GrUbEn95 10 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Witam. Dłużej już nie mogłem wytrzymać tych irytujących info o cookies, więc postanowiłem znaleźć sposób na ich usunięcie. Oto na co natknąłem się w sieci: http://lubieciasteczka.net/ Jest to po prostu specjalny zestaw filtrów do Adblocka, który blokuje nachalne komunikaty o cookies. W końcu można wchodzić na forum bmk bez nerwów 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Tak naprawdę tylko benchmark jest w****iającą stroną, na której komunikat o cookies wyskakuje nachalnie i trzeba go ręcznie zamykać. W innych stronach zauważyłem jedynie wzmianki u góry, lub po bokach subtelnie umieszczone. Tu niestety tego nie ma. Edytowane 7 Maja 2013 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Wystarczy raz potwierdzić i już nie wyskakuje. Cytuj Link to post Share on other sites
GrUbEn95 10 Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Wystarczy raz potwierdzić i już nie wyskakuje. Mi cały czas wyskakują, bo regularnie czyszczę przeglądarkę z ciasteczek i z każdym uruchomieniem mam komunikaty na nowo (a raczej miałem ). Edytowane 7 Maja 2013 przez GrUbEn95 Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Wystarczy raz potwierdzić i już nie wyskakuje. Seriously? Bardzo ciekawe, ale za każdym razem wyskakuje mi na nowo komunikat. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Ciastka czyszcze jak muszę. Jeśli chodzi o anty śledzenie tam dodatek do FF. Cytuj Link to post Share on other sites
ehhhm 149 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Mi cały czas wyskakują, bo regularnie czyszczę przeglądarkę z ciasteczek i z każdym uruchomieniem mam komunikaty na nowo (a raczej miałem ). Dlaczego czyścisz ciasteczka ? Edytowane 7 Maja 2013 przez ehhhm Cytuj Link to post Share on other sites
GrUbEn95 10 Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Dlaczego czyścisz ciasteczka ? Bo pozwalają one witrynom gromadzić informacje o mnie, a ja nie lubię być śledzony. Cytuj Link to post Share on other sites
Janiaking 104 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 wystarczy że używasz Firefox lub Chrome i tak jesteś śledzony, chyba że używasz szyfrowanej komunikacji lub TOR Cytuj Link to post Share on other sites
GrUbEn95 10 Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Używam dodatku Ghostery i blokuje wszystkie elementy typu: Google Analytics, Adserver, itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Używam dodatku Ghostery i blokuje wszystkie elementy typu: Google Analytics, Adserver, itp. Niektorzy chyba zapomnieli, dzieki czemu maja dostep do tak ogromnej ilosci informacji za pomoca wyszukiwarki Google. Oni utrzymuja sie z reklam i tak bylo od poczatku, od czasow gdy byl to projekt akademicki. Fakt, ze to sie tak rozroslo swiadczy tylko o tym, ze ludzie gotowi sa poswiecic czesc prywatnosci za tzw. 'wyrownanie szans'. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Janiaking 104 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 tak ci się tyko wydaje gruben Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts