hammerdirt 0 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Chcialbym sie poradzic co moze byc przyczyna skaczacego pingu tzn od 30-350 itp.Zdarza sie to dosc czesto co jest denerwujace.Mam neta z kablowki 60 mb.Na speedtescie wychodzi ze mam ping ok 33.Robilem chyba wszystko tzn : -wyczyscilem rejestr ccleaner -zmienilem dns na niby szybszy -przeskanowawalem kompa antywirusem znalazl 5 i usunal -dalem logi do sprawdzenia -temp niby sa ok.Sprawdzalem HWmonitor -wylaczone zbedne programy przy starcie itd Ale jest wlasnie,wedlug testow na speedtescie predkosci sie zgadzaja mniej wiecej (2mb mniej) ale zdarzaja sie przycinki na youtubie, a komp jak dla mnie muli przy starcie i mial ostatnio problem z rozpakowaniem pliku w winrarze na 2 dysk na ktorym w wiekszosci mam gry,filmy.Aha posiadam Nortona internet security (nie wykryl tych wirusow ,uzylem innego programu).Juz nie wiem czy sprawdzac kazdy podzespol w kompie od grafy po myszke . //Przenoszę gdzie trzeba. //Igorrodz Edytowane 20 Maja 2013 przez Igorrodz Cytuj Link to post Share on other sites
CoJaPacze 26 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Game booster, advanced system care i załatwione. Oczywiście w ustawieniach zaawansowanych zaznaczasz wszystko. Dalej czekasz, aż program powyłącza śmieci i gotowe. Jeśli to nie pomoże to coś z kablem/ zasięgiem itp. Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 możliwe, że inny użytkownik w twojej sieci odpali sobie torrenty czy YouTube i już ping może Ci skoczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Marabuts 10 Napisano 18 Maja 2013 Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 To moze byc wina modemu kablowego, albo wina lezy po stronie operatora. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts