Skocz do zawartości

GF GTX260 + E7400

Recommended Posts

Witam

mam taki zestaw

-GeForce with CUDA GTX 260 Palit 896MB (PCI-E) (Core216) Sonic (55nm)

chłodzenie oryginalne

-Intel Core2 Duo E7400 2,80GHz - obecnie przetaktowany na 3,42GHz bez zmiany napięcia; chłodzenie CoolerMaster Hyper TX3

- płyta Gigabyte GA-EP31-DS3L

- pamięć goodram 2 x 2gb 800 CL6

- zasilacz modecom 400 W (nie jest to feel ani nie jest to premium - chyba już nie ma takich w sprzedaży :roll: )

generalnie mam 2 pytania:

Co powinienem teraz kręcić jako pierwsze - dalej procesor czy może kartę grafiki ?

Jaki komponent wymienić jako pierwszy - płytę, zasilacz czy ram ?

z góry dzięki za podpowiedzi :roll:

pozdrawiam

MC-400? Jeżeli tak, to raczej nie widzę tu słabego punktu. Procesor na 3,5GHz to już przyzwoity wynik w sumie. Myślę, że to nie powinno blokować znacząco karty. Podkręć GTX'a i zobacz jak to będzie się sprawować. Wątpię, żeby gdziekolwiek brakowało mocy :roll:

ja mam e7500 i na dokładnie tym samym chłodzeniu co twoje dobiłem już do 3.8ghz i może dojdę do 4.0ghz więc jak możesz to kręć dalej.Najlepiej jakbyś trochę jeszcze spróbował zakręcić procka.Podaj jakie masz teraz temperatury w spoczynku i w stresie.

EDIT:Już mam 3.9Ghz :roll:

• 1 miesiąc temu...

Też bym na twoim procesorze sprobował trochu jeszcze wiecej podkrecić ... może do 3.8 ghz dojdzie ... na na takim samym chlodzeniu dobiłem nawet do 4ghz ale wolałem dać te 3.75 ghz ( i tak przyrost 50% ) ... nie wiem jak zasiłka ale jeśli pytasz co zmienić ? to właśnie ją ... pamięci masz już na tyle dużo ze nie oplaca sie wiecej dawać ... a czy wymiana z 800mhz na 1066 bedzie az tak widoczna ? nie mam pojecia ale chyba dla kieszeni