shyba 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Witam Wiem, że temat ten obrabiany jest w kółko ale potrzebuje i tak osobistej porady :-) Poszukuję monitorka najlepiej do 1k pln do grania i multimediów (w fpsy także sporo pogrywam nie zawodowo ale jednak) na matrycy nie TNkowej 23-24" najlepiej. Aktualnie zastanawiam się nad: BenQ GW2460HM Dell U2312HM jak i lekko z poza granicy cenowej Eizo Foris FS2333 drodzy znawcy który byście polecili czy może jeszcze jakiś inny - chciałbym się zmieścić w tym 1000pln ale jeśli naprawde by było warto to ew mogę dopłacić trochę powiedzmy do tych 1300-1400. Jak narazie widziałem tylko LGki na właśne oczy i troszkę za jasne były i to podświetlenie nie za równe. Co do powyższych przy Dellu wyczytałem że niby bardzo jasne i wg testów słaby kontrast a Eizo również słaby kontrast oraz wejście do menu tylko poprzez pilota czyli jak sam pilot siądzie to już du** nic w opcjach nie pozmienia dopuki nowego pilota sobie nie załatwimy (są to tylko rzeczy wyczytane więc nie wiem jak to naprawdę z tym jest). Thanks from the mountain Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 generalnie fs2333 deklasuje pozostałe wymienione modele na całej linii, nie licząc tylko ergonomii, którą lepszą ma U2312HM Cytuj Link to post Share on other sites
robson2222 8 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Bierz FS2333. Na pewno będziesz zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
albertt 12 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 FS2333 jest bardzo ok monitorem. Ale jeśli szukasz monitora raczej do użytku amatorskiego to szkoda kasy na ten monitor. Dobry obraz mają też tańsze monitory. Np. taki LG http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/6101243 Bardzo przyzwoity monitor i kosztuję połowę tego co eizo. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Bardzo przyzwoity monitor i kosztuję połowę tego co eizo. nie bez powodu i nie piernicz o jakości obrazu i innych zaletach LG, bo to brzmi jak oksymoron Cytuj Link to post Share on other sites
shyba 0 Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 dzięki wielkie za porady jestem w trakcie testowania tego Eizo Cytuj Link to post Share on other sites
baniaque 3 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 FS2333 jest bezkonkurencyjny w tej klasie gry/multimedia. Potrzeba kilka dni aby go poznać i ustawić według własnych preferencji. Ważne aby ustawić Overdrive na Standard. W zasadzie nie znalazłem zastosowania gdzie tryb enhanced działałby lepiej, a najczęściej działa gorzej W trybie Standard działa idealnie. Przetestuj dokładnie funkcje SMART. W trybie GAME są one przesadzone, konkretnie SMART RESOLUTION jest za mocno ustawione do większości gier, przynajmniej dla mnie. Ja preferuję poziom 1 lub 2. SMART INSIGHT przy FPS i World of Tanks na maksa, przy RTS na średni. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts