FreamoN 0 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Witam, mam pytanie dokladnie chodzi mi oto, mam plyte glowna *ASRock 970 extreme3* I posiadam CD Room z innego komputera. I moje pytanie brzmi czy CD Room da rade jakos podlaczyc do tej plyty glownej? Plyta glowna nie ma wejsc na te grube tasmy tylko na SATA3. Dysk twardy jest dosc stary. //naucz się poprawnie nazywać temat i podawaj niezbędne informacje. sv Edytowane 6 Maja 2013 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
zeed94 19 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Po pierwsze jak piszesz temat to podaj model i firmę danego podzespołu (czy też innego ustrojstwa). Po drugie jeśli dobrze zrozumiałem to odwarzacz jest na ATA więc da radę podłączyć po zakupie odpowiedniej przejściówki http://allegro.pl/kontrolery-kontrolery-ata-sata-4459 jednakże nie będzie działać to tak dobrze jak byś chciał. Więc najlepiej odżałować z 80 PLN i kupić nagrywarkę na SATA III. Cytuj Link to post Share on other sites
Franki1980 1 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Jak pisze zeed94 lepiej chyba kupić nowy napęd tylko mam jedną uwagę... może być niższej klasy niż SATA 3 :} Cytuj Link to post Share on other sites
FreamoN 0 Napisano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Jedynie do czego mi potrzebne to zainstalowanie windows'a i tyle potem moge go nawet wywalic Cytuj Link to post Share on other sites
zeed94 19 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Windowsa równie dobrze możesz z pena zainstalować. Cytuj Link to post Share on other sites
FreamoN 0 Napisano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Nie mam windowsa na penie :c Ani nie mam jak zgrac. A jakbym podlaczyl ten odtwarzac pod Sata to zadzialalo by mi tak , abym mogl zainstalowac Windowsa? Firma DvD Rom to : LG model : GDR-8163B Ktore zlacze mam dokladnie podpiac (tylko nie to z tasma), aby odtwarzacz dzialal? Przynajmniej na zainstalowanie Windowsa? Czy jak kupuje odtwarzacz to jak moja plyta glowna ma Sata 3 to odtwarzacz musi tez byc Sata3 czy moze byc nornalne Sata? Cytuj Link to post Share on other sites
zeed94 19 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Zadziałać zadziała jednakże z tymi przejściówkami to różnie bywa. Może być normalne SATA, jednakże najlepiej będzie kupić już pod SATA 3, tym bardziej że nie wiem czy pod zwykłe SATA dostaniesz nową nagrywarkę. Cytuj Link to post Share on other sites
FreamoN 0 Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Akurat mam sprzedawce nowej nagrywarki za 80 zl SATA . Firma Samsung Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts