Skocz do zawartości

Jaki monitor do grania/multimedia - do 1000pln

Recommended Posts

Witam

Wiem, że temat ten obrabiany jest w kółko ale potrzebuje i tak osobistej porady :-)

Poszukuję monitorka najlepiej do 1k pln do grania i multimediów

(w fpsy także sporo pogrywam nie zawodowo ale jednak) na matrycy nie TNkowej 23-24" najlepiej.

Aktualnie zastanawiam się nad:

BenQ GW2460HM

Dell U2312HM

jak i lekko z poza granicy cenowej Eizo Foris FS2333

drodzy znawcy który byście polecili czy może jeszcze jakiś inny - chciałbym się zmieścić w tym 1000pln ale jeśli naprawde by było warto to ew mogę dopłacić trochę powiedzmy do tych 1300-1400.

Jak narazie widziałem tylko LGki na właśne oczy i troszkę za jasne były i to podświetlenie nie za równe.

Co do powyższych przy Dellu wyczytałem że niby bardzo jasne i wg testów słaby kontrast a Eizo również słaby kontrast oraz wejście do menu tylko poprzez pilota czyli jak sam pilot siądzie to już du** nic w opcjach nie pozmienia dopuki nowego pilota sobie nie załatwimy (są to tylko rzeczy wyczytane więc nie wiem jak to naprawdę z tym jest).

Thanks from the mountain :)

• 2 tygodnie później...

FS2333 jest bezkonkurencyjny w tej klasie gry/multimedia. Potrzeba kilka dni aby go poznać i ustawić według własnych preferencji. Ważne aby ustawić Overdrive na Standard. W zasadzie nie znalazłem zastosowania gdzie tryb enhanced działałby lepiej, a najczęściej działa gorzej :) W trybie Standard działa idealnie. Przetestuj dokładnie funkcje SMART. W trybie GAME są one przesadzone, konkretnie SMART RESOLUTION jest za mocno ustawione do większości gier, przynajmniej dla mnie. Ja preferuję poziom 1 lub 2. SMART INSIGHT  przy FPS i World of Tanks na maksa, przy RTS na średni.