Darius. 224 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Siema wszystkim Otóż tym razem mój kolega planuje zakup nowej obudowy. Również podjarał się opcją dużego okna i otwieranych drzwiczek. Napalił się na Fractala R4 w wersji z oknem. Jego budżet trzyma się w okolicach 400-450zł i w tej cenie właśnie Fractal się utrzymuje. Czy to będzie dobry wybór ? Jego komputer: i5 2500k Seagate 500GB XFX Core 550W GTX560Ti (planuje zmianę) ASRock P67 Pro 3 Fortis HE1225 Myślę, że reszty nie trzeba Dodam, że aktualnie posiada jakąś shitową, plastikową obudowę Tracera, takie badziewie już do dalszej pracy się nie nadaje Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
PanQwerty 1 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Na jaką kartę planuje zmianę? Czy będzie to Sli/CrossFireX czy pojedyńcza? Cytuj Link to post Share on other sites
Darius. 224 Napisano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Co do dokładnego podania karty to nie wiem...lecz na pewno będzie to pojedyńcza karta... Cytuj Link to post Share on other sites
venedet 34 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Może Fractal Design Arc Midi R2? http://chlodzenie.net/reviews/fractal-design-arc-midi-r2-video-recenzja/ Co prawda nie ma otwieranych drzwiczek, ale ma za to duży panel z oknem. Edytowane 2 Maja 2013 przez venedet Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Napalił się na Fractala R4 w wersji z oknem. Jego budżet trzyma się w okolicach 400-450zł i w tej cenie właśnie Fractal się utrzymuje. Czy to będzie dobry wybór? Jeśli zależy na przestronności, solidności i ciszy, 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Darius. 224 Napisano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Zdecydowanie tak jak mówisz @t.luk. Co do szpanu to okno i drzwiczki wystarczą Później ewentualnie dojdą jakieś wentylatory 120/140mm Enermaxy Apollish chyba z niebieskim podświetleniem. Oglądaliśmy z kumplem recenzje i właśnie dowiedzieliśmy się że na górną część wchodzą 120 lub 140mm wentylatory. Czyli z czystym sumieniem kumpel może się przymierzyć do jej zakupu ? Czy ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia ? W każdym bądź razie dziękuję za pomoc. Aha @venedet - ARC Midi R2 odpada - decyzja kumpla...podejrzewam, że chodzi właśnie o drzwiczki Cytuj Link to post Share on other sites
vertiver 1406 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Polecam Fractal Design R4 z oknem. Buda solidnie wykonana, front oraz boki wyciszone matami. Plastik z frontu bardzo dobrze odwzorowuje aluminium. Cytuj Link to post Share on other sites
mis456 42 Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 W tejc enie masz takze bardzo fajnego: http://www.skapiec.pl/site/cat/11/comp/5518267#from48679 Cytuj Link to post Share on other sites
Mareczq 422 Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Bardzo brzydkie okno ma według mnie , tego typu okna to dla mnie tyko szpecą budę Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 5 Maja 2013 Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Brat kupił NZXT: http://allegro.pl/komputery?string=phantom+410 - chwali sobie niezmiernie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 @ UP Wybacz ale mówimy o obudowach do 400 zł a w tej cenie jest mnóstwo obudów lepszych od tego, co podałeś... Cytuj Link to post Share on other sites
AvaloN 23 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 R4 jest świetny... ale o ile się nie mylę, z oknem nie jest tak wygłuszony jak bez (należy sobie zadać pytanie jak często przez to okno będziemy zaglądali ) - a to między dzięki wygłuszeniu ta obudowa jest tak atrakcyjna. Pozdrawiam i udanych zakupów. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts