borus213 0 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witajcie od kilku dni borykam się z dość dziwnym problemem. Windows 7 używam już sporo czasu, a tego problemu nigdy nie miałem. Mianowicie płyty CD/DVD (oryginalne i wypalane), obrazy płyt montowane w Daemonie oraz wszystkie nośniki zewnętrzne np. pendrive nie uruchamiają się automatycznie. Na ekranie po podłączeniu powinno mi się pojawić okno wyboru, a nic takiego nie ma. W Panel sterowania/Auto-odtwarzanie mam ustawione wszystko na "Pytaj mnie za każdym razem" oraz mam zaznaczoną opcję "Użyj auto-odtwarzania dla wszystkich nośników i urządzeń". Nic to nie daje. Przewertowałem już wiele stron internetowych i nadal nic. Macie pomysły? Niby problem niewielki, ale uciążliwy. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Sprawdź jeszcze czy usługę wykrywania sprzętu powłoki masz uruchomioną na automatycznie. Ewentualnie zastosuj fixy do rejestru http://www.mydigitallife.info/fix-windows-7-autoplay-dialog-box-missing-or-not-appear-display-and-pop-up/ Cytuj Link to post Share on other sites
shae6666 110 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Witaj podaj jaki masz program antywirusowy może to on blokuje autostart. Cytuj Link to post Share on other sites
borus213 0 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) mam avasta. Wydaje mi się, że to program Odkurzać wyczyścił mi rejestr ze skryptów odpowiadających za autoodtwarzanie mam. W HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer powinien być skrypt NoDriveTypeAutoRun, a takiego nie ma. Klikamy PPM>Nowy>DWORD 32bit . W nazwie wpisujemy NoDriveTypeAutoRun, następnie klikamy modyfikuj, zaznaczamy system dzisiętny i wpisujemy 145. I OK, jest autorun. Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez borus213 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts