Skocz do zawartości

GTS 250 a zasilacz 400 W, czy da radę?

Recommended Posts

No, ok, w każdym bądź razie producent chyba dostarcza przewody, które podłączam do molex'a i wszystko gra, zgadza się? Jeden taki mam w HD 3850. Swoją drogą, dużo ten GTS jest wydajniejszy od 4770? Wybaczcie nawał pytań ale chce dobrze wybrać.

Wszyscy zachwalacie tego Chiefteca, a wiecie ile ta konstrukcja ma lat? Już z 6. A przez 6 lat komputery się zmieniły. Linia 12V jest dość słaba, ale mimo wszystko uważam, że powinien dać radę. Podłączysz i sam się przekonasz. Przy Furmarku to powinien być już baaardzo obciążony. No ale skoro uciągnął Core i7 i 4850, to tutaj też powinien podołać.

Także mam pewne obiekcje do do zasilacza. Jednak zawsze możesz spróbować.

Co do karty to nie wolisz dozbierać do czegoś wydajniejszego? GTS250/4850 to już nie są super-wydajne karty i na pełnych detalach i 1680x1050 już dziś sporo gier nie chodzi płynnie.

Jednak musisz pamiętać także o wymianie zasilacza. Chyba że wybrałbyś R5770 ale i ta nie grzeszy wydajnością szczególnie patrząc na cenę.

Cóż, u znajomego 400W Modecom ciągnie C2D 3 Ghz i HD4850, myślę, że będzie ok.. Większej wydajności mi nie trzeba, gram coraz rzadziej, zależy mi tylko na paru nadchodzących produkcjach. W porównaniu do tego HD 3850 to jest to i tak zysk około 50 %.

Najgorszy to on nie jest. Sprzętu ze sobą nie zabierze, bo to nie mgeabajt :) Ale na pewno nie jest w stanie dać tych 330W na liniach 12V. Co do chieftec'a. Powinien uciągnąć. Raz widziałem config z takim samym tylko o mocy 450W. Ktoś wepchnął tam GTX'a 260 65nm i do tego Q9550. Działało.

EDIT: Źle patrzę. A jednak to megabajt :o

Te Chiefteci 400 i 450 W mają takie same linie 12V więc dla grafy nie ma różnicy chyba, który się upchnie. :) Ale ten proc i GTX 260 to już przesada. Nie chce mi się wierzyć. :o

Popatrzcie na to:

http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/miekrzy/gts250/wydajnosc/mocload.png

http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/miekrz ... ocload.png

Myślałem że to HD 4850 pobiera mniej prądu? Jak to jest właściwie?