Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak, wiem że już są takie tematy.

Kilka miesięcy temu zepsuły się moje Creative'ki. Służyły wiernie. (Kabel się urwał, nie pytajcie jak). Czas kupić coś nowego, do gier, głównie FPSy. Czyli musi być dobra orientacja w przestrzeni (Dobre stereo, za 200zł chyba nie mam co liczyć na 5.1) Nasuwa się pytanie, jakie? Mam na oku Gamecomy 780 i Genius Cavimanus GX 7.1. Macie coś lepszego w tej cenie? Muszą być dość duże (Łeb jak sklep..), wejście USB/Jack, nie znam się na tym. Dobry mikrofon to podstawa, muszę mieć dobrą komunikację z graczami (Battlefield3, Cod BO2, Crysis 3) Nie pogardzę chowanym/odczepianym mikrofonem (Czasami denerwuje)

Wymagania dość spore, ale myślę że coś wymyślicie.

Gamecomy 780 i Genius Cavimanus GX 7.1

Czyli musi być dobra orientacja w przestrzeni (Dobre stereo, za 200zł chyba nie mam co liczyć

Widać że nie masz zielonego pojęcia o słuchawkach , tak na dobry dźwięk za 200 zł nie masz co liczyć

ale możesz liczyć na przyzwoity dźwięk , i pamętaj że 5.1 i 7.1 to oszustwo

ponieważ człowiek ma dwa kanały słuchowe a nie 5 czy 7 najlepszy dźwięk przestrzenny jest na zwykłym stereo 2.0 / słuchawki

przykładem może być dźwięk 3d który można znaleść na youtube.

A co do słuchawek to superluxy hd 660 albo denon ah-d 510r osobiście brałbym te drugie

ze względu na to że normalnie kosztują o połowe więcej no i legendarna jakość denona

sam miałem sporo sprzętu od nich teraz moje 5 z kolei słuchawki to model wyższy od proponowanych

i biją na głowe słuchawki do 1200 zł a kupiłem je od tego samego sprzedawcy za 360 zł

http://www.morele.net/sluchawki-superlux-hd660-441047/

http://allegro.pl/sluchawki-nauszne-denon-ah-d510r-ahd510r-50-i3177180999.html

Edytowane przez daniel93

Póki jeszcze jest okazja bo szkoda jej zmarnować denon ma prawdziwe neutralne brzmienie

i niezwykłą wygode , takiej jakości słuchawek nie dostaniesz do 400 zł

Superluxy koss'y i inne dobrze grające słuchawki są też dobre ale jednak kosztują ile kosztują

i są słabe materiały.

Denony mają wbudowany mikrofon ale pewnie do pc nie nadaje się , więc ten zalman + denony

a w czasie jakaś karta dźwiękowa i będzie nieźle :)

Edytowane przez daniel93

Nie chcę kupować osobno wszystkiego, chciałem headset.  Wiele czytałem na temat słuchawek które podawaliście, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Ostatecznie chyba skuszę się na Gamecomy 780, dobra firma, wiele osób je ma, i nie narzeka. Dobre materiały, wyciszanie szumów, technologia "7.1" która fakt jest stereo, ale jego lepszą przeróbką. Mikrofon jest wyraźny, znalazłem wiele testów tego headsetu, podpięcie USB. Dźwięki wręcz idealne według mnie (Miałem raz okazję grać na nich) i mają to co mi potrzebne, wiem dokładnie skąd nadejdzie wróg. Superluxy, Denony wiele recenzji zarzucało im słaby mikrofon i słabe materiały. Kupuję Gamecomy, przekonały mnie. Chyba że macie jakieś DOBRE propozycje, bo jak na razie, to Gamecomy według mnie są bezkonkurencyjne. Nie wiem czy pod USB ważna jest dźwiękówka, ale na testach używana była integra z jakiegoś starego Gigabyta.

Edytowane przez adsw3r

Ale szajs kupiłeś powodzenia  :D

Po jakie bagno tutaj przychodzisz i prosisz o pomoc

ja tobie tutaj polecam nalepsze obecnie na rynku słuchawki do 400 zł

która mają o niebo lepszy dźwięk od tego gamingowego szajsu

a ty się upierasz bo ktoś tam je ma , ludzie je kupują bo się nabierają na markting 

bo jest napisane dla graczy i odrazu jesteś "pro" a tak naprawde 

masz pro badziew który takie denony zgniatają.

Tylko dokupujesz za 21 zł mikrofon zalmana do denona 510 i masz świetny dźwięk

superluxy hd660 też są dobre ale jednak te denony są okazyjnie przecenione 

i są bardzo opłacalne.

Edytowane przez daniel93

kup już te słabe słuchawki i już nic nie pisz, aby nie wprowadzać czytających błąd twoimi nieprawdziwymi wymysłami. Z takim nastawieniem nie masz co oczekiwać dobrych propozycji.  Post nr8 powinien zostać w połowie usunięty, albo edytowany. 

@UP To chyba ty nie przeczytałeś mojego artykułu.

http://www.techfanatyk.net/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/

A przeczytałem, i jest tam nawet napisane żeby nie słuchać w 100% forumowiczów :D

A przeczytałem, i jest tam nawet napisane żeby nie słuchać w 100% forumowiczów :D

Myślałem nad tym Zalmanem osobno, ale jednak chcę headset, dla mnie to większa wygoda.

Nie napisałem że kupiłem.. czytanie ze zrozumieniem nie boli.

Napisałem żebyście dalej proponowali, poprosiłem headset, a wy? Zestawy po 400zł -.-

Nie wiem jak czytasz te posty, ale on polecił ci słuchawki za 170zł, które są warte 400...

Myślałem nad tym Zalmanem osobno, ale jednak chcę headset, dla mnie to większa wygoda.

Ale zalmana podpinasz na kablu słuchawek, więc to chyba wygodniejsze jak ci nic nie sterczy?

Przy okazji mam pytanie do was, kabel od zalmana jest tak samo długi jak od siperluxów hd681? Miałem je brać już dawno, lecz nie były mi w tamtym czasie potrzebne, a teraz już tak. Mam zamiar jakoś go połączyć ze słuchawkami (nie tylko przypiąć, ale również kabel podkleić taśmą czy coś) i interesuje mnie jak to będzie wyglądało

A tak swoją drogą, dlaczego słuchawki Brainwavz HM3 w tej recenzji kosztują 250 zł (z mikrofonem) a maxell retro dj 100zł ? Podobno to są te same. Jednak wole superluxy, bo te maxelle niby są wokółuszne, ale coś nie chce mi się w to wierzyć :D

No wreszcie dobra decyzja , jednak nie wszyscy są otumanieni produktami for gamers :)

Jak dozbierasz pieniądze to za jakiś czas warto by kupić zewnętrzną karte dźwiękową

ze wzmacniaczem słuchawkowym żeby te słuchawki się nie marnowały na integrze :)

Edytowane przez daniel93

No wreszcie dobra decyzja , jednak nie wszyscy są otumanieni produktami for gamers :)

Jak dozbierasz pieniądze to za jakiś czas warto by kupić zewnętrzną karte dźwiękową

ze wzmacniaczem słuchawkowym żeby te słuchawki się nie marnowały na integrze :)

:)

Jak coś to wrócę z żalami do Ciebie :D

Nie ma rady denon to klasa dźwięku i jakosci , nigdy się nie zawiodłem na żadnym produkcie od nich

wiesz zawsze może się jednak trafić felerny egzemplarz 1 / 1.000.000 nawet w porsche.

Sprawdź w swoim mieście czy masz gdzieś salon denona jeśli masz to przejedź się i posłuchaj na jakimś sprzęcie 

na pewno będą mieli testową pare a jak nie to mogą odpakować , rok temu zakupiłem w salonie dokanałowe denony

ale niestey miały jeden metalowy element i mnie uczulały , przyszedłem do nich po tygodniu oddali pieniądze 

raz dwa bez żadnego ale :)

Tak polecam tego denona , ale słuchałem naprawde wielu marek , i modeli słuchawek 

sam przerobiłem kilkanaście par i jak dla mnie denon to taka firma gral mistyczna

w moim odczuciu ich sprzęty mają najbardziej realistyczny naturalny i przyjemny dźwięk w klasie średniej

są wręcz nie do pobicia , tylko hi end od hifi man'a  bayera at i senkek może konkurować z najwyższymi modelami po 4000 zł 

PS: Tylko jak je dostaniesz to podziel się wrażeniami :)

Edytowane przez daniel93

do Super-podrób karta dużo wniesie,integra to stanowczo za mało. Be wzmacniacza się obejdzie, aczkolwiek to nie znaczy, że nie wniesie nic. Polecam z allegro X-FI (Gamer, Music) ale nie więcej jak około 110zł z tragarzem osiołkiem.

Jednak karty nie kupię na pewno... i teraz pytanie, czy na pewno za mało, skoro ja nawet nie odczuwałem różnicy na słuchawkach za 30zł? Może jednak mi, przeciętnemu użytkownikowi, który tylko używa słuchawek do gier i raz za czas jakaś muzyka, wystarczą? Jeśli nie to jakie inne?

pozwolę sobie odświeżyć

Jednak karty nie kupię na pewno... i teraz pytanie, czy na pewno za mało, skoro ja nawet nie odczuwałem różnicy na słuchawkach za 30zł? Może jednak mi, przeciętnemu użytkownikowi, który tylko używa słuchawek do gier i raz za czas jakaś muzyka, wystarczą? Jeśli nie to jakie inne?

pozwolę sobie odświeżyć

NIe odczuwałem różnicy dźwięku na słuchawkach za 30 zł

Ohh tak tak , bardzo coekawy fragment

pomyślmy co miałeś przedtem słuchawki za 5 zł ? 

:rotfl:  szkoda gadać , jeśli słuchasz na słuchawkach za 3 dyszki to muzyka i dźwięk ciebie kompletnie nie obhodzi

żeby poczuć tą najniższą ale przyzwoitą jakosc trzeba wydać przynajmniej te 150 zł

tak na początek superluxy + karta dźwiękowa z allegro może być używana.

skoro ja nawet nie odczuwałem różnicy na słuchawkach za 30zł?

To współczuję. Można powiedzieć że cierpisz na taki odpowiednik daltonizmu ale słuchowego. 

Chociaż mi w to uwierzyć to nie trzeba mieć audiofilskiego ucha żeby odróżnić to co wydobywa się z "integry" i ze zwykłej najtańszej karty np. Creative'a. 

Do 100 zł najkorzystniejszy wybór Superluxy 681(B) i najzwyklejszy Audigy. Polecam też słuchać muzyki w jakości nie niższej niż 320kbp bo te słuchawki mogą wyostrzyć tylko ich marność.