AMD Overclocker 16 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Która ma więcej funkcji oraz która lepszą wentylacje Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zalman(w wersji Plus) ma lepszą wentylacje, Gladius jest bardziej funkcjonalny Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Jak dla mnie to jest jeden wuj - wybierz tą, która Ci się bardziej podoba czyli Gladius M40. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Overclocker 16 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Biore gladiusa bardziej mi sie podoba Cytuj Link to post Share on other sites
Mareczq 422 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zalman(w wersji Plus) ma lepszą wentylacje, Gladius jest bardziej funkcjonalny Jakiś test czy coś takiego , który to udowadnia? Tak z ciekawości, bo też uważam, że Z9 jest troszkę wydajniejsza (ale też głośniejsza obudową), ale testów żadnych nie znam który to udowadnia. Czasami nas niektóre rzeczy potrafią zaskoczyć Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Miałem Zalmana przez 2 dni, obecnie mam Gladiusa. Temperatury 2-3 stopnie na korzyść Z9ki. Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Overclocker 16 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 tylko 2-3 stopnie Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zalman nie jest ofiltrowany i w środku będzie kurzu jak w worku od odkurzacza. Ja wybrałbym M40. Cytuj Link to post Share on other sites
sylwp 0 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Miałem okazję sprawdzić obie. Zalman sztywniejsza i sprawia wrażenie dużo lepiej wykonanej. O temperaturach się nie wypowiadam bo nie mierzyłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Mareczq 422 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 No też bawiłem się oboma. Ogólnie jakościowo to jest ten sam poziom. W Zalmanie są chyba min. lepsze blachy, ale różnica jest mała. Jednak juź jakość wentylatorów, wyłamywane śledzie , czy według mnie gorsze klasy plastik to wady względem M40. Miałem Zalmana przez 2 dni, obecnie mam Gladiusa. Temperatury 2-3 stopnie na korzyść Z9ki. A mierzyłeś temperatury otoczenia? Czy były te same wentylatory w standardzie? Czy coś innego się zmieniło w między czasie (system, pasta czy nawet jakaś część) ? Jednak obie obudowy są naprawdę fajne w tej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Temp. otoczenia identyczna, wentylatory tu i tu stockowe. Nic się nie zmieniało - przesiadka i testy w obu budach w przeciągu trzech godzin. Cytuj Link to post Share on other sites
faroxim 13 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli wolisz funkcjonalność i porządek,bierz gladiusa. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez faroxim Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Miałem okazję sprawdzić obie. Zalman sztywniejsza i sprawia wrażenie dużo lepiej wykonanej. O temperaturach się nie wypowiadam bo nie mierzyłem. Sugeruję obejrzeć po kilku tygodniach komputery zamontowane w jednej i drugiej. Zdziwisz się ile kurzu może być w obudowie bez filtrów na górze i z boku Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Devastor 2 Napisano 28 Kwietnia 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Od siebie mogę polecić gladiusa m40 jest ładnym (jak dla mnie), funkcjonalny, blacha pomimo średniej grubości na panelach bocznych nie jest problemem, bo posiada wybrzuszenia, które z kolei dodają usztywnienia. Wentylatory dołączone do obudowy są ciche, a na full obrotach słychać tylko powiew wciąganego powietrza na froncie. Jednym słowem wygląd funkcjonalność obudowy w tej cenie jak najabardziej na + 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mareczq 422 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Temp. otoczenia identyczna, wentylatory tu i tu stockowe. Nic się nie zmieniało - przesiadka i testy w obu budach w przeciągu trzech godzin. W Gladiusie masz słabsze wentylatory wydajnościowo (ale cichsze) i lepsze ofitrowanie. Więc tutaj może być przyczyna różnic w temperaturach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts