Blackj 1 Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Witam, Jaka jest wasza opinia na temat tego skanera w wersji free ? Będzie się gryzł z innym antywirusem (w moim przypadku avastem) ? Link to post Share on other sites
venedet 34 Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) Malwarebytes dobrze radzi sobie z wirusami weelsof.(wirus policyjny) Nic nie stoi na przeszkodzie by wylączać avasta na czas skanu malwarebytes. Edytowane 4 Maja 2013 przez venedet Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Bardzo dobry program, nie raz uratuje Ci życie Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Używam i polecam, wiele razy coś wykrył co inne programy pominęły. Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 w sprawach softu do zabezpieczeń polecam dedykowane forum https://safegroup.pl/ oraz http://www.avlab.pl/page/malwarebytes_anti_malware_pro Link to post Share on other sites
Wojak15 6 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 (edytowane) Polecam bardzo programik, w prawdzie dosyć długo skanuje, ale jest bardzo skuteczny. Myślę, że nie będzie się gryzł z Antywirusem, sam tak mam i nic sie nie dzieje (Oczywiście jeśli chodzi, że Antywirus jest cały czas uruchomiony, a Malwarebytes jest włączany raz na dwa tygodnie w celu skanowania). Edytowane 9 Maja 2013 przez Wojak15 Link to post Share on other sites
Blackj 1 Napisano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 (edytowane) Tak, tak dokładnie avast chodzi cały czas a malwarebytes raz na jakiś czas tylko do przeskanowania. No to nic, dziękuje bardzo za odpowiedzi i wrzucę programik na kompa i się potestuje. EDIT: Słyszałem jeszcze że avast lata swojej świetności ma już za sobą i raczej jest odradzany,że jest już kilka o wiele lepszych antywirusów, prawda to ? Edytowane 9 Maja 2013 przez Blackj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Żadne oprogramowanie antywirusowe nie jest w 100% skuteczne. Wiele razy się o tym przekonałem. Wszystko zależy od świadomości użytkownika. Niedawno usuwałem wirusy z jednego laptopa. Antywirus był albo nie był instalowany(tego nie wiem). Zainstalowałem Avast. Pierwszy szybki skan (nowe bazy) 23 detekcje. Spybot S&D wykrył całą masę spyware. Malwarebytes też. Niby wszystko ok. Potem Avast drugi skan pełny 29 detekcji(nowsze bazy). Potem jeszcze skan Avirą (Rescue CD) niezależnie od systemu 35 wirusów. I teraz powiedźcie mi czy taki system jest 100% wolny od wirusów bo ja pewności nie mam? Link to post Share on other sites
znawcait 0 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Bardzo dobrze narzędzie, razem z Avastem to dobre zabezpieczenie komputera Link to post Share on other sites
Wojak15 6 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Tak, tak dokładnie avast chodzi cały czas a malwarebytes raz na jakiś czas tylko do przeskanowania. No to nic, dziękuje bardzo za odpowiedzi i wrzucę programik na kompa i się potestuje. EDIT: Słyszałem jeszcze że avast lata swojej świetności ma już za sobą i raczej jest odradzany,że jest już kilka o wiele lepszych antywirusów, prawda to ? Ja jeszcze parę lat temu słyszałem, że Avast to był bardzo odradzany antywirus, a teraz wydaje mi się, że o wiele więcej użytkowników go ceni. Tak jak kolega pisał, żaden antywirus nie jest w 100% dokładny, na pewno coś przepuści. Jednak nie mam pewności co do tego antywirusa, bo mojemu kumplowi raz usunął wszystkie pliki .exe na dysku D (było to tak 5 albo 6 lat temu także dużo się zmieniło), zresztą nawet nie mam ochoty bawić się w sprawdzanie antywirusów. Od siebie z darmowych to mogę polecić: Avire (jeżeli nie będą denerwować cię wyskakujące okienka reklam) lub AVG. Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 ja mam avasta pro i malwarebytes i sie nie gryza, a jak skanuje malwarem to mam wlaczonego avasta i nic sie nie psuje ale lepiej chyba wylaczyc inne antywirusy na czas skanowania by miec pewnosc co do "gryzienia" Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 22 Maja 2013 Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Czasami używam też Spybot Searc&Destroy po wykonaniu skanu z Malwarebytes Anti-Malware. Oba stanowią zgrany duet. A co do antywirusa to używam Avasta właśnie i czasami skanuje programem ESET Online. Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 25 Maja 2013 Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Typowe antywirusy nie mają żadnych szans w konfrontacji z nową generacją złośliwego kodu, jedynie wirtualizacja systemu umożliwia podstawowe bezpieczeństwo, polecam soft typu Shadow Defender https://safegroup.pl/artykuly/shadow-defender-opis-programu-t1382.html Link to post Share on other sites
Recommended Posts