Skocz do zawartości

Malwarebytes - AntiMalware - opinie

Recommended Posts

Malwarebytes dobrze radzi sobie z wirusami weelsof.(wirus policyjny)

Nic nie stoi na przeszkodzie by wylączać avasta na czas skanu malwarebytes.

Edytowane przez venedet

Polecam bardzo programik, w prawdzie dosyć długo skanuje, ale jest bardzo skuteczny.

Myślę, że nie będzie się gryzł z Antywirusem, sam tak mam i nic sie nie dzieje (Oczywiście jeśli chodzi, że Antywirus jest cały czas uruchomiony, a Malwarebytes jest włączany raz na dwa tygodnie w celu skanowania).

Edytowane przez Wojak15
Napisano (edytowane)

Tak, tak dokładnie avast chodzi cały czas a malwarebytes raz na jakiś czas tylko do przeskanowania.

No to nic, dziękuje bardzo za odpowiedzi i wrzucę programik na kompa i się potestuje.

EDIT: Słyszałem jeszcze że avast lata swojej świetności ma już za sobą i raczej jest odradzany,że jest już kilka o wiele lepszych antywirusów, prawda to ?

Edytowane przez Blackj

Żadne oprogramowanie antywirusowe nie jest w 100% skuteczne. Wiele razy się o tym przekonałem. Wszystko zależy od świadomości użytkownika. Niedawno usuwałem wirusy z jednego laptopa. Antywirus był albo nie był instalowany(tego nie wiem). Zainstalowałem Avast. Pierwszy szybki skan (nowe bazy) 23 detekcje. Spybot S&D wykrył całą masę spyware. Malwarebytes też. Niby wszystko ok. Potem Avast drugi skan pełny 29 detekcji(nowsze bazy). Potem jeszcze skan Avirą (Rescue CD) niezależnie od systemu 35 wirusów. I teraz powiedźcie mi czy taki system jest 100% wolny od wirusów bo ja pewności nie mam?     

Tak, tak dokładnie avast chodzi cały czas a malwarebytes raz na jakiś czas tylko do przeskanowania.

No to nic, dziękuje bardzo za odpowiedzi i wrzucę programik na kompa i się potestuje.

EDIT: Słyszałem jeszcze że avast lata swojej świetności ma już za sobą i raczej jest odradzany,że jest już kilka o wiele lepszych antywirusów, prawda to ?

Ja jeszcze parę lat temu słyszałem, że Avast to był bardzo odradzany antywirus, a teraz wydaje mi się, że o wiele więcej użytkowników go ceni. Tak jak kolega pisał, żaden antywirus nie jest w 100% dokładny, na pewno coś przepuści. Jednak nie mam pewności co do tego antywirusa, bo mojemu kumplowi raz usunął wszystkie pliki .exe na dysku D (było to tak 5 albo 6 lat temu także dużo się zmieniło), zresztą nawet nie mam ochoty bawić się w sprawdzanie antywirusów. Od siebie z darmowych to mogę polecić: Avire (jeżeli nie będą denerwować cię wyskakujące okienka reklam) lub AVG.

Gość usunięty

Czasami używam też Spybot Searc&Destroy po wykonaniu skanu z Malwarebytes Anti-Malware. Oba stanowią zgrany duet. A co do antywirusa to używam Avasta właśnie i czasami skanuje programem ESET Online.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...