Skocz do zawartości

Za ile poszedłby mój GTX460?

Recommended Posts

Witam :>

Otóż zastanawiam się nad sprzedaniem mojej karty graficznej. Chciałbym wiedzieć, czy opłaca mi się ją sprzedawać, bo mam do dyspozycji ok. 800zł. Chciałem ja wydać na nową grafikę, ale gdyby tak sprzedac moją kartę, może byłoby mnie stać na coś lepszego?

Moja karto to dokładnie Gainward GeForce GTX460 1GB. Nie pamiętam na ile miała gwarancję dokładnie, ale załóżmy, że już jej nie ma (bo jeżeliby jeszcze miała to do sierpnia). Ile bym mógł za taką wziąć i czy opłaca się to sprzedawać?

//edit

Zły dział.

Edytowane przez dodo24x
Napisano (edytowane)

Dodo - a gdzie ja to założyłem ten temat? o.O

Chciuałbym wiedzieć, czy po sprzedaży mógłbym liczyc na coś lepszego do mojego zestawu. Bo za 800zł to pewnie kupiłbym co najwyżej 660. A chciałem wskoczyc chociaż półkę wyżej.

Edytowane przez MoonWalk

Zapomniałem dodać - nie chcę radeona :/

Najbardziej z tego co patrzyłem chyba by mi pasował Gigabyte GTX660 Ti OC... Co prawda to nei oczko wyżej, ale chyab by starczył. Wygląda na dobrą kartę. Chciałbym, żeby tak bez pardonu uciągnął najnowsze tytuły na przyzwoitych detalach (mam tu na myśli GTA V czy Watch Dogs, chociaż wiem, że jasnowidzami nie jestem i wymagań nie znacie).

GTA 5 jak narazie nie zapowiedziano OFICJALNIE na pc i moze byc tak, ze ukaze sie (lub w najgorszym wypadku nie) gruuuboo po premierze konsolowej

Watch Dogs wychodzi tez na obecna generacje wiec badzmy dobrej mysli co do wymagan ;)

GTX660Ti to będzie oczko wyżej. Różnica dwóch serii. GTX660Ti od GTX460 1GB jest prawie 2x szybsza przy podobnym poborze prądu. Jak dla mnie jak najbardziej opłacalna wymiana i jeżeli posiadasz dosyć szybki procesor to różnica w grach będzie bardzo widoczna. Pozdrawiam.

nie chodziło mi o generacje, bo wiem, że jest dwie nowsze. Ale dzisiaj 660 odpowiada dawniej 460, chociaz nie wiem jak jest z tymi wszystkimi seriami Ti, OC itd. Chciałem wskoczyc na 670, ale jest dużo za drogie. I myślałem o tym Gigabyte. To, że jest szybsza to wiem. Chociaż nadal nie jestem pewien, czy wymieniać karte. Moja sobie jeszcze jakoś radzi, a zanim wyjdą te gry to karty zdążą być tańsze i będę pewniejszy co kupić. 

No i nie wiem jak zdługością w mojej obudowie :/ Mam tam chyba 30-31 cm, a pamiętam, że gtx460 był jedną z krótszych kart na rynku.