Skocz do zawartości

Poszukuję wydajnego smartfona

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez DeNeB,

Recommended Posts

Witam, ostatnio wpadły mi w oko dwa telefony. Mianowicie HTC One S i Sony Xperia T. Na telefon chciałbym wydać ok 1100-1300 zł. Chciałbym aby użytkownicy tych telefonów podzielili się swoimi wrażeniami, a tak ponadto bardzo interesuje mnie wasze zdanie na temat Sony Xperia Z. Wszelkie inne propozycje mile widziane.

Z góry dziękuję za pomoc  :)

Samsung galaxy s3 tańszy od iphona 4s i dużo lepszy

Aktualnie posiadam NEXUSA 4 jego cena oscyluje wokoło 1300 PLN za nówke. SNAPDRAGON 4 RDZENIE + 2GB RAM oraz najwydajniesze GPU ADRENO 320. Wykonanie smartphona powala moim zdaniem ładniejszy od S3 która miałem. Czysty android

POLECAM

zapomniałeś dodać, że niema slotu na kartę pamięci i bateri też nie da się wymienic no i ekran to nie samoled chociaż zależy co kto lubi

Iphone jest gorszy od s3 w czym?

Szybkość działania? wykonanie? responsywność?

Nie widzę przewagi paletki od samsunga.

iphone 4s przegrywa ekranem jest mniejszy i ma mniejszą gęstość co jak na sprzęt z tej półki cenowej jest mały, szybkość działania co prawda nie używałem, ale android na 4-rdzeniowym smartfonie jest wystarczająco płynny, wykonanie może i lepsze ma iphone nie dla wszystkich to ma takie znaczenie, a 4s jest tez sporo drozszy, a wizualnie na mnie wieksze wrażenie robi 4,8 calowy telefon niż 3,5 calowy iphone 

iphone 4s przegrywa ekranem jest mniejszy i ma mniejszą gęstość co jak na sprzęt z tej półki cenowej jest mały, szybkość działania co prawda nie używałem, ale android na 4-rdzeniowym smartfonie jest wystarczająco płynny, wykonanie może i lepsze ma iphone nie dla wszystkich to ma takie znaczenie, a 4s jest tez sporo drozszy, a wizualnie na mnie wieksze wrażenie robi 4,8 calowy telefon niż 3,5 calowy ip

Ekran jest mniejszy, ale gestosci nie ma mniejszej. W S3 jest to 306ppi, a w 4S 326ppi, wiec nie wprowadzaj w blad. Jesli nie uzywales jednoczesnie 4S i S3 to nie mozesz sie wypowiadac na temat ich plynnosci. Pomimo, ze S3 ma 4rdzenie to i tak zdarza mu sie przyciac, zareagowac dopiero po chwili, a na 4S zawsze 100% plynnosci (a korzystalem przez miesiac). 

Zreszta sie zgadzam :) A cenowo, no jest drozszy od S3 o te ~400zl. 

Edytowane przez Szymson
  • Popieram 1

Posiadam HTC one S wersje (Z520e) sprowadzany z Niemiec od pól roku telefon ani razu sie nie zawiesil wszytsko chodzi idealnie , polecam  w 100% kupiony wtedy za 1450zł

Czy zdarzyło Ci się aby wypadł z ręki czy coś podobnego ? Bo na allegro jest wiele tych telefonów z uszkodzonymi ekranami, a ponadto słyszałem że niezbyt wygodnie się go trzyma w dłoni. Jakie są Twoje odczucia ?

Upadł mi pare razy na ziemie ale uzywam od poczatku futerał

http://allegro.pl/etui-futeral-pokrowiec-kabura-htc-one-s-v-x-xl-i3056874030.html

i naszczescie nic sie nie stalo ;)

Co do trzymania bez futeralu to jest bardzo cienki mniej niz 8 mm ale tez swoje wazy i dlatego trzyma go sie pewnie w rece 

jest solidnie zrobiony nie posiada plaskiku jak np: galaxy S3 czujesz ze trzymasz w rece telefon a nie plastikowa zabawke. nakladka  HTC Sense jest bardzo ladna wszytsko jest przejrzyste i czytelne z aktyualizacja do Jelly Bean nie bylo problemu wystrczylo wlaczyc wi-fi i sie sam zaktualizowal

Edytowane przez franas07

Upadł mi pare razy na ziemie ale uzywam od poczatku futerał

http://allegro.pl/etui-futeral-pokrowiec-kabura-htc-one-s-v-x-xl-i3056874030.html

i naszczescie nic sie nie stalo ;)

Co do trzymania bez futeralu to jest bardzo cienki mniej niz 8 mm ale tez swoje wazy i dlatego trzyma go sie pewnie w rece 

jest solidnie zrobiony nie posiada plaskiku jak np: galaxy S3 czujesz ze trzymasz w rece telefon a nie plastikowa zabawke. nakladka  HTC Sense jest bardzo ladna wszytsko jest przejrzyste i czytelne z aktyualizacja do Jelly Bean nie bylo problemu wystrczylo wlaczyc wi-fi i sie sam zaktualizowal

Ja aktualnie posiadam Wildfire S i czasami po prostu resetuje mi się nakładka Sense. Czy coś takiego ma miejsce w HTC Sense 4 ?

• Rozwiązanie

Xperia T jak najbardziej,często widzę nówki za 1000zł. Wydajność Snapdragona S4,aparat,dźwięk na słuchawkach,czysty andek 4.1 dają radę zdecydowanie,ogólnie jeden z równiejszych telefonów bez większych wad.

• 3 tygodnie później...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...