Skocz do zawartości

SAPPHIRE VAPOR-X HD 7950

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez chudy131080,

Recommended Posts

Witam dziś zakupiłem SAPPHIRE VAPOR-X HD 7950

w menadżerze urządzeń pokazuje go jako AMD Radeon HD 7900 series

podobnie w rozdzielczość ekranu - > ustawienia zaawansowane

nie powinno czasem identyfikować ją jako 7950 ?

a tu wynik z 3dmark 11http://www.3dmark.com/3dm11/6539330

proszę o informacje czy jest ok

Edytowane przez rafiii

Nie masz czym się martwić, wszytsko jest jak najbardziej w porządku.

Karta jest z serii HD7900 dlatego takie właśnie oznaczenie Twojej karty.

Nawet GPU-z pokaże Ci że karta to: "AMD Radeon HD 7900 Series"

• Popieram 2

Sapphire chyba wszytskie wersje HD7950/70 mają odblokowane napiecia.

Tylko Gigabyte odwaliło kaszane, wprowadzają rev.2 z zablokowanymi vcore :o

Dobre i ciche chłodzenia, karta aż prosi się o porządne OC a tu kicha... ale to tak troszke poza tematem.

Mephic, samo sie nie poprawi, jeśli trafiła mu sie sztuka z błedem odczytu vrm to aktualizacja biosu może jedynie poratować.

A czy trafił na "swieża" wersję tego nie wie, no chyba że odczyt bedzie poprawny.

Edytowane przez Hezen
Napisano (edytowane)

bez podbijania poszło na 1100 (to dobrze ?) ale juz 1150 wywaliło mi win pewnie trza napięcie podnieść co do temp to gram teraz w crysis 3 na 850/1250  i max temp 64

Mephic, samo sie nie poprawi, jeśli trafiła mu sie sztuka z błedem odczytu vrm to aktualizacja biosu może jedynie poratować. A czy trafił na "swieża" wersję tego nie wie, no chyba że odczyt bedzie poprawny.

co się samo nie naprawi ?

Edytowane przez rafiii

Nie chodzi o samo sie nie poprawi. Vapor x ma zablokowane napięcia to raz. A dwa ze chlodzenie vrm ma błąd konstrukcyjny w wersji 6+8 pin a w 8+8 tez szału nie ma (100-110 stopni po oc) - stad troche złośliwe pytanie. Moze jednak poprawili bo wypadałoby..

• Rozwiązanie
Napisano (edytowane)

Nie chodzi o samo sie nie poprawi. Vapor x ma zablokowane napięcia to raz. A dwa ze chlodzenie vrm ma błąd konstrukcyjny w wersji 6+8 pin a w 8+8 tez szału nie ma (100-110 stopni po oc) - stad troche złośliwe pytanie. Moze jednak poprawili bo wypadałoby..

Bzdury piszesz że aż szkoda czytać.Raz Vapor-X ma odblokowane napięcie.Dwa temperatura u mnie na vrm w testach 82*C.Mało tego po rozkręceniu wentyli na ful nie przekracza 70*Chttp://imageshack.us/a/img689/5158/tempstok.gifhttp://imageshack.us/a/img59/3409/fireht.jpg

Edytowane przez chudy131080
  • Popieram 1

Chudy: kupowałes kartę niedawno? Tak jak pisze - możliwe ze w najnowszej rewizji wszystko już jest ok. Stad pytałem zeby wiedzę w tym zakresie poszerzyć. Reakcja przesadzona ;)

Wentyle max masz na 47% wg gpu-z temp max 68 stopni więc wyglada na to ze jest ok ale piszesz ze poniżej 70 tylko przy wentylach na full - to jak to z tym jest?

Kwestie napięc poruszylem bo do tej pory vaporx zawsze miał napięcia zablokowane. Ile mozesz maks podać?

trochę czytałem o tej karcie zanim ją kupiłem i nigdzie takich newsów nie widziałem

Chudy: kupowałes kartę niedawno? Tak jak pisze - możliwe ze w najnowszej rewizji wszystko już jest ok. Stad pytałem zeby wiedzę w tym zakresie poszerzyć. Reakcja przesadzona ;)

Wentyle max masz na 47% wg gpu-z temp max 68 stopni więc wyglada na to ze jest ok ale piszesz ze poniżej 70 tylko przy wentylach na full - to jak to z tym jest?

Kwestie napięc poruszylem bo do tej pory vaporx zawsze miał napięcia zablokowane. Ile mozesz maks podać?

W pierwszym screnie dałem z godzinnej gry w BF3 rdzeń był na 1150MHz.Pomyliłem screny poszukam tego z wentylatorami na full.

Kartę miałem jakieś trzy miechy temu.

Napięcie miała odblokowane.

Podkręcać w Sapphire Trixx

Co do tych temperatur vrm to o uszy mi się obiło lecz to było w starszych wersjach z zasilaniem 6+8.

rafiii w MSI Afterburner musisz sobie zaznaczyć w ustawieniach że chcesz mieć kontrolę napięcia.

• Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...