pawel8209 52 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Witam. Niedawno wymieniłem mojego A6 na i5 2500 z płytą Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3. Na drugi dzień komp się nie odpalił, za drugim razem wyłaczył się po kilku minutach gry w Far Cry 2. W BIOSie była informacja o błędzie napięcia, ale nie wiem czego. Reszta bebechów: Radeon HD6950 2GB Sapphire, 2x8GB RAM 1600MHz Komputerbay, SSD Kingston V200, WD 500GB, Zasilacz OCZ 600W. Zastanawiam się nad pamięcią. Zredukowana jest do 1333MHz, podobno dedykowana pod Intela, ale mam wrażenie, że to właśnie pamięć robi zamęt. Dzięki za wszelką pomoc Link to post Share on other sites
maxishine 78 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Komputerbay ? uhh.. Poproś znajomego o kostkę pamięci, odpal kompa zobacz czy się resetuje. spróbuj także z jedną kością. 1 Link to post Share on other sites
pawel8209 52 Napisano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Dziś w ogóle nie chciał się odpalić. Wiatraki startowały ale nic się nie pojawiało na ekranie. Wygrzebałem inne kości z szuflady są to: Kingston 4GB 1333 niski profil i jakieś Team 4GB 1333 zwykły profil. Komputer wystartował bez problemu. Zobaczę czy nie będzie się sam wyłączał po jakimś czasie. Nie próbowałem z jedną kością bo to i tak nic nie zmieni (dwie obecne to 8GB 1333, a tamte choć 1600 i tak chodzą w 1333, więc żadna różnica). Dziękuję za pomoc, ale tematu nie zamykam, aż nie sprawdzę, czy nie wyłącza się. Dalej mam problemy, ale w sumie zapomniałem o pewnej rzeczy: wymieniłem CPU i płytę główną, ale nie sformatowałem kompa. Stąd też może być problem. Dalej to samo... Może to zasilacz? Myślałem by podłączyć poprzednie części (A6, płyta ASUS F1) i sprawdzić. Zmieniłem ustawienia poboru prądu na Power Saver i mogłem spokojnie pograć w Far Cry 2. Zaraz sprawdzę na Skyrimie i może Heroes VI. Szału idzie dostać.... Włożyłem z powrotem A6 i jak na razie nie ma problemów... Czyżby walnięta płyta lub CPU? Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 a robiłeś reset biosu na nowym cpu??(zworka clear mos +ew. bateryjka) Link to post Share on other sites
Rozwiązanie pawel8209 52 Napisano 13 Maja 2013 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) Jeszcze nie. Właśnie włożyłem Intela z powrotem. Sam już nie wiem. Przekładam pamięci w te i w tamte. Brak mi już pomysłu Po wyciągnięciu karty graficznej, grałem w Skyrim, Batman: Arkham City, Far Cry 1 na zintegrowanej i zero problemów. Czyżby zasilacz nie dawał rady? Pomogła wymiana zasilacza. Już jest ok. Dzięki wszystkim!!! Edytowane 14 Maja 2013 przez walker15130 Zamykam Link to post Share on other sites
Recommended Posts