i forma), jakośc obrazu TV, efekt 3D, ilość funkcji, internet, sterowanie przez klawiature i mysz rewelacyjna.Nie da się jednak na tym grać. Opóźnienie (czas reakcji pomiędzy ruchem myszy a tym co generuje monitor) jest nie do przyjecia dla wytrawnego FPP-siarza za jakiego się uważam (np około 400 godz. w BF3). Przesiadłem się z 6-letniego 22" TN iiyama e2200ws i doznałem szoku. W grze BF3 zacząłem "łapać kille na potegę", przeinstalowałem wszystkie możliwe sterowniki karty graf., myszy, zmieniałem wszystko co tylko można w zakładkach sterowników karty graf i w ustawieniach samego monitora - bez rezultatu. :-( W końcu doczytałem tutaj: http://www.trustedreviews.com/lg-27mt93_TV_review ,że: "By far the worst problem from a computing – or, at any rate, gaming – point of view, though, is input lag. Even using the Game picture preset and turning off as much image processing as we could find, we still measured 66ms of delay in the LG 27MT93 producing pictures compared with just 6ms on our reference BenQ gaming monitor. The 66ms measurement is unquestionably enough lag to potentially impact your gaming skills" Potwierdzam i zgadzam sie w pełni. Monitor nie nadaje się do szybkich gier FPP. Urządzenie jest wspaniałym TV z rewelacyjnym obrazem i mnogością funkcji, ale nie jest dobrym monitorem dla graczy. Mam kilka dni na zwrot na Agito i z bólem serca ale to zrobię. Pozostaje u mnie otwarta kwestia jaki duży monitor - TV zakupić aby można bylo z satysfakcja pograć ? Macie jakieś sugestie ? Właśnie wróciłem z Media Markt z Samsungiem T27C370EW. Matryca ad-PLS, ze wstępnych prób wynika, że Input LAG jest na akceptowalnym dla wytrawnego gracza poziomie :-) Edytowane 7 Listopada 2013 przez Sunchez Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Macie jakieś sugestie ? GW2760HS Cytuj Link to post Share on other sites
Antoniox27 0 Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) W LG 27MT93s wszystko działa pięknie oprócz WIN XP - ponieważ monitor jest plug & play nie ma dedykowanych sterowników, a te z XP po prostu nie są właściwe.... koniec końców obraz nie jest żyleta!!!!! wszystkie krawędzie czcionek ekranowych ikon czy jakichkolwiek figur geometrycznych są po prostu nieostre jakby rozpikselowane. Kto choćby raz kupił nowy monitor i go podłączył do kompa i uruchomił to przed zainstalowaniem dołączonych sterowników (kiedyś była to norma) widział właśnie takie nieistre krawędzie - doskonale pamiętam różnicę jaka była po zainstalowaniu sterowników. Tu jest to samo.ALE UWAGA - oficjalny support rozkłada ręce i pomimo wielu próśb, maili itp nie jest w stanie dostarczyć rozwiązania problemu. Kazali mi robić zdjęcia.... tylko, ze na zdjęciach tego nie widać...albo trzeba zrobić je dobrym sprzętem z dużym zbliżeniu - a tego ja nie posiadam.Pod WIN 7 wszystko działa jak należy.... a support LG udowadnia mi ze mam problemy z oczami. ŻENADA - LG WEŹCIE SIĘ lepiej do roboty i nauczcie co znaczy obsługa KLIENTA bo w ten sposób tracicie BARDZO WIELE. To tyle w tym temacie - jest to najlepszy przykład jak dobry produkt można zepsuć jednym małym niedociągnieciem!!!!!! Edytowane 13 Listopada 2013 przez Antoniox27 Cytuj Link to post Share on other sites
bratal 0 Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Kupiłem ten "osobisty TV" i ... : Jestem załamany bo urządzenie jest piękne jako rzecz (jakośc wykonania i forma), jakośc obrazu TV, efekt 3D, ilość funkcji, internet, sterowanie przez klawiature i mysz rewelacyjna. Nie da się jednak na tym grać. Opóźnienie (czas reakcji pomiędzy ruchem myszy a tym co generuje monitor) jest nie do przyjecia dla wytrawnego FPP-siarza za jakiego się uważam (np około 400 godz. w BF3). Przesiadłem się z 6-letniego 22" TN iiyama e2200ws i doznałem szoku. W grze BF3 zacząłem "łapać kille na potegę", przeinstalowałem wszystkie możliwe sterowniki karty graf., myszy, zmieniałem wszystko co tylko można w zakładkach sterowników karty graf i w ustawieniach samego monitora - bez rezultatu. :-( W końcu doczytałem tutaj: http://www.trustedreviews.com/lg-27mt93_TV_review ,że: "By far the worst problem from a computing – or, at any rate, gaming – point of view, though, is input lag. Even using the Game picture preset and turning off as much image processing as we could find, we still measured 66ms of delay in the LG 27MT93 producing pictures compared with just 6ms on our reference BenQ gaming monitor. The 66ms measurement is unquestionably enough lag to potentially impact your gaming skills" Potwierdzam i zgadzam sie w pełni. Monitor nie nadaje się do szybkich gier FPP. Urządzenie jest wspaniałym TV z rewelacyjnym obrazem i mnogością funkcji, ale nie jest dobrym monitorem dla graczy. Mam kilka dni na zwrot na Agito i z bólem serca ale to zrobię. Pozostaje u mnie otwarta kwestia jaki duży monitor - TV zakupić aby można bylo z satysfakcja pograć ? Macie jakieś sugestie ? Właśnie wróciłem z Media Markt z Samsungiem T27C370EW. Matryca ad-PLS, ze wstępnych prób wynika, że Input LAG jest na akceptowalnym dla wytrawnego gracza poziomie :-) A możesz powiedzieć jak matryca w tym LG 27MT93 wyglada? mocno blyszcząca? na czarnym tle widać odbicie? Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 262 Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) W LG 27MT93s wszystko działa pięknie oprócz WIN XP - ponieważ monitor jest plug & play nie ma dedykowanych sterowników, a te z XP po prostu nie są właściwe.... koniec końców obraz nie jest żyleta!!!!! wszystkie krawędzie czcionek ekranowych ikon czy jakichkolwiek figur geometrycznych są po prostu nieostre jakby rozpikselowane. Kto choćby raz kupił nowy monitor i go podłączył do kompa i uruchomił to przed zainstalowaniem dołączonych sterowników (kiedyś była to norma) widział właśnie takie nieistre krawędzie - doskonale pamiętam różnicę jaka była po zainstalowaniu sterowników. Tu jest to samo. ALE UWAGA - oficjalny support rozkłada ręce i pomimo wielu próśb, maili itp nie jest w stanie dostarczyć rozwiązania problemu. Kazali mi robić zdjęcia.... tylko, ze na zdjęciach tego nie widać...albo trzeba zrobić je dobrym sprzętem z dużym zbliżeniu - a tego ja nie posiadam. Pod WIN 7 wszystko działa jak należy.... a support LG udowadnia mi ze mam problemy z oczami. ŻENADA - LG WEŹCIE SIĘ lepiej do roboty i nauczcie co znaczy obsługa KLIENTA bo w ten sposób tracicie BARDZO WIELE. To tyle w tym temacie - jest to najlepszy przykład jak dobry produkt można zepsuć jednym małym niedociągnieciem!!!!!! Cześć, Nie wiem czy to w czymś pomoże, możesz spróbować dwóch rzeczy: Ustaw Clear Type Wyłącz akceleracje sprzętową w przeglądarce internetowej której używasz Sprawdź kabel VGA i włącz kilka razy auto-regulację w monitorze, o ile korzystasz z sygnału analogowego U mnie (LG 23MA53D) to pomogło aby uzyskać ostry obraz napisów i kształtów w czcionkach systemowych i przeglądarce. Edytowane 15 Listopada 2013 przez jarkko Cytuj Link to post Share on other sites
Sunchez 0 Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) W LG 27MT93s wszystko działa pięknie oprócz WIN XP - ponieważ monitor jest plug & play nie ma dedykowanych sterowników, a te z XP po prostu nie są właściwe.... koniec końców obraz nie jest żyleta!!!!! wszystkie krawędzie czcionek ekranowych ikon czy jakichkolwiek figur geometrycznych są po prostu nieostre jakby rozpikselowane. Kto choćby raz kupił nowy monitor i go podłączył do kompa i uruchomił to przed zainstalowaniem dołączonych sterowników (kiedyś była to norma) widział właśnie takie nieistre krawędzie - doskonale pamiętam różnicę jaka była po zainstalowaniu sterowników. Tu jest to samo. ... Pamiętam, że zaraz po rozpakowaniu sprzętu i podłączeniu pod komputer z Win7 (grafika nVidii GeForce GTX660 Gigabyte'a przez kabel HDMI ver. 1.4) obraz nie był idealny od razu. Włączyłem opcje w ustawieniach monitora/TV. Funkcja nazywała się "pixel to pixel" czy jakoś tak. Po włączeniu tej opcji obraz nie był w żaden sposób przeskalowywany i zniknęło "ząbkowanie czcionek" oraz irytujące przycięcie obrazu. A tak na marginesie mój wybór po zwrocie LG'ka padł na Samsunga LT 27C370EW - Made in Romania. Wziąłem go w Media Markt z opcją zwrotu, przetestowałem i w grach jest OK. http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/monitors/smart-tv/LT27C370EW/EN Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Sunchez Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Odświeżam temat - czy ten monitor tv nadaje się do grania na Xbox one + filmy blu-ray + tv kablowa na module Ci? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 zależy od tego w co grasz i na jakim poziomie grasz, bo dla casuali starcza cokolwiek, jak TV, starczy też takie coś Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 gry wyścigowe typu forza 5 czy też forza horizon 2, fifa 15, gta v czy też seria assassin's creed, nie jestem bardzo wymagającym graczem a nie powiem że mieć opcję do oglądania filmów w 3D to nie jest głupi temat. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 jeśli nie masz budżetu na jakiegoś 32" sony to może być i taki wynalazek Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 32" to za dużo, odległość do tv to raptem 70cm więc dlatego szukam czegoś mniejszego a że z 26" nigdzie nie ma FHD zostaje mi ten Lg... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 alternatywą jest zewnętrzny tuner plus monitor, określ budżet Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Do 2 tys, do tego musi mieć wbudowany tuner Dvb-C ponieważ posiadam moduł Ci z kablówki. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez happysc Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 uhum, to zobacz jeszcze szajsungi z serii T Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts