wnusiu 2 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Witam Chodzi mi głównie o to, aby wypowiedział się ktoś na temat, która z tych płyt jest mniej awaryjna. Podobno msi często ulega awarii. Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 To jest bez znaczenia u każdego producenta zdarzają się wadliwe egzemplarze więc równie dobrze kupując to płytę Gigabyte możesz trafić na wadliwy egzemplarz. A jeśli zastanawiasz się , którą z wyżej wymienionych płyt kupić to zdecydowanie lepszym wyborem będzie MSI ze względu na chłodzoną sekcję zasilania. Cytuj Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Nie wiem jak z gigabyte, ale MSI daje 3 lata gwarancji. Ja wybrałem przede wszystkim MSI ze względu właśnie gwarancji i chłodzoną sekcje zasilania. Przy i5 3470 podkręconą do 4ghz w trybie turbo, temperatura ciągle jest stała - 28*C Cytuj Link to post Share on other sites
wnusiu 2 Napisano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Taki był mój pierwszy wybór ale dostalem propzycje gigabyte, bo MSI podobno często ulega awarii. Czyli zostanę przy MSI ze względu na chłodzeni jak mi możliwość podpiecia głośników 5.1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 bo MSI podobno często ulega awarii Ogromny procent użytkowników tego forum posiada płyty MSI, jedyna płyta która potrafi sprawiać problemy to MSI Mpower. Model G43 jest wystarczający do OC Procesora (co zależy od sztuki procesora). Jeśli nie planujesz multi gpu to bardzo dobry wybory Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Ja jako posiadacz msi z77a-g43 po kilku miesiącach użytkowania jestem z płyty bardzo zadowolony i mogę ją polecić z ręką na sercu. Serwis MSI jest bardzo przyzwoity, a samo mobo wygląda lepiej niż konkurencja od Gigabyte. Ja bym postawił na MSI Cytuj Link to post Share on other sites
hyziek 10 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Na awaryjność GA-Z77-DS3H nie słyszałem żeby ktoś narzekał. Obie płyty są podobne, wybór będzie zależał od preferencji co do producenta. Ja mam dobre doświadczenia z gigabytami więc bym się zdecydował na DS3H. Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 DS3H wygląda ubogo. G43 jest bardzo popularna i raczej nikt nie narzeka, do oc też spokojnie wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts