Skocz do zawartości

Jednostka + monitor [2500zł]

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera Gry będą tu priorytetem
  • Maksymalna kwota : 2500 zł
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak
  • Których części potrzebuję Buda i monitor
  • Rozdzielczość mojego monitora : FullHD
  • Części z poprzedniego komputera : Brak
  • Specjalne wymagania : Na pierwszym miejscu stawiam przyszłościowosc, w mojej propozycji nie wstawiałem i3 ze względu na wsadzenie potem i5 2500k, wziąłem za to dobrą obudowę i zasilacz, najważniejsze czyli modularny i mocny.
  • Własna propozycja zestawu :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72788&s=55115&s=73485&s=75816&s=73528&s=72245&s=63363&s=50391&s=58719&s=15240
  • Inne : Czy taki zestaw da radę np. w bf3 na serwerze z 64 graczami w Full HD z detalami medium/high w komfortowych klatkach - 40-50 kl/s ? Czy karta 1 gb vram wystarczy do rozdzielczości full hd i tych detalów np. średnie/wysokie ? Do tego cpu nie trzeba będzie aktualizowac biosu na tej mobo ?
Edytowane przez danios50

Na początek wypowiem się na temat monitora, wziąłem go ostatnio i powiem Ci że jest bardzo dobry w swojej cenie, bardzo dobre odwzorowanie kolorów, oraz wejście HDMI, w grach sprawdza się również dobrze.

Do płyty głównej bym dołożył do MSI Z77A-G45 lecz to jest wydatek +100zł.
Dysk bym brał WD ale to już jak kto woli. WD moim zdaniem jest trochę szybszy oraz lepszy jakościowo.
A tak to moim zdaniem zestaw Okej.

Monitor też właśnie brałem ze względu na dobre opinie o nim. Co do płyty głównej to nie wystarczy ten asrock p67 pro3 b3 do dobrego oc i5 2500k w przyszłości ? Z77A z tego co widziałem bardziej proponowana pod IB typu i5 3570k, chyba że się mylę to wyjaśnij w czym lepsza będzie. Z dyskiem pomyśle, bo niby te barracudy takie dobre, ale ostatnio stały się coś awaryjne w porównaniu do WD. Dobrym wyborem był by wd blue ?

To czyli z77a-g45 była by dobra do oc tego i5 2500k i by nie miała problemów z g2120 ? Z tym narzutem sterownika na cpu to z tego co wiem to właśnie problem dotyczył fermi, a w keplerach już tego nie ma. Chyba, żebym zostawił tego p67 pro3 b3 i wziął np. g870. Powiedzcie co by było lepsze jeśli będe wymieniał w przyszłości na i5 2500k, bo raczej 3570k nie chcę bo się bardziej grzeje - msi z77a g45 + g2120 vs asrock p67 pro3 b3 + g870.

Edytowane przez danios50

Hmm, a jak będzie z oc na tych 3 płytach wymienionych w temacie (p67 pro3, z77a g43 i g45) ? A co powiesz o moim wcześniejszym poście co będzie lepsze msi z77a g45 + g2120 vs asrock p67 pro3 b3 + g870 ? Bo i tak to wszystko się mieści w moim budżecie, jakieś znaczące różnicę między g43 a g45?