Skocz do zawartości

GTS 250 a zasilacz 400 W, czy da radę?

Recommended Posts

jak na przyszłość to np. corsair 520w lub ocz stealthXtreme (czy jakoś tak?)

v ale niby all sie cieszy i skacze z radosci ze go maja i nic sie nei dziej wiec pewnie moze byc :D]

all ludki mi polecali tez corsare ale 550vx eu kable niby bardziej grubsze i jakies tam plusy pisali bardziej a co do ocza odstraszała mnie nadal niestabilna linia 12 ale ludziki sie wypowiadaja coraz czesciej ze jest oki wiec sam nei wiem ;) co o tym sadzic

Jakiekolwiek zmiany planuje może za.. 2 - 3 lata. :D Chyba, że będzie konieczność. Jak już pisałem, gram coraz rzadziej, zastanawiam się nad konsolą, na tym GTS'e chce pociupać w tytuły takie jak: Fallout 3, Supreme Commander FA, Team Fortress 2, Mass Effect 1 i 2 z nadchodzących to zapewne Wiedźmin 2, Crysisy to mi raczej latają i powiewają.. :> Po co mam inwestować około 800 zł na lepszą grafikę ( tyle by wyszedł GTX 260 z nowym zasilaczem ) jak i tak jej nie wykorzystam do konca. ;) Tak wiem, że można czekać, ale czekać można w nieskończoność.

dzisiaj podłaczyłem gts 250 i zasilacz delty 400w za 60zł...

procek: E6550 ( oc 2.8 )

dwa dyski po 250 gb

SB audigy

Twintech GF 250 gts 512

2x 1 gb goodram 800

Wszystko działa ładnie... Wcześniej miałem 8500gt gddr3 i skok w wydajności niesamowity.. dla przykładu Street Fighter IV na 8500 gt chodził na ustawieniach HIGH i MID bez AA itp na 55-60 fps ale na 800x600. Teraz włączyłem wszystko co sie da na full i AAx16 itp i na 1440x900 cały czas 60 fps :roll:))

Mam GTS250 i taką zasiłke jak Ty. Chodzi mi z prockiem na @ 4GHz i grafą też po OC.

Zestaw E7300@3,2GHz i GTS 250 bieże max 240 Wat bez monitora w Furmarku sparawdzałem watomierzem. Grałem dzisiaj w dirta 2 jakies 6 h i zero zwiechy nawet wentyl sie za bardzo na zasilaczu nie rozkręcił:roll:

Pocieszyłeś mnie, bo ja mam Amacroxa 400W (450 w szczycie, ale i tak nie wiem o co chodzi) i mam nadzieję, że też będzie dawł radę ;d

Spokojnie, Amacrox robi przyzwoite zasilacze o całkiem mocnej linii 12V. Nawet sięza bardzo nie zmęczy z GTS250 :)

Ja też jade na highlanderze od tracera 500w z moim sprzętem z podpisu i jakoś daje radę.

Ale ty masz przynajmniej Highlinder'a a mój to nawet 4Life nie był :)

Pocieszyłeś mnie, bo ja mam Amacroxa 400W (450 w szczycie, ale i tak nie wiem o co chodzi) i mam nadzieję, że też będzie dawł radę ;d

Spokojnie da radę, ja już mam GTS'a 250 na pokładzie i wszystko śmiga. Dzięki za wszystkie rady. :]

no bo panowie ja uwazam ze liczy bardziej sie jakosc i firma zasilacza a nie waty :)

podam tutaj moj przyklad jak mialem zasilacz xilence redwing 580w i przy e2200 2gb ram i 9800gt potrwil nieudolic...

sadze tak wogole ze to zasilacz spowodowal smierc([*]xD) karty...

wymienilem go czym prendzej na ocz modxstream 500w i tu sie pojawia szkopul

moj jeszcze niedoswiadczony rozum mowil"jak to wymieniac zasilke 580 na slabsza 500???"

ku mojemu wielkiemu zdumieniu zauwazylem cos dziwnego xilence po zsumowaniu wynikow z tabeli wychodzi dokladnie 580w co wskazuje ze 580 w to moc szczytowa z koleji ocz chociaz to 500 to z sumowania wszystkich watow z tabeli wychodzi niemalze 600w...

to daje obraz co znaczy badziewny zasilacz...