Skocz do zawartości

Recommended Posts

1) Kwota przeznaczona na zakup: 500 funtów.

2) Rozmiar matrycy: 15 cali z 1366x768.

3) Główne zastosowanie: Gry.

4) Miejsce użytkowania: Dom i ogród.

5) Wymagania specjalne: Brak.

6) Osobiste preferencje: Brak.

7) Własna propozycja: Acer http://www.acerdirect.co.uk/Acer_Aspire_V3-571G_Windows_8_Core_i5_Laptop_-_Black_NX.RZJEK.010/version.asp#top Lenovo http://shop.lenovo.com/gb/en/laptops/ideapad/z-series/z580/?sb=:000001D4:0001BE11#customize

Do lenovo jest kupon -50 funtów przy zakupie online. Oba jak dla mnie są bardzo zbliżone. Obie grafiki mają chyba kartę graficzną na DDR3. Acer ma większe ogólne temperatury, zaś Lenovo jakieś problemy z przegrzewającym się dyskiem (ile w tym prawdy to nie wiem). Jest to prezent na komunię.

z580 także ma wysokie temperatury, nawet chyba wyższe niż acer. Sprzęt będziesz kupowałza granicą ? Będzie użytkowany z polsce czy za granica? Warto by sprawdzic jak z gwarancja wtedy.

Szukaj czegoś z gforcem gt640/645/730 - znacznie lepsze niz gt630/635tka z modeli które podałes.

• Popieram 1
Napisano (edytowane)

Mieszkam w UK. Bratanek żony jak i jej cała rodzina także. Gwarancja jest na rok. Acer można rozszerzyć na 3 lata po dopłacie 40 funtów. Ciężko znaleźć tutaj GT730, gdyż tutaj jest wszystko tak jakby spóźnione. Do grania mają Xboxa/Ps3, a laptopy traktowane są pobieżnie. W większości popularnych sieci wciąż króluje zintegrowany HD3000 czy HD4000. Laptopy z GT640 to wyższa półka w cenie powyżej 600 funtów. GTX660m to jakieś 899 funtów. Przypominam, że limit to 500. Młody się uparł, a rodzina się zrzuciła. Praktycznie GT630 to już szczyt i z tą grafiką lapki są traktowane jako gamingowe. Dlatego najbardziej by mi zależało na odpowiedzi, który z tych dwóch bardziej opłaca się kupić.

Wydłubałem jeszcze coś takiego http://www.simplyacer.com/Acer_Aspire_V3-571G_1337250.html tylko nie wiem czy na tą cenę zgodzi się reszta rodziny.

Edytowane przez Viktor

A widzisz. JEdnak da sięcośznalezc z gt640tka a to zxnacznie wyzsza wydajnosc niz stary 630. Tyloko jesli chodzi o acera to nie kupujgo  w wersji z i7 bo uklad chlodzenia nei daje sobie rady kompletnie z tym prockiem. Wystepuje throttling i podczas grania poprostu taktowania beda siadaly i spadala wydajnosc a to bez sensu. Poszukaj z i5. Wyjdzie taniej i nic sie nie bedzie przegrzewac.

Jeszcze mozesz szukac laptopow z radeonem 8750. Samsung np370/np300 i nawet lenovo g580 w nopwej rewizji mialo miec tego radeonka. Takze poszukaj jeszcze tej grafiki. Tylko nie z i7 bo lapki w tej cenie nie dadza rady z chlodzeniem tego procka.

E: co lapkow z pierwszego posta to oba maja mniej wiecej te same bebechy,. Lenovo jest wykonane z lepszych materialow. Oba nie beda zbyt chlodne bo w obu siedzi grafika starej generacji FERMI ktora wydziela sporo ciepla.

Szukaj koniecznie cos z gt640.

Edytowane przez Synergia

Ech, niestety opcja z i7 i GT640M nie przeszła. Rodzina żony stwierdziła, że za drogo. Przeleciałem wszystkie możliwe sklepy Acera w UK i nie natrafiłem na opcję z i5. Jeśli już to są i5 U z obciętymi zegarami i turbo  do 2,4Ghz. Lenovo na stronie ma napisane, że istnieje wariant z GT640M, ale za Chiny nie mogę "customować" tego laptopa na ich stronie.

jesli znalazles wariant z i5 u niskonapieciowym i gt640 to go bierz

Bedzie napewno wydajniejszy w grach niz i5 normalne z gt630 ktora jest po prostu słaba.

i3 normalne albo i5 ulv + gt640 dadza lepszy efekt niz i5 + gt630

Edytowane przez Synergia
  • Popieram 1