zgredoo 1 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym zestawie. Większość części pochodzi ze starego kompa, jedynie ram kupiłem dzisiaj, a gpu zamówiłem. CPU: x2 250@3.5ghz GPU: GTX 460 768mb MOBO: ga-78lmt-s2p RAM: 2x4gb DDR3 1333 GoodRam HDD: 1TB caviar green PSU: Logic 600W. Ma to służyć do gier na średnich/wysokich detalach oraz do podstawowych czynności +vb.net Co można tutaj w tej cenie wymienić? Chodzi mi o to że bym sprzedał jakąś część, dołożył troszkę i kupił coś lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
Reveger 14 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Co można tutaj w tej cenie wymienić? W jakiej cenie? Ja bym wymienił tą bombę zegarową czyt. zasilacz. I bardziej bym się nastawiał przy tym zestawie na średnie detale. Cytuj Link to post Share on other sites
zgredoo 1 Napisano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 W cenie tych podzespołów. O zasilaczu myślałem, ale nie znalazlem nic taniego a dobrego Cytuj Link to post Share on other sites
novter 3 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Na twoim miejscu zakupiłbym na zapas 1x8GB RAMu, ale już po fakcie. O ile dobrze spojrzałem na płycie głównej masz tylko 2 banki pamięci RAM. Również zasilacz bym zmienił. Edytowane 2 Maja 2013 przez novter Cytuj Link to post Share on other sites
zgredoo 1 Napisano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 tak, na płycie tylko 2 banki, a płyta obsługuje do 16gb. mimo wszystko, przy obecnych gierkach ramu starczy aż nadto Cytuj Link to post Share on other sites
novter 3 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 tak, na płycie tylko 2 banki, a płyta obsługuje do 16gb. mimo wszystko, przy obecnych gierkach ramu starczy aż nadto Prawda, ale kiedy ten komputer będzie miał swoje lata to raczej nie kupisz nowego tylko zainwestujesz w niego Ale mniejsza o to... Obudowę masz ze starego czy też zamawiasz? Pamiętaj o dobrym chłodzeniu Cytuj Link to post Share on other sites
zgredoo 1 Napisano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 obudowa już dosyć stara, ale temperatury ma niezłe Póki co mam b21 logic z otwartą ścianką, ale mam zamiar zamówić kilka wentyli i chłodzenie spartan. Myślałem też o dysku ssd jedynie na system, jaki najtańszy polecacie? Najlepiej używki, budżet naprawde mam niewielki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts