Skocz do zawartości

Czy jesteś za recenzjami starszych tytułów?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za recenzjami starszych tytułów?

• Tak
      10
    • Raczej tak
      7
    • Raczej nie
      0
    • Nie
      0

Recommended Posts

Moje pytanie jest krótkie: Mam plany, by zrecenzować kilka starszych gier (4-5-letnie), jest to luźna propozycja, chciałbym poznać wasze zdanie. Czy nie macie nic przeciwko temu? Bylibyście czymś takim zainteresowani? Po prostu najpierw chcę się dowiedzieć co o tym sądzicie, by nie zostać zbesztanym z błotem za jakiś spam;) Oczywiście recki byłyby na podobnym poziomie co moja ostatnia Stalkera (TOP 10 styczeń :P, jest link w podpisie). Oczekuję waszych odpowiedzi oraz sugestii.

Do tematu dołączam małą ankietę czy jesteście za czy przeciw takim reckom gier. Sugerujcie i głosujcie. ;) :->

Myślę, że to dobry pomysł, jednakże z pewnym zastrzeżeniem:

Oczywiście recki byłyby na podobnym poziomie co moja ostatnia Stalkera

Za długo ;) Jak dla mnie powinny być to krótkie teksty opisujące krótko fabułę, efekty i to czy warto w to zagrać plus 5 czy 6 fotek z gry, aby mieć świadomość grafiki.

edit: @down: ale bez przesady, tak aby to były prawdziwe m-r :P

Redaktorzy docenili moją pracę w styczniu ;) .

O stalkerze się rozpisałem, bo to mój taki konik :) .

Czyli generalnie jesteście za? Dobra, czyli błotem nie obrzucicie, jest ok :P .

Przypominam jeszcze, że to mają być recki starszych gier, ale nie np. Wolf 3D, tylko co najwyżej kilkuletnie, po prostu takie odświeżenie tematu, coś w stylu klasyka gier :D .

Bardzo fajny pomysł - kilka lat temu przestałem uważnie śledzić rynek gier na PC i bardzo możliwe, że mi coś fajnego umknęło. Dzięki takim reckom być może uda mi się wrócić do starszych tytułów, których już dziś się nie promuje, a które warte są zagrania. Gry 4-5 letnie mają wciąż całkiem zadowalający wygląd.

A co myślisz o takim przedstawieniu gier z jakimiś ciekawostkami, np. odnośnie ich tworzenia, jakiś problemów, edycji gier (znamy przykład z COD:MW2 i z tą aferą w rosji), to byłoby bardzo ciekawe. Zapewne takie sytuacje zdarzały się dawniej :)

Ogólnie jestem za. Z jednym zastrzeżeniem: zacząłem cykl "Nowsze, ale nie gorsze", w którym będę recenzował takie kilkuletnie gry i proponuję "współpracę". Nie chodzi o to, żeby pisać wspólnie, tylko o to, żebyśmy nieświadomie nie recenzowali tego samego tytułu, bo wtedy praca któregoś z nas pójdzie na marne. Co Ty na to?

OK, jeśli będę coś pisał to cię poinformuję, ale nie wiem czy w ogóle zacznę pisać, bo faktycznie znanych dobrych gier nie ma co recenzować, bo są... znane :-> , a te mniej znane są raczej słabe i nie warte recenzji, a poza tym to w niszowe tytuły też raczej nie gram :) .

Z chęcią zrecenzowałbym np. Painkillera, ale nie wiem czy jest sens?

PS. juggler, pracujesz nad czymś aktualnie?