Bichits 362 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Jako, że ukradli dział ogólny (można się tego domyśleć po polskim forum), piszę tutaj. Kumpel ma ów płytę: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2756 Jak dałem mu kiedyś do zrobienia SuperPi 1m, to jego wynik wyniósł 44sekundy. Wrzucił proca w mobo brata: http://www.asus.com/Motherboards/P5K_PRO/ i jego wynik wynosi 24 sekundy. Ramy kumpla to kingi 667, a jego brata jakieś nonamy o tym samym taktowaniu. Zasilatory oba ciulowe. Dodam istotną rzecz, że procek to c2d e5200. btw. podobno na brata coolerze nie ma pasty temp. w porządku, a napięcie w normie. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Bichits Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 tylko co w związku z tym? Link to post Share on other sites
pawel8209 52 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Ciekawe... zwłaszcza, że bez pasty chodzi... A nie jest przyklejony taśmą? Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 To, że jest problem, bo fifa 12 tnie. Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Chłopie. Wyskrobałeś ponad 1k postów i dalej nie masz pojęcia napisać jednego sensownego. Gdzie tnie? U Ciebie, kolegi, brata, kolegi brata czy brata kolegi? Może u babci albo jego ciotki, która to ma siostrę u której wujka komp tnie? Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) A kogo to obchodzi gdzie? na jednej płycie tak, a na drugiej tak. Pytanie dlaczego? skoro piszę o jednym komputerze, to co ty chcesz wiązać z jakimś innym? Nie rozumiem cię, facet. Kazałem dotknąć mu sekcji, w idle nawet chłodna. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Bichits Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Twoje bazgroły i wypociny: Jako, że ukradli dział ogólny (można się tego domyśleć po polskim forum), piszę tutaj. Kumpel ma ów płytę: http://www.gigabyte....e.aspx?pid=2756 Jak dałem mu kiedyś do zrobienia SuperPi 1m, to jego wynik wyniósł 44sekundy. Wrzucił proca w mobo brata: http://www.asus.com/...boards/P5K_PRO/ i jego wynik wynosi 24 sekundy. Ramy kumpla to kingi 667, a jego brata jakieś nonamy o tym samym taktowaniu. Zasilatory oba ciulowe. Dodam istotną rzecz, że procek to c2d e5200. btw. podobno na brata coolerze nie ma pasty temp. w porządku, a napięcie w normie. To, że jest problem, bo fifa 12 tnie. Moja wersja: Po zmianie płyty głównej wydajność komputera spadła. Procesor, pamięć, grafika, zasilacz, dysk zostały takie same. Jedyny element, który został zmieniony to właśnie płyta. Wydajność spadła w syntetycznych programach oraz grach. Proszę o rady co może być powodem tego zjawiska. Widzisz różnicę? Krótko zwięźle i na temat. Bez zbędnego rozpisywania się. Poczytaj sobie do końca tematu i wyciągnij logiczne wnioski: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=12227956#12227956 Potem przejrzyj sobie specyfikację G31 oraz P35. Dla ułatwienia to mostki północne na płytach głównych. Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 ee tam, wolę swoją - czytelniejsza dla mnie. Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Bo Ty wiesz o co Ci chodzie ale niestety nie wszyscy posiadają zdolności telepatyczne aby na odległość odczytywać Twoje myśli. Naucz się formułować logiczne wypowiedzi. Po 1k postów wypadałoby wreszcie opanować tą sztukę. Poza tym zdanie zaczynami z wielkiej litery i kończymy kropką. Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) A "Logu" nie odczytasz? nie chce mi się skracać, redagować. A e.. walić to. a o fifie dowiedziałem się dzień później. pzdro. toż napisałem to najprościej jak tylko można. to mobo - taki wynik takie mobo - tak iwynik. proste. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Bichits Link to post Share on other sites
HajducekHajduk 106 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) czytelniejsza dla mnie. Ale chłopie, ty piszesz na forum gdzie chcesz uzyskać opinii od innych osób, więc to dla nich forma wypowiedzi powinna być czytelniejsza a nie dla ciebie Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez HajducekHajduk Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 wiem, ale taka forma dla mnie jest ok. jak się sracie, to zmieńcie na "swoje". ale lepiej odpowiedzcie na to pytanie: dlaczego? Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Masz odpowiedź na to pytanie w temacie z elektrody. Umiesz czytać i wyciągać logiczne wnioski? Tego uczą w podstawówce. Link to post Share on other sites
walker 3324 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 to mobo - taki wynik takie mobo - tak iwynik. proste. Czyli cały temat mamy traktować jako ciekawostkę? nie chce mi się skracać, redagować. A e.. walić to. A kogo to obchodzi gdzie? na jednej płycie tak, a na drugiej tak. Pytanie dlaczego? Postaraj się napisać choć jeden post z którego wynika twój problem. Opisz choć trochę faktyczny stan rzeczy (taktowanie, ustawienia...). Przydałby się screen tego wyniku, bo po obecnej formie wypowiedzi możemy się domyślać czy było to faktycznie 1M, czy coś innego. Temat w obecnej formie nie nadaje się do jakiejkolwiek dyskusji, ignorujesz też wyjaśnienia Luksona, więc bez zastanowień mogę ten wątek zamknąć. Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 1m od początku.. dwie płyty - dwa inne wyniki z różnicą kolosalną.. odczuwalne w grach, bo nie działają.. I to Ja pytam się Was czemu? takty stock, fsb na 800. inne pierdoły już pisałem. Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Lukson 3410 Napisano 30 Kwietnia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 @walker15130. Podobny temat był poruszany jakiś czas temu na elektrodzie. W linku, który wkleiłem jest podane rozwiązanie. Wystarczy doczytać temat do końca i problem rozwiązany. Jednak ktoś jest na tyle leniwy, że mu się nie chce. Ja kopiował tekstu z tamtej strony nie będę aby jaśnie pana tutaj zadowolić. Mało tego post nr. 7 a dokładniej jego końcówka też zawiera odpowiedź. Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Czyli tak jak podejrzewałem płyta do zupy. Dziękuję bardzo. Temat rozwiązany. Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 od początku.. dwie płyty - dwa inne wyniki z różnicą kolosalną 1z komp ma infekcję lub przegrzewał się procesor i wpadał w trotling Link to post Share on other sites
Recommended Posts